Mestarit Raksilassa

LIIGA / Ennakko
Lauantain ehdoton huippukamppailu pelataan Oulussa, kun sarjakolmonen Kärpät saa vastaansa hallitsevan mestarin Jokerit. Jokereiden jo lähes varmana pidetty runkosarjan voitto on viimeisten kierrosten aikana livennyt pahasti käsistä ja haastajat hengittävät jo kovasti niskaan.

Teillä Ferrari, mitä meillä?

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran marraskuun lopulla Helsingissä ja Jokerit voitti tuolloin loistavan viimeisen erän ansiosta 4-3. Tuolloin joukkueiden piste-ero sarjataulukossa repesi jo 11:sta pisteeseen. Kärppien päävalmentaja Kari Heikkilä innostui pelin jälkeen kuvaamaan Jokereita sarjan Ferrariksi ja kahtatoista muuta joukkuetta niiksi muiksi talleiksi.

Paljon on ehtinyt tuon jälkeen tapahtua. Kärpät ovat jatkaneet tasaista pisteiden metsästämistä, mutta Jokereiden tappotahti on poissa. Joukkue on hävinnyt viisi ottelua peräkkäin ja osan niistä vielä varsin selvällä erolla. Tähän ei ole viime kausien aikana totuttu, joten pistää ihmettelemään mitä jokerileirissä on tapahtunut?

Kotijoukkue Kärpät on kohtuullisessa vireessä. Loistokkuus on otteista kaukana, mutta joukkue on pysynyt tiiviisti sarjan kärjen tuntumassa jo pitemmän aikaa. Peruspelaamisen taso on saatu nostettua viime kaudesta selvästi pykälää korkeammalle, jolla etenkin kotikentällä on pisteitä herunut hyvällä tahdilla. Mutta lauantaina ei perussuoritus enää riitäkään.

Haittaako tshekkien poissaolo?

Siinä on ottelun avainkysymys. Kärppien maalintekotaidon uskottiin romahtavan Tenkratin ja Tonin poissaolon myötä, mutta toistaiseksi sitä ei ole tapahtunut. Esiin on noussut pitempään vaisusti pelannut kolmikko Jussi Jokinen - Brett Lievers - Andrei Potaichuk. Heille kuuluu suuri kunnia siitä, että tämän viikon kahdesta aikaisemmasta ottelusta on saatu kolme pistettä. Kärppien tehot ovat löytyneet myös ylivoimalla, joka alkaa olla pikkuhiljaa sarjan kärjen tasolla.

Jokerit on kaikesta hälinästä huolimatta todella vaarallinen joukkue. Ulkopuolelta tuleva paine on kasvanut päivä päivältä, joka on takuulla vaikuttanut joukkueen esityksiin. Mikäli se saa katkaistua tappioputkensa perjantaina SaiPaa vastaan on sen huomattavasti helpompi tulla Ouluun seuraavana päivänä. Tshekkien poissaolon myötä Jokerit on ottelun ennakkosuosikki viime aikojen tapahtumista huolimatta.

Raksilan jäähalli tulee olemaan ääriään myöten täynnä. Kärppätoimistolta tulleen tiedon mukaan istumapaikat on myyty loppuun jo aikaa sitten ja orastava pikkujoulukausi tuo lisää yleisöä halliin. Ottelun jälkeen Oulussa vietetään yhteinen kiekkokansan pikkujoulu, jossa vedetään yhteen alkukauden tapahtumat. Ääntä, vauhtia ja huikeita tilanteita tullaan varmuudella näkemään!

» Lähetä palautetta toimitukselle