Runkosarja pakettiin

Jokerit ja Kärpät pelasivat viimeisen runkosarjaottelun vailla paineita saati erikoisempaa tavoitetta. Pudotuspelien kenraaliharjoitus oli kuitenkin varsin vauhdikas ja hyvätasoinen tapahtuma, josta voiton korjasi Kärpät luvuin 2-3. Kotijoukkue Jokerit hallitsi selvästi lähes koko avauserää, mutta Kärpät nousi toisen erän alusta lähtien aina rinnalle ja ohi asti.

Jokereiden viisikkopeli oli ensimmäisessä erässä varsin tiivistä. Avausmaalin makuun päästiin ajassa 9.11. Puolustaja Samuli Jalkanen anasti pelivälineen keskialueella ja pääsi syöttämään kakkosketjun Jukka Hentusen ja Jussi Pesosen hyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Hentunen katsoi parhaaksi yrittää omaa ratkaisua ja laukoi yllättävän vedon kärppämaalia tänään vartioineen Niklas Bäckströmin kilpikäden alle. Laukaus yllätti myös Bäckströmin, ja Jokerit siirtyi johtoon.

Kärpät oli hyökkäillyt läpi erän tasaisesti, mutta ensimmäiset vaaran paikat jokerimaalille syntyivät erän loppupuolella. Ensin Kärppien erinomaisessa vireessä tänään ollut kolmosketju Jussi Jokinen - Brett Lievers - Petr Ton järjesteli pitkän pyörityksen ja tämän jälkeen vielä Ton ja Jokinen murtautuivat 2-1 -hyökkäykseen. Kärpät jäi kuitenkin maaleitta ja erä päättyi näätäeläinten Mikko Myllykosken kaksiminuuttiseen kiinnipitämisestä.

Kolmosketjun kuviot kohauttivat

Kärpät hallitsi toista erää, mutta ennen kuin Kärpät kerkesi edes erätauon Hartsporttien jälkeen aloittaa koko erää ennätti Jokerit tehdä toisen osumansa. Jokereiden ykkösketju, tänään koostumuksessa Ville Peltonen - Petri Pakaslahti - Jukka Voutilainen, säntäsi suoraan keskiympyrästä Kärppien alueelle, nopea syöttökuvio, ja vain 14 sekuntia oli aloituskiekosta ennättänyt kulua, kun Martti Järventie pääsi niittaamaan kiekon reppuun Voutilaisen pelattua kiekon hyvin keskelle b-pisteiden väliin.

Jokereiden salama-alun jälkeen tahtipuikon taakse kapellimestariksi siirtyi Brett Lievers, jonka johtama ketju pyöritti peliä mielin määrin aina laatikkoon hypätessään. Jokerimaalivahti Kari Lehtonen kesti pitkään toisen erän ensimmäisellä puoliskolla Lieversin ketjun lähentelyjä, mutta ajassa 28.33 Lehtonen joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa ensi kerran. Maalintekijänä Petr Ton, syöttäjänä Lievers.

Kärppien kolmosketju nollasi hyökätessään myös samalla Jokereiden Peltosen ketjun hyökkäysaikeet melko tehokkaasti. Kärpät jatkoikin painettaan ja Jokerit sai erän kääntyessä ehtoopuolelleen vielä kaksi lähes peräkkäistä jäähyä, joiden yhteydessä myös tunteet alkoivat hieman kuumeta kentällä pienen reipasluonteisen nokkapokan siivittämänä. Oululaiset eivät saaneet kuitenkaan ylivoimia hyödynnettyä Jokereiden pelatessa hyvää alivoimaa, ja näin erätauolle mentiin kotijohdossa 2-1.

Rinnalle ja ohi

Kolmannessa erässä Lievers passasi tahtipuikon seuraavalle ulkomaalaiselle Andrei Potaichukille, joka nosti kahdella maalillaan Kärpät rinnalle ja ohi. Viimeisen kolmanneksen alkajaisiksi Potaichuk näppäsi mailansa väliin kakkosketjun sentteri Jari Viuhkolan laukaukseen, ja kiekko pompahteli helpon näköisesti ohi maalivahti Lehtosen. Jokerimaalivahti ei kuitenkaan maalille voinut mitään, siksi ilkeä Potaichukin ohjaus oli.

Petr Ton oli likellä siirtää Kärpät johtoon pari minuuttia tasoituksen jälkeen. Puolustaja Topi Jaakola antoi upean, suorastaan helmismäisen, lättysyötön yli keskialueen vauhtiin kiihdyttäneelle Tonille, jonka näyttävää harhautusta seuranneen laukauksen Lehtonen kuitenkin torjui olkapäällään. Tämän jälkeen erä meni hieman rikkonaisemmaksi, kun päätuomari Hannu Henriksson vihelteli pienen jäähysuman. Maalipaikkoja riitti edelleen kosolti, parhaat mm. Mika Pyörälällä Kärpistä ja Jussi Pesosella Jokereista.

Ottelun ratkaisu syntyi vielä ennen erän puoliväliä, kun Kärppien kakkonen pyöritti jälleen. Jari Viuhkola vippasi kiekon maalin takaa sen eteen, jossa lätkä pysähtyi Mikko Ruudun pohkeeseen. Potaichuk oli kärppänä paikalla ja pääsi hyödyntämään tilanteen kiepauttamalla kiekon Lehtosen selän taakse.

Jokerit haki tasoitusta välillä jopa verrattaen hyvällä paineella, mutta Kärpät piti pintansa ja nappasi kauden ensimmäisen voittonsa Jokereista. Kaksi pistettä eivät tässä vaiheessa merkitse mitään, mutta molemmat joukkueet saivat silti ottelusta hyvän kenraaliharjoituksen ja Kärpät ehkä jatkossa henkimaailman kuvioita ajatellen tärkeän vierasvoiton.

Pelin jälkeen sanottua

- Ekassa erässä pärjättiin hyvin Kärppien nopeita hyökkääjiä vastaan. Tokassa erässä jäi ihan liikaa kiekkoja sitten keskialueella ja niiden sinisellä, mistä ne pääs hyvällä vauhdilla sitten meidän jätkiä pyörittämään. Se käänty vähän se peli siinä jo. Tasastahan se oli, mutta ei ollut meiltä mikään hirveän hyvä peli ekan erän jälkeen, veti peliä pakettiin jokerikapteeni Ville Peltonen.

Jokeripäävalmentaja Raimo Summanen selvitteli joukkueen loukkaantumistilannetta. Antti-Jussi Niemen nivunen ei ollut vielä tänään viimeisen päälle pelikunnossa ja mies siirtyi pukukopin puolelle jo alkuvaiheessa ottelua. Mika Strömberg sai taklauksen selkäänsä ja jätti kentän. Antti Aalto oli reiden krampin vuoksi sivussa varmuuden vuoksi koko ottelusta. Olli Malmivaara ja Arto Tukio eivät mahtuneet kokoonpanoon. Jokerit on viime aikoina kierrättänyt ja kokeillut puolustajia ja ketjuja, jonka takia puolustajat ovat huilanneet vuorotellen.

- Upee juttu liigalle. Parasta mahdollista PR:ää, hehkutti Summanen illan kierroksella varmistuneita puolivälieräpareja, jotka kiistatta ovat todella mielenkiintoisen tuntuiset.

- Siinä tuli pieniä virheitä, mutta sitten siinä tuli pieni suvanto puolessa välissä peliä ja sitten se kääntyi meille. Tuli maali ja kaks ja usko omaan tekemiseen kasvoi, kommentoi Kärppien päävalmentaja Kari Heikkilä ottelun kulkua.