Teho-Ton kaatoi SaiPan

LIIGA / Raportti
Oulun Kärppien Petr Tonin nopeus ja taidot olivat aivan liikaa tänään SaiPalle. Kaksi alivoimamaalia ensimmäisessä erässä, hattutempun täydennys toisessa ja vielä syöttöpiste Kärppien viimeiseen maaliin ja illan sankari oli selvillä.

SaiPan ylivoima sekaisin

SaiPa teki pitkästä aikaa kotiottelussaan ottelun ensimmäisen maalin. "Latvian Raipe" Aigars Cipruss laukoi kiekon Kärppien reppuun jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen Juha Pursiaisen syötöstä.

Kärpät otti ottelun ensimmäisessä erässä neljä kahden minuutin jäähyä ja kotikatsomoa odotti kotijoukkueen jatkavan samalla linjalla, Kärppien maaliverkkoa heilutellessa. Kuinkahan moni arvasi että yksi ja sama mies, Petr Ton, käy kaksi kertaa laittamassa kiekon alivoimalla SaiPan verkkoon?

Kärppien tasoitusmaali tuli ajassa 8.48. Petri Kokko menetti kiekon Kärppien maalin takana, Brett Lievers lähetti Petr Tonin huikaisevaan läpiajoon, jossa SaiPan puolustaja jäi seisomaan kuin sementtisaappaat jalassaan. Ton yksin läpi, huikaisevan kaunis nosto maalin edestä aivan maalin kattoon ja ottelu tasoihin.

Toisen alivoimamaalinsa Ton teki jälleen läpiajosta. Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Mikko Lehtonen vapautti Tonin jälleen täyteen vauhtiin, pieni siirto sivuun, Kuokkasen putket auki ja näppärä lirutus jalkojen välistä sisään.

Hatut kentälle, vaan eipäs sittenkään

Toista erää oli pelattu reilut viisi minuuttia kun Ton täydensi hattutemppunsa. Brett Lievers oli laukaisevinaan kiekon SaiPan maalia kohti, mutta viime hetkessä päättikin laittaa kiekon maalin eteen liukuneelle Tonille, joka ohjasi kiekon vastustamattomasti reilusta metristä ohi Kuokkasen.

Tästä vain kaksi minuuttia ja SaiPa kavensi. Ylivoima tuotti lopultakin tulosta kun Vladimir Machulda syötti kiekon Mika Skytälle, jonka laukaus epäonnistui, mutta Pekka Tirkkonen sai sohittua kiekon Kärppä-maaliin. Kotikatsomo elikin loppuerän tasoitusmaali mielessään. Vaan kovasti turhaan. Kotijoukkueen hyökkäykset liukuivat kulmiin eikä kunnon tilanteita saatu rakennettua edes reilun kahden minuutin 5-3 ylivoiman aikana.

SaiPan kiri jäi puuttumaan

Kolmannen erän alkupuolella ottelu ratkesi. Kärppien Jussi Jokinen leipoi kiekon maalin kulmalta sisään, Tonin ja läpi ottelun lämpöisenä käyneen Drew Bannisterin syötöistä.

SaiPan kirivaihe jäi kovasti tutuksi näennäiseksi puurtamiseksi ja ottelun lopputulokseksi jäi 2-4.

Kärppien parhaimmistoa olivat illan sankari Tonin lisäksi kovasti töitä tehnyt Brett Lievers, varmasti luutinut Mikko Myllykoski, kovasti vääntänyt Sakari Palsola sekä aina vaarallinen Petr Tenkrat. Tenkrat piti kyllä kovasti vauhtia päällä, mutta varsinaisiin maalipaikkoihin hän ei tänään päässyt.

SaiPasta Vladimir Machulda oli pitkästä aikaa pirteä. Teemu Riihijärvi väänsi väkevästi, kuten tutuksi on tullut. Juha Kuokkanen otti kiinni kaiken mahdollisen, mutta Kärppien maaleille hän ei voinut mitään.

Joni Yli-Torkon puuttuminen näkyi selvästi SaiPan otteista. Yli-Torkko sytyttää taklauksillaan sekä katsomon että joukkueen.

Kommentit

Kärppien piiskuri Kari Heikkilä oli tyytyväinen:

- Vahva esitys meiltä kokonaisuudessaan vaikka maalinteko olikin yhden kentän harteilla. Pakka on ollut hajallaan jo 1,5 kuukautta, mutta vastoinkäymiset ovat vain vahvistaneet joukkuetta.

- Tonista aina kysellään, joten hänestä hieman. Ton on tehnyt kovasti töitä joulun jälkeen ja tiistaina iski väsymys, mutta tänään hän olikin sitten loistava. Lisäksi Niklas Bäckström pelasi kuin kotonaan.

SaiPan Petri Skriko olikin sitten hieman pettyneempi, eikä syyttä:

- Erikoistilanteet. Kärpät oli parempi sekä yli- että alivoimalla. Jos eivät ulkomaalaisvahvistukset ala maalaamaan niin voittojakaan tuskin tulee.

Ulkomaalaisvahvistukset ovatkin tiukan seurannan alla, sillä:

- Jos eivät ulkomaalaisvahvistukset ala maalaamaan niin voittojakaan tuskin tulee. Pelaajiin pitää uskoa sillä heidät on hankittu tänne ratkomaan pelejä ja voittamaan.

- Ylivoimaa on harjoiteltu joulun jälkeen joka päivä, mutta ei vaan onnistu.

Tämän päivän SaiPa oli todella hengetön joukkue. Ottelussa ei Antti Hulkkosen ja Teemu Riihijärven lisäksi tainnut taklata juuri kukaan! Lisäksi peli-ilo oli kovasti kadoksissa. Jotenkin mielessä liikkuu ajatus, että SaiPan pelaajistossa tulisi tapahtua muutoksia. Kuun loppuun saakka on aikaa, joten tuttua kotimaista kiekkokolumnistia (Uuge K.) lainatakseni, "elämme mielenkiintoisia aikoja."

» Lähetä palautetta toimitukselle