Vielä kerran - JYP ja Ässät

LIIGA / Ennakko
Kauden kuudennen JYPin ja Ässien välisen taiston lisäksi yleisö pääsee seuraamaan wanhan ajan henkeä, kun Hippoksen askeettiseen pakastimeen survotaan kaksi joukkueellista pelaajapoloja muissa kuin tämän kauden pelipaidoissaan. Huhujen mukaan jaossa on myös tärkeitä sarjapisteitä.

Edellisen kerran JYP ja Ässät kohtasivat toisensa kaksi viikkoa sitten, jolloin JYP otti 4-2-voiton Ässistä. Tuolloin jyväskyläläisten toinen NHL-työsulkuapu Jody Shelley pelasi debyyttipelinsä SM-liigassa. Shelley onkin tuonut JYPin rivistöön lisää aggressiivisuutta ja pistänyt koko joukkueen taistelemaan uudella tavalla. Tästä kertoo myös se, että viime tiistain vierasottelu Kärppiä vastaan ei ollut oululaisille mikään läpihuutojuttu ja Espoossa JYP sai jopa juhlia tärkeää voittoa. Tammikuun 298 maalitonta minuuttia ovat vain ikävä muisto, kun JYP sai maalihanansa kerralla auki - no, Pelicansin kustannuksella.

Ässien synkkä tammikuu

Porissa sen sijaan ei mene aivan yhtä hyvin: takana on musta alkuvuosi. Joulutauon jälkeen Ässä-fanit ovat saaneet iloita vain kolmesta voitosta, kun vastustajalle moista iloa on herunut peräti kymmenen kertaa porilaisten kustannuksella.

Helppoa iltaa tuskin on kummallekaan joukkueelle luvassa, sillä paikka (sääli)playoff-auringossa ei ole vielä mikään sataprosenttisen varma asia, etenkään Ässien osalta, vaikkei JYPin ja Ässien ero sarjataulukossa ole kuin kuusi pistettä. Varmaa kuitenkin on, että molemmat joukkueet haluaisivat lähteä maaottelutauolle voittajana akkujaan latailemaan.

Ässien kannalta ratkaisevaa voi olla henkisen lukon aukeamisen lisäksi maalivahtivalinta. Scott Langkow on pelannut vähintäänkin kohtuullisen hyvin kauden aiemmat JYP-ottelut, mutta on joutunut tyytymään vaihtoaition luukun kanssa leikkimiseen Ässien viimeisimmät ottelut. Tuomas Nissisellä taas on tilillään neljän pelatun ottelun putki ja tuskin syyttä.

Viihdettä isolla V:llä

JYPin ja Ässien kohtaamiset ovat olleet viimeisten parin vuoden aikana täynnä säpinää, muutamaan otteeseen liikaakin ja väärässä paikassa. Tämän kerran yhtenä erikoisuutena on kuitenkin SM-liigan 30-vuotinen taival, jonka vuoksi joukkueet pelaavat yhden erän vanhoissa pelipaidoissa. Nostalgiapilven huipulta on myös hyvä laskeutua tähän päivään ja faktaan, että samat joukkueet saattavat hyvinkin kohdata toisensa reilun kuukauden päästä ensimmäisellä playoff-kierroksella. Selvää on myös, että tässä tilanteessa juuri tämän ottelun voittajalla lienee henkinen yliote, sai se sitten kotiedun tai ei.

» Lähetä palautetta toimitukselle