Idän ihmeelliset sputnikit Raksilan jäällä

LIIGA / Ennakko
Kauden suurin yllättäjäjoukkue (olisikohan se jo tarpeeksi monta kertaa sanottu?) Saipa saapuu todelliseen akkutestiin Kärppien vieraaksi. Alla on jo edelliseltä päivältä ottelu vieraissa Lukkoa vastaan, joten pitkä on matka Lappeenrannasta.

Olet niin hyvä kuin viimeisin vaihtosi

Pelaajia koskevaa vanhaa sanontaa voidaan soveltaa hyvin myös seurojen johtajiin. Keväällä Saipan toimitusjohtaja Kaarna haukuttiin omien toimesta pataluhaksi Machuldan Jokereihin vuokraamisen takia. Vielä kesälläkin soraääniä kuului kun hankintoja epäiltiin. Mutta palikat ovat loksahtaneet kohdalleen liki täydellisesti Skrikon koutsaamassa joukkueessa, ja synninpäästön on tj Kaarnakin arvatenkin ansainnut.

Jokaisella joukkueella on kauden aikana alamäkensä. Saipallakin tulee varmaan olemaan. Silloin kohotellaan tietäväisinä kulmia ympäsi maan, tiesihän sen että ei se pitkälle kestä. Tekemisen henki on Lappeenrannassa kuitenkin tällä hetkellä väkevää, ja kovana kotijoukkueena pysyminenkin vienee Saipan pleijareihin. Tosin sarjan pysyminen näin tasaisena ei anna kenellekään paljoa anteeksi sarjajohtaja Jokereita ehkä lukuunottamatta.

Tsekinmaan messiaat ja muut

Paljon on Saipan tehoista Vladimir Machuldan varassa. Merkillepantavan tehokkaina ovat olleet hyökkääjistä myös Aki Uusikartano ja pienikokoinen slovakkivahvistus Lubomir Vaic. Yllättävänä nimenä Saipan sisäisen pistepörssin kärjen tuntumassa keikkuu kovaa pelaava puolustaja Antti ’McCoy’ Hulkkonen. Tehoilla 5+4 ollaan liigan puolustajien pistepörssissä kolmantena.

Liigassa eniten maaleja mätkineen Kärppien maalintekovastuu on jakautunut hieman laajemmin. Viimeisten otteluiden aikana on Petr Tenkrat saanut juonen päästä kiinni, ja on esitellyt sitä parasta antiaan; huikea lähtönopeus ja maalintekotaito. Pisteen päässä kuitenkin vielä joukkueen kultakypärä Brett Lieversistä.

Duba on Saipan maalissa liigan parhaimmistoa ja pystyy pysäyttämään Kärpät jos maalintekokoneet yskähtelevät vähänkään. Kärpät saivat viime peliinsä Niklas Bäckströmin takaisin ruotuun, ja tämä pelaakin varmasti toissa kauden seuraansa vastaan.

Lauantai-illan huumaa!

Saipan otteluista voidaan mainita vielä se, että kahta poikkeusta lukuunottamatta ne ovat numeroiden valossa olleet erittäin tasaisia. Kärppien alkukauden ailahtelevaisuus on ehkäpä jo taakse jäänyttä elämää, ja välillä on pöllyytetty verkkoja suurinkin lukemin. Odotettavissa on varmasti tiukka kärkikamppailu, maitokaakao virtaa ja yleisö viihtyy.

» Lähetä palautetta toimitukselle