SaiPa vei pisteen, Kärpät piti kaksi

Saimaan Pallo on vaikea voitettava tänä kautena. Nyt joukkue nousi päätöserässä kahden maalin tappioasemasta tasoihin. Jatkoajalla Kärpät kuitenkin käytti ylivoimansa hyväkseen ja sai kaksi pistettä plakkariinsa. Huomiota ottelussa keräsi myös Kärppien ja koko liigan tehopörssiä dominoivan puolustaja Lasse Kukkosen ulosajo.

Reissaaminen ei jaloissa painanut

SaiPa tuli Ouluun Raumalta, jossa edellisenä päivänä hävisi Lukolle. Lisäksi sivussa oli viikon takaisessa kohtaamisessa Kärppiä vastaam sormensa mailaniskusta vahingoittanut ykköspyssy Machulda. SaiPa ei kuitenkaan antanut tällaisten muotoseikkojen estellä, vaan haastoi Kärpät tiukkaan vääntöön.

Juha Kuokkanen piti SaiPaa pystyssä

© Ville Honkonen
alt="Juha Kuokkanen piti SaiPaa pystyssä">

Toisella minuutilla pääsi SaiPa jo ylivoimapeliään esittelemään. Riihijärvi pääsikin jo pistämään lähes tyhjiin mutta kiekko karkasi viime hetkillä lavasta. Ensimmäinen Kärppien kunnon tekopaikka tuli Petr Tonille, mutta lähelle ei lasketa ja niin pois päin. Em. herrojen ketjut vastasivatkin vastustajiensa tukalimmista hetkistä illan aikana.

Kärpät kokeili myös turhaan kerran ylivoimalla ja Tenkratkin pääsi tasavoimilla jo yläputkea kilauttelemaan ennenkuin SaiPa iski. Riihijärvi pääsi toistamiseen avopaikkaan eikä kauhonut enää ohi, 0-1. Kärppien tasoituksen kyhäsi iloista pörräystä esittänyt nelosvitja Saarenheimo-Jokinen-Juntunen. Tehopinnat joka äijälle, tekijänä Jokinen. Tuhannen euron paikkoja järjesti Kärpille Lieversin vitja pariinkin otteeseen, mutta Kuokkanen veti pidemmät korret. SaiPan juniori-ikäinen Weckström teki ennakkoluulottoman (ensi?)esiintymisen liigajäillä.

Tehoton kakkonen

Toisessa erässä ei verkkoja heiluteltu. Parhaimmat maalipaikat nähtiin putkeen noin neljännen peliminuutin tienoilla, kun ensin pääsi SaiPa 2-1 ylivoimahyökkäykseen, jota seurasi sitten Tonin karkumatka toisessa päässä. Veskarit korjasivat pinnat noista paikoista. Ylivoimaa yritettiin vuorotteluperiaatteella pari kertaa per joukkue tuloksetta. Edelleen parhaimmistona erottuivat Kauppisen ja Lieversin ketjut.

Yleisön herättävä kolmas erä

Kovaa laitavääntöä

alt="Kovaa laitavääntöä">

Kolmannessa erässä nähtiinkin sitten vauhdikas aloitus kun viidessä minuutissa ladottiin kolme maalia. Ensin Lievers rankaisee SaiPaa ylivoimalla. Neljännen minuutin paikkeilla sitten Ton näyttää pelimiehen elkeitä ja loistosyötöstä Myllykosken kelpaa laukoa johdoksi jo 3-1. Vähästä ei näinä aikoina karjalan veri vapise, kun alle puolen minuutin jo pelataan Kärppien alakerta täysin pihalle ja Tirkkonen kaventaa 3-2:een.

Ajassa 8:05 sitten SaiPa saa pontta takaa-ajoonsa. Kukkosen maila käy vastustajaa kasvoihin ja päätuomari osoittaa päätyä. Pahemmista tilanteista on selvitty 2+2:la, sillä senkkaa ei tiettävästi nenästä otettu. Jäähyn arvoinen tapaus toki. Jossittelut sikseen, varsinkin kun SaiPa käytti ylivoiman pikaisesti hyväkseen ja Hulkkonen ampui siniviivalta pelin tasoihin. Valmiiksi kuumana käyvälle Raksilan tämän kauden ennätysyleisöllekin (n. 7400) oli kohtalaisen herkullinen paikka käydä kuittailemassa, ja showmiehen elkeitä osoitti tämä SaiPan tehopakki siinä tilanteessa; Kuuluuko sieltä mitään? Hyvä show, eipä siinä mitään. SaiPa myllytti viisiminuuttisen aikana pari henkeäsalpaavaa tilannetta, mutta lähimmäksi lisämaalia pääsi kuitenkin Lievers ampuen 2-1 hyökkäyksessä kuitenkin hiukan maalin yli.

Sisuuntuneena menettämästään johdosta Kärpät kävi vielä voittoa hakemaan. Erän lopulla sai Lieversin ketju vielä melkoisen pyörityksen aikaan, ja se poiki puoli minuuttia ennen loppua pisteen arvoisen jäähyn. Jatkoaikaa, ehdittiin pelata vajaa minuutti kun Tenkrat ohjasi Lehtosen laukauksen maaliin. Kumpikin joukkue lienee pisteisiinsä tyytyväinen.