Vieraita jälleen pohjoisesta

LIIGA / Ennakko
SM-Liigan välisarja näyttää taas huonoimpia puoliaan. Puolitoista viikkoa sitten viimeksi Lappeenrannassa käynyt Oulun Kärpät tulee jälleen vierailulle tiistaina. Edellisen ottelun Kärpät klaarasi numeroin 4-2 ja vei pisteet mukanaan Ouluun.

SaiPassa eletään tällä hetkellä aikoja, jolloin jokainen ottelu on kuin pudotuspeliottelu. Playoff-viivan tuntumassa käydään kovaa taistelua viimeisistä paikoista ja jokainen tappio heikentää asemia taistelussa. Tällä hetkellä viivan päällinen taivas on vain yhden pisteen päässä – kiitos lauantaisen Lukko-voiton.

Kärpillä puolestaan on pullat hyvin uunissa ja he kamppailevatkin runkosarjan pronssitilasta Bluesin ja JYPin kanssa. Onpa heillä pienet mahdollisuudet runkosarjan ykköstilaankin, mutta se edellyttäisi sekä HPK:n että Jokerien täydellistä romahtamista.

Kohti parempaa

Viime ottelussa Lukkoa vastaan oli havaittavissa jälleen tuttua alkukauden taistelua. Lähes jokainen pelaaja pisti itsensä likoon ja antoi kaikkensa joukkueen eteen. Tämän lisäksi kun vielä oman pään virheet jäivät pois, niin omassa päässä ei soinut kuin kerran. Puolustajista esiin nousivat positiivisessa mielessä SaiPa-tulokas Antti Bruun, Aki Tuominen ja reilusti tasoaan alkukaudesta nostanut Matti Hana. Myös maalivahti Juha Kuokkanen pelasi hienosti, mutta hän lienee lepovuorossa Tomas Duban ottaessa torjuntavastuun.

Hyökkäyksessä ketjukoostumukset tuntuivat toimivan ja varsinkin kakkosketju, Vaic – Uusikartano – Kerman, esiintyi pirteästi muutoinkin kun tekemällä molemmat maalit. Ketjun balanssi toimii hyvin, sillä vikkelät laiturit luovat tekopaikkoja nopeudellaan ja sentteri varmistaa oman päädyn. Joukkueen ykköstykiltä eli Vladimir Machuldalta saatiin viime pelissä lupauksia paremmasta. Yritystä ja laukauksia oli, mutta huono onni vaivaa vielä.

Machulda kun saa normaalin viimeistelykosketuksensa takaisin ja kakkosketju jatkaa hyviä otteitaan, niin SaiPalla on tällä pelillä kaikki mahdollisuudet voittaa Kärpät ja nousta helposti pudotuspeleihin. Voitto Kärpistä saattaisi laukaista kipsin lopullisesti ja nostaa itseluottamuksen huippuunsa ennen maaottelutaukoa.

Pohjoisesta puhaltaa

Oululaiset ovat olleet viime aikoina huikeassa vireessä. Viimeisten seitsemän ottelun saldona on viisi voittoa ja kaksi tasapelia. Viimeisin tappio on kolmen viikon takaa, jolloin HIFK kylvetti pohjoisen poikia 7-1. Voittojen viimeisenä takuumiehenä on häärinyt entinen SaiPa-maalivahti Niklas Bäckström, joka on palannut omalla tasolleen. Nikke löytyykin tällä hetkellä kolmannelta tilalta torjuntaprosentin perusteella.

Kärpät lentävät pelipäivän aamuna Helsinkiin, josta hyppäävät linja-auton kyytiin ja hurauttavat Kisapuistoon. Näin ollen pahaa matkaväsymystä ei pääse syntymään ja heidän luistin liikkuukin luultavasti kovaa heti alusta asti.

Ottelun ratkaisutekijöitä on kuinka hyvin SaiPan puolustajat pystyvät ajamaan vikkelät kärppä-hyökkääjät kulmiin ja estämään heidän tulon sieltä maalin edustalle. Tämän lisäksi ei saa intoutua liialliseen hyökkäämiseen ja päästää vastustajia nopeisiin vasta- ja ylivoimahyökkäyksiin. Kärppä-puolustuksen pitää puolestaan olla kärsivällinen SaiPan kulmapyörityksen kanssa ja pysyä iholla rikkomatta.

Kotijoukkue pääsee otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, kun taas Kärpiltä puuttuu ainakin pelikieltoaan kärsivä Drew Bannister.

» Lähetä palautetta toimitukselle