Yhdellä maalilla kaksi pistettä

LIIGA / Raportti
Kärpät ja Jokerit tarjosivat hyvätasoisen jääkiekko-ottelun Raksilan loppuunmyydylle jäähallille. Jokereiden toisen erän alussa tekemä ottelun avausmaali riitti varmistamaan sarjajohtajalle kaksi sarjapistettä. Pisteistä se saa kiittää loistavaa maalivahtiaan Kari Lehtosta.

Hyvätasoinen aloitus

Ottelun ensimmäinen erä oli hyvätasoista kiekkoa. Kärpät hallitsi hienokseltaan ja loi muutamia loistavia paikkoja. Toisessa päässä Markus Korhonen sai olla pariin otteeseen varsin tarkkana, sillä Jokerit iski vastaiskuistaan terävästi. Vieraiden parhaat paikat avautuivat läpiajoon päässeelle Petri Pakaslahdelle sekä paluumuuttaja Jukka Hentuselle. Molemmat Korhonen kuitenkin selvitti.

Kärppien ottelu sai ensimmäisiä mustia piirteitä ajassa 12.14, kun Antti Aarnio sai väkivaltaisuudesta kahden minuutin rangaistuksen. Taklaustilanteessa Aarnio väänsi polvensa ja leikki jäi hänen osaltaan kesken. Vamman laatu saadaan tietoon myöhemmissä tutkimuksissa.

Lahjamaali ja sekoilua

Toisen erän alussa Kärppien ilta synkkeni entisestään. Ensimmäisessä vaihdossa jokeripelaaja kaatui maalivahdin alueella Markus Korhosen päälle. Seuraavan pelikatkon aikana Korhonen jouduttiin ottamaan sivuun, koska edellisessä rytäkässä hän loukkasi nivusensa. Maalille asteli Niklas Bäckström.

Kärppä-puolustus tiukasti Antti Aallossa iholla kiinni

© Ville Honkonen
alt="Kärppä-puolustus tiukasti Antti Aallossa iholla kiinni">

Jos näin hyvätasoisessa ottelussa tehdään vain yksi maali on se loogisesti tietenkin varsinainen lahjamaali. Kärppien Mikko Myllykoski sekoili keskialueella purkukiekon kanssa ja jokeripelaaja pääsi laidasta karkuun. Syöttö epäonnistui hiukan, mutta tarpeeksi. Kiekko lipui Drew Bannisterin mailan alta maalilla odottaneelle Tommi Turuselle, joka pisti sen rauhassa reppuun. Maali tarkistettiin vielä videolta. Syytä tuohon ei kyllä ainakaan minun silmiini osunut.

Jokerit oli toisessa erässä täysin omaa luokkaansa. Kärpät eivät saaneet yhtään kunnollista maalintekopaikkaa puhumattakaan minkäänlaisesta mylläkästä. Jokerit pelasi johtomaalinsa jälkeen keskialueen erittäin tarkasti. Kärpät saavat kiittää maalivahti Bäckströmiä siitä, että Jokerit eivät maalitiliään lisänneet. Bäckström torjui mm. Sean Bergenheimin läpiajon.

Kärpät vs. jokeripuolustus

Kolmas erä näytti alkuun samalta kuin toinenkin. Kärpät eivät päässeet kunnollisiin tekopaikkoihin ja tuskastuneisuus alkoi vallata mielialaa. Jokeritkaan eivät päässeet minkäänlaiseen hyökkäykseen, mutta johtoasemassa oman maalin varjelu ja keskialueen sumputus ovat varsin ymmärrettävää.

Tanssiaskelharjoituksia Raksilassa

© Ville Honkonen
alt="Tanssiaskelharjoituksia Raksilassa">

Kärpät päätti myydä nahkansa kuitenkin kalliilla. Erän puolenvälin jälkeen se otti pelin ohjat viimeisillä voimillaan haltuunsa ja viimeiset minuutit kiekko pyöri lähes koko peliajan jokerimaalin lähettyvillä. Avopaikoistakaan ei tänään kiekkoa sisään saatu ja viimeisenä esteenä oli "Kärppä" Lehtonen. Parhaat paikat tulivat Andrei Potaichukille ja kotijoukkueen ylivoimaisesti parhaalle kenttäpelaajalle Joni Pitkäselle, mutta tänään ei rouva Fortuna Kärpille hymyillyt.

Päävalmentaja Kari Heikkilä näytti pelimiehen kykynsä ottamalla aikalisän ajassa 56.30 ja samalla vaihtoon kutsuttiin myös maalivahti Bäckström. Tuokaan ei kuitenkaan tasoitusta tullut ja lopulta Jokerit katkaisi kuuden voitottoman ottelun putkensa tekemällä yhden maalin.

Jokereiden parhaita oli maalivahti Lehtosen ohella akseli Ville Peltonen - Jukka Hentunen. Puolustuksessa uurasti kaksikko A-J Niemi - Mika Strömberg. Kotijoukkueen parhaita olivat Bäckström, Pitkänen ja varsin mukavasti hyökkääjän tontilla taklaillut puolustaja Sami Siltavirta.

- Taisteltiin tänään loppuun asti, kiitos siitä. Saimme kolmannessa erässä aika paljon hyviä paikkoja, mutta sisään ei saatu millään. Jokerit onnistui omassa tehtävässään hyvin ja Lehtonen oli kyllä melko uskomaton, sanaili Kari Heikkilä.

- Tulimme alkuun todella hyvin ja Kärpät pysyi kaksi ensimmäistä erää roikkumalla mukana. Me passivoiduttiin johtoasemassa aika pahasti ja lopusta tuli hankala, totesi lehdistötilaisuudessa epämiellyttävästi käyttäytynyt Raimo Summanen.

-Yleisö oli tänään loistava, täällä on katsomossa Hämeenlinnan lisäksi sarjan paras meininki. Tuomari piti tänään kuitenkin hyvin tasonsa, eikä antanut yleisön vaikuttaa tuomioihin. Kärpät kalasteli yleisön avulla jäähyjä ja Lehtosen päälle ajettiin pari kertaa rumasti ensimmäisessä erässä, tuleva maajoukkueen päävalmentaja jatkoi.

Jokeritkaan eivät illasta selvinneet ilman loukkaantumisia. Summanen kertoi, että Jokereiden leirissä tutkitaan kovasti videoita tilanteesta, jossa David Nemirovskyn epäillään saaneen mailaniskun käsilleen. Ensimmäisen diagnoosin mukaan Nemirovskyn käden epäillään murtuneen.

» Lähetä palautetta toimitukselle