Kohtalon hetki

LIIGA / Ennakko
Bluesin syöksykierre syvenee syvenemistään. Jokainen osa-alue joukkueen pelistä romahtaa yksi toisensa jälkeen. 7-1 tappio Ilvekselle saattoi olla vasta alkusoittoa. Mikäli JYP ei kaadu kotona keskiviikkona, saavat valmentajat Ted Sator ja Hannu Virta mitä suurimmalla todennäköisyydellä valmistautua lähtölaskentaan.

Vierasjoukkue JYP aloittaa pääkaupunkiseudun sightseeing-turneensa Espoon LänsiAuto-Areenalta, jossa sen vastaan asettuu kaaoksessa vaeltava kotijoukkue Blues. Joukkueet lähtevät illan otteluun kumpikin lievästi siipirikkoisena, sillä kotijoukkueelta puuttuu Juha Ylösen ja Mika Oksan lisäksi kapteeni Rami Alanko, joka on kärsii kuumeesta. JYP joutuu puolestaan tulemaan toimeen ilman puolustajiaan Miika Huczkowskia ja Jani-Matti Loikalaa. Hyökkääjistä jyväskyläläisiltä puuttuu varmuudella ainakin kanadalainen laituri Alexandre Tremblay.

Loukkaantumiset eivät kuitenkaan ainakaan kotijoukkueen suurimpiin murheisiin lukeudu. Kahteen ensimmäiseen ketjuun saadaan nimet Jan Caloun, Ladislav Kohn, Markku Hurme, Bruce Gardiner, Teemu Elomo ja Marko Tuomainen. Tästä huolimatta joukkueen peli ja maalinteko ovat kauheaa katseltavaa. Ilveksen teurastusjuhlilla ei kiekkoa ajoittain meinattu saada omalta alueelta pois. Hyökkäykset ajautuvat kulmiin ja ovat täysin mielikuvituksettomia. Vauhti puuttuu pelistä täysin, eivätkä pelaajat enää taida itsekään luottaa omiin kykyihinsä kääntää pelejä. Viime aikoina myös maalivahdit Jere Myllyniemi ja Sami Heinonen ovat alkaneet osoittaa romahtamisen merkkejä.

Kärsimysnäytelmä

Mitä illan peli tarjoaa katsojille? Tuskaista vääntöä ja järjetöntä mailan käyttöä puolin ja toisin. Siinä kaksi takuuvarmaa pointtia. JYP ei todellakaan lukeudu liigan näyttävimpiin joukkueisiin ainakaan vierasjäillä, eikä sitä siltä kukaan odotakaan. Se tulee pelaamaan takuuvarmasti puolustuksen kautta ja yrittäen iskeä nopeasti vastahyökkäyksillä. Bluesin puolestaan on pakko hyökätä ja yrittää murtaa henkistä kipsiään. Tähän saumaan JYPin kannattaa iskeä. Avausmaali on todella tärkeä illan ottelussa. Jos JYP onnistuu sen tekemään, se on lähellä voittoa. Blues ei nykytilassaan kykene enää kääntämään ainoatakaan tiukkaa peliä edukseen.

Bluesin vastuuvalmentaja Hannu Virta lupasi Ilves-pelin jälkeen ketjumuutoksia ja lisää vastuuta
nuorille, jotka "auttavat toisiaan ja pelaavat kahteen suuntaan." Tämä saattaa piristää joukkueen peliä ainakin hetkellisesti, mutta tuskin tarjoaa lopullista ratkaisua ongelmiin. JYPin ykkösketju johtajanaan loistokautta pelaava Jarkko Immonen on saatava pimentoon, mikäli Blues mielii edes tästä pelistä pisteitä kerätä. Kari Kalton nostaminen Markku Hurmeen tilalle ykkösketjuun Ilves-pelin loppuhetkillä näytti jo siinä ajassa toimivuutensa. Tätä kolmikkoa kannattaisi peluuttaa jatkossakin.

Kyseessä on kaiken kaikkiaan vähintäänkin neljän pisteen ottelu Bluesille. Ottelun lopputulos saattaa antaa vastauksia moneen ilmassa leijuvaan kysymykseen. Illan ottelu saattaa olla Bluesin valmennuskaksikon viimeinen mahdollisuus osoittaa pystyvänsä kääntämään joukkueen kurssi.

» Lähetä palautetta toimitukselle