Blues kellisti kesyn JYP:n

JYP kärsi jo toisen nöyryyttävän tappion peräjälkeen, kun Blues kepitti hurrikaanilauman maalein 2-4. Siedettävät lukemat eivät kerro koko totuutta, sillä loppuminuutteja lukuunottamatta JYP oli usean potkun jäljessä pelin jokaisella osa-alueella.

JYP:lle tarjottiin heti pelin alussa mahdollisuutta johto-osumaan, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaa Bluesin Ladislav Kohnin taklattua Jari Korhosta päähän 2+10 minuutin arvoisesti. Kotijoukkue ei maalintekoon kuitenkaan intoutunut vaan antoi otteen Bluesille. Vierasjoukkue menikin 0-1 johtoon vajaan seitsemän pelatun minuutin jälkeen, kun Bluesin uusi ulkomaanapu Bruce Gardiner pääsi tuikkaamaan sekavan maalinedustilanteen päätteeksi kiekon ohi Leinosen.

Montaa minuuttia ei tarvinnut odottaa, kun Blues iski toistamiseen, tällä kertaa ylivoimalla. Osuma oli illan hienoin. Tero Määttä syötti lähellä siniviivaa oivan poikittaissyötön Sebastian Sululle, joka ampui suoraan syötöstä tulisesti kiekon reppuun. Lisäosumia erässä ei nähty. Lopussa Bluesin Gardiner otti vielä tyhmän jäähyn nuhjattuaan aloitustilanteen seurauksena Janne Hauhtosen kanssa. Tilanteen jälkeisestä poikittaisesta mailasta seurasi oikeutettu kaksiminuuttinen.

Missä kotijoukkueen taisteluilme luuraa?

- Jos joku kuvitteli ennen näitä kahta pelattua ottelua, että meillä on sen jälkeen neljä pistettä kasassa, niin kyllä pidän sellaista taivaanrannan maalarina. Meidän resurssimme ovat rajalliset, se täytyy muistaa. Meillä on kova kehitystyö edessä, en ole kuitenkaan huolestunut.

Näin kommentoi JYP:n käskijä Matti Alatalo sitä, miksi hänen suojattinsa otteet eivät jäällä ole häikäisseet sen paremmin Lappeenrannassa kuin nyt kotonakaan. Toinen erä jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Blues vei peliä melkoisen hallitusti, vain muutamaan otteeseen JYP pääsi Drouinin kentän voimin painamaan peliä Bluesin päätyyn.

Blues meni jo 0-3 johtoon, kun siniviivalta kovaa laukaistu kiekko muutti matkalla suuntaa Marko Tuomaisen päästä sen verran, ettei Leinonen voinut maalille mitään.

- Blues sai vähän onnekkaitakin ja ilkeitä maaleja aikaiseksi, mutta sellaista tämä on. Kaveri oli kumminkin koko ajan maalin edessä paremmin, meillä ei ollut tarpeeksi halukkuutta mennä siihen ottamaan mustelmia.

Alatalon kommentteihin on helppo yhtyä. Vielä voisi lisätä sen, että jos Bluesilla oli onneakin matkassa, JYP:llä sitä ei ollut yhtään. Mutta missään nimessä ottelu ei siihen ratkennut, Blues oli ehdottomasti pirteämpi tänään ja viimeisteli huolellisemmin.

JYP pääsi pelaamaan toisessa erässä kahteen kertaan ylivoimaa. Se oli niin huonoa, että kotiyleisökin alkoi vislaamaan omilleen. Erätauolle lähdettiin siis vierasjoukkueen 0-3 johtoasemassa.

Mustapaidatkin maalintekoon

Kolmannen erän maalinteon aloitti kuitenkin Blues, kun Rami Alanko pääsi sivaltamaan vasemmalta sektorilta. Maalin voi panna ainakin osittain Leinosen piikkiin, sillä tilanteessa ei ollut maskia. Kolmatta erää piti pelata 15 minuuttia, ennen kuin kotijoukkue vihdoin pääsi maalin makuun. Ylivoimalla aikalisän jälkeen Antti Virtanen hyödynsi paikan päästyään aivan maalin eteen sohimaan kiekkoa.

Reilun minuutin jälkeen edellisestä JYP rankaisi jälleen. Tommi Kovanen lähetti kiekon viivalta kohti maalia. Kotijoukkueen harvoihin valopilkkuihin lukeutunut Jyri Marttinen pääsi ohjaamaan kiekon kulkua sen verran, ettei Jere Myllyniemellä ollut enää eväitä estää maalin syntyä. Tämäkin maali syntyi ylivoimalla, sillä Blues sortui vääriin otteisiin ottelun lopussa. Kaksi minuuttia ennen päätössummeria Kohn otti vielä kaksiminuuttisen. JYP otti maalivahdinkin pois päästen myllyttämään kuudella neljää vastaan, mutta lisäosumia ei enää nähty. Niin Blues voitti lukemin 2-4.

Bluesin päävalmentaja Ted Sator kommentoi ottelun loppua ja peliä yleensäkin:

- Lopussa JYP alkoi painostamaan, sitä vastaan on vaikea pelata. JYP ei anna periksi. Meidän peli oli hyvää alusta lähtien, mutta tuo loppu oli huonompaa. Olen tietenkin tyytyväinen avauspelin voittoon, kaksi pistettä saatiin mukaan. Jatkossa huomiota on kiinnitettävä erityisesti vielä tiukempaan puolustuspelaamiseen ja kiekolliseen peliin.

"Mikä on kun ei hommat luista, mikä on kun ei onnistu?"

Kaksi peliä ja kaksi selvää häviötä. Vaikka valmentaja Alatalo varoittelee haihattelemasta turhia, on silti selvää, että kausi on lähtenyt liikkeelle alle odotusten. Vaikka pisteitä ei olisi tullutkaan, olisi hurrikaanipaidoilta voinut odottaa taistelevaa ilmettä, taklauksia ja raakaa yrittämistä. Nyt sellaisesta ei ole ollut tietoakaan. Korkeintaan tänään päätöserän lopussa nähtiin tuttua JYP-ilmettä, mutta sitäkin edesauttoi vastustajan jäähyily.