Jatkaako JYP taistelevalla ilmeellä?

LIIGA / Ennakko
Pelit ovat huonoimmillaan näin myöhäissyksystä ja alkutalvesta, sanotaan. Joukkueet ovat väsyneitä otteluruuhkan alla odotellen kinkunsyöntiä. Juuri silloin iskee JYP, puskista taas. Mutta onko alavireisellä Bluesilla sittenkin vielä uskoa sinnitellä kohti valoisampaa tulevaisuutta?

JYP pelasi torstaina Ilvestä vastaan todella kypsän ottelun. Vaikka tasollisesti peli ei päätä huimannutkaan, oli kotijoukkueen otteissa ehkä toista erää lukuunottamatta sitä tuttua taisteluilmettä, jota päävalmentaja Alatalo on usein korostanut. Viisikkopuolustus ohjasi maltillisesti vastustajan hyökkäykset kulmiin, eikä ottelu loppujen lopuksi ollut kovin hankala kauden toisen nollapelinsä pelanneelle Tero Leinoselle. Kun hyökkäyspäässäkin oli malttia jauhaa tarpeeksi kauan, JYP otti täysin ansaitun voiton lukemin 3-0.

Tällä hetkellä kaikki näyttää JYP:ssä varsin hyvältä, sillä pimennossa ollut kakkosketju sai edellisessä ottelussa mukavasti pään auki. Sekä Drouin että Mikkonen tekivät maalin mieheen. Myös nelosketju on nostanut selvästi profiiliaan. Voidaankin sanoa, että tällä hetkellä JYP:llä on neljä toimivaa kentällistä, mikä on rajallisen budjettinsa kanssa painivalle pikkuseuralle hyvä saavutus.

Bluesin syksy on ollut luvalla sanoen häpeällisen huono. Muutaman ottelun verran jo näytti, että homma rupeaa kulkemaan, mutta sitten tuli jälleen paluu arkeen. Ei tosin sovi vähätellä yhtään Lukon osuutta Bluesin kaatoon edellisellä kierroksella. Tällä hetkellä raaka totuus on vain se, että Blues ei ole kova kuin paperilla. Sillä meriitillä ei ole mitään merkitystä, kun pisteitä jaetaan.

Tämän vuoden sarja on kuitenkin sellainen, ettei otteluiden lopputuloksista voi sanoa etukäteen mitään varmaa. Varsinkin, kun Bluesilla peli sinänsä on näyttänyt ihan kelvolliselta, tietyt pikkuasiat ovat vain mättäneet. Kuka esimerkiksi enää on selvillä siitä, kuinka monta maalin tappiota joukkue on kärsinyt tähän mennessä? Vaikka taistelevaa kotijoukkuetta on vaikea voittaa juuri kotona, on muistettava, että tällä kaudella Blues on ollut liian kova pala JYP:lle.

Jos taisteluilmeen löytyminen on tärkeää nuorelle ja kokemattomalle kotijoukkueelle, tuntuu se sitä olevan myös Bluesille. Pelkällä rutiinilla kumpikaan joukkue ei kykene voittoja napsimaan. Bluesin päävalmentaja Hannu Virta puhui hävityn Lukko-pelin jälkeen "henkisestä valmiudesta". Ihme jo on, ellei Virta onnistu kaivamaan vierailijoihin kunnon latausta. Vaikeaa se saattaa kuitenkin olla, koska on ilman muuta selvää, etteikö jopa liigan mestariehdokkaaksi povatun joukkueen konttaaminen vaikuttaisi pelaajien henkiseen tilaan jollain tavalla. Alatalolla on tässä suhteessa ehkä helpompi tehtävä sillä taatusti hurrikaanipaidat haluavat ottaa kauden avausvoiton Espoon Bluesista. Lauantaina onkin siis hyvä mahdollisuus siihen, ettemme näekään tylsää alkutalven pakkopullaa!

» Lähetä palautetta toimitukselle