Sputnikit Raksilassa

LIIGA / Ennakko
Oulussa nähdään jälleen reilun viikon tauon jälkeen liigakiekkoa, kun syksyn yllättäjä SaiPa saapuu kotijoukkueen vieraaksi. Joukkueiden eroa sarjataulukossa on vaivainen piste, joten tärkeästä ottelusta on molemmille kyse.

Suoritustaso noussut

Kärppien viime viikko toi vieraista voiton ja tappion. Tiistaina Helsingissä Kärpät hävisi hyvän matsin jälkeen Jokereille 4-3 ja lauantaina Tampereella pahassa kurimuksessa oleva Ilves sai kyytiä Kärpiltä maalein 2-5.

Kärppien suoritustasossa on ollut havaittavissa selvää nousua. Joukkue on pelannut kolme tasapainoista ja hyvää kamppailua peräkkäin. Joukkue pelaa tasaisesti neljällä kentällä ja pienen taantuman jälkeen myös maalihanat ovat auenneet kunnolla. Kärpillä on esittää ehdottomasti sarjan parhaisiin kuuluva hyökkäys, jonka kärkinimen Petr Tenkratin huima pisteputki on hiukan hyytymässä. Pistetahtiin tuo ei kuitenkaan ole vaikuttanut, sillä samalla kertaa joukkueen muu hyökkäys on löytänyt tehonsa. Etenkin Brett Lievers on löytämässä pienen suvantovaiheen jälkeen uudelleen tehonsa.

Kärppien puolustus on ollut viime otteluissa hyvässä kunnossa. Maalimäärät on saatu pidettyä matalina, joka on mahdollistanut niukkojen voittojen ottamisen. Maalivahdit ovat pelanneet hyvin ja sillä rintamalla Kärpillä ei ole huolen häivää. Markus Korhonen on ollut maalilla vakuuttavassa kunnossa ja on nykyisellään kaksikosta pikkuisen edellä.

Idän ihme porskuttaa

SaiPan romahtamista on monissa piireissä odotettu koko liigan alun ajan, mutta sitä ei ole vaan tapahtunut. Huikea pistetahti on toki hiipunut, mutta vieläkin lappeenrantalaiset ovat varsin hyvissä asemissa. Viime viikolla se näytti osaamisensa voittamalla vierasottelunsa Turussa ja Lahdessa maalin marginaalilla. Kotikentällä SaiPa on pelannut viime ottelut huonosti ja se on hävinnyt kolme viimeisintä kotiotteluaan päästäen omiin peräti 18 maalia.

SaiPa on parhaimmillaan altavastaajana. Sen alkukauden hyvät esitykset johtuvat juuri siitä, ettei siltä odotettu yhtään mitään. Valmentaja Petri Skriko on luonut rauhassa joukkueelleen pelityylin, jota pelaajat noudattavat tarkasti. SaiPa ei pelaa sarjan hienointa kiekkoa, mutta tuloksia se on saavuttanut.

Ennakkoasetelmista

Vaikka joukkueet ovat sarjataulukossa varsin lähellä toisiaan on Kärpät kiistaton ennakkosuosikki. Kotikentällään se on erittäin paha voitettava ja Kärppien päähän on Raksilassa tehty vain kahdesti tällä kaudella yli kaksi maalia. Parantuneen erikoistilannepelaamisen ansiosta Kärpät on entistä vaarallisempi vastustaja. Kimmo Lotvosen paluu kokoonpanoon näyttää epätodennäköiseltä, mutta lähiaikoina hänkin kentälle palaa. Maalilla pelivuorossa on Niklas Bäckström.

SaiPan mahdollisuudet ovat juuri siinä, että joukkue pääsee ilman paineita otteluun. Jokainen piste on plussaa sille ja nostaa joukkueen pelihuumoria entisestään. SaiPan materiaali on varsin rajallinen ja kovassa otteluruuhkassa se on näyttänyt lieviä väsymisen merkkejä. Voittaakseen SaiPan on parannettava puolustuspeliään sekä maalivahtien on nostettava omaa tasoaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle