Kärpät pakkovoiton edessä

LIIGA / Ennakko
Jokerit on ollut areenallaan ylittämätön este Kärpille; ei yhtään Lehtosen taakse tehtyä maalia. Kärppien toivo lepää siis omassa kotiluolassa Raksilassa, jossa täytyisi saada kunnon pelihurmos päälle.

Vaikea terässumppu

Kuten huomattu on, on avausmaalin teko ollut tässä sarjassa todella tärkeää. Sitä se on etenkin Kärpille, joilla on suuria vaikeuksia murtaa Jokerien tiivistä keskialueen sumppua. Johtoasemassa Jokerit on suorastaan konemaisen hyvä puolustamaan asemiaan, ja maalinsuulla Lehtonen toimii viimeisenä lukkona joka poimii ne muutamat läpi päässeet yritykset.

Toisaalta edellisessä kohtaamisessa Raksilassa Kärpät sortui pariin alkeelliseen virheeseen toisen erän alussa ja Jokerit nousi salamana 3-0 tilanteesta 3-2:een. Vaikea kuvitella että em. tapahtuma voisi kulkea toisin päin.

Legot vähenee ja pelit paranee

Jokerien hyökkäys on ollut lähes täysin yhden miehen varassa. Ville Peltosta on ollut mahdoton saada kuriin, ja hän onkin järjestänyt neljä Jokerien kuudesta tehdystä maalista. Lupaa hyvää Leijonille mutta matkaa tinamatsiin Kärpille.

Kärpät on taas ollut ulkomaan apujensa varassa. Helsingissä kiekko on karkaillut lavasta, kotihallissa olisi vielä mahdollisuus loistaa. Potaichuk on pelannut hyvät pudotuspelit, ja on Kärppien pelinrakentaja nro 1. Petr Ton ei ole vielä Jokereita vastaa onnistunut, toisin kuin Lievers ja Tenkrat.

Puolustuspäässä Kärpät koki turhan menetyksen kun Bannister kärsii kymppitilin täyttymisestä tullutta pelikieltoa. Ilkeä oman pään pelaaminen jää siis harvempien yksilöiden hartioille. Muun muassa runkosarjasta kovasti petranneen Mikko Lehtosen, jonka legorivistö näyttää tätä nykyä Peltosen vastaavalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle