Alemman keskikastin tärkeä vääntö

LIIGA / Ennakko
Lauantaina nähdään Hippoksella melkoinen kuuden pisteen ottelu, kun JYPin vastustajaksi asettuu vain kolme pistettä kotijoukkuetta ylempänä majaileva Porin Ässät. Edellisellä ottelukierroksella molemmat joukkueet näyttivät hyvää osaamistaan ja lähtevät voitto alla keskinäiseen kohtaamiseensa.

Porin Ässien kausi on muuttunut alun lennokkaan etenemisen myötä alavireiseksi, mutta silloin tällöin voittoja on kuitenkin kyetty ottamaan. Samalla kuitenkin juuri JYPiä vastaan pelatut ottelut ovat kääntyneet ässävoittoisiksi; JYP vei kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista, mutta kahdessa viimeisimmässä kohtaamisessa voittajana kaukalosta on poistunut Ässät.

Vierailijajoukkue esittelee lauantaina kaksi uutta pelaajaa, kun viime ajat Kirkkonummen Salamoissa pelannut Samuli Jalkanen ja TuTosta saapuva Jesse Saarinen debytoivat ässäpuolustuksessa. Puolustus ja maalivahtipeli ovat ensiarvoisia Ässien kannalta, koska JYP on, saatuaan ketsuppipullonsa auki, tehnyt kahdessa viime ottelussa yhteensä 11 maalia – mittarit eivät tosin ole olleet sarjan kärkipäätä. Ässien mainio kanadalaismaalivahti Scott Langkow potee rannevammaansa, eikä miehen pelaamisesta ole vielä varmuutta. Mikäli Langkow ei ole pelikuntoinen, kantanee torjuntavastuun edellisten otteluiden tavoin Tuomas Nissinen.

Varmuudella porilaisjoukkueen vahvuudesta puuttuvat superlupaus Jesse Joensuu, sentteri Aki Uusikartano ja kovaotteinen, mutta liukas hyökkääjä Pasi Nielikäinen. Odotettu kohtaaminen JYPin ”poliisi” Jody Shelleyn ja Nielikäisen välillä ei siis toteudu vielä lauantain ottelussa ässälaiturin pitkittyneen nivusvamman vuoksi, mutta joukkueet kohtaavat toistamiseen jo parin viikon kuluttua, joten tilanne korjautunee silloin.

Shelley, Shelley ja vielä kerran Shelley

Jyväskylän jääkiekkopiirejä on puhuttanut viime päivinä vain yksi nimi: Jody Shelley. Reilut 190-senttinen ja 100-kiloinen goonihyökkääjä saapui kaupunkiin perjantaina ja pukee hurrikaanipaidan ylleen lauantain otteluun. Odotukset tämän Columbus Blue Jacketsin hyökkääjän suhteen ovat hyvin sekavat; NHL:ssa herra tunnetaan yksinomaan tappelijana, mutta JYPin valmennusjohto ja mies itse korostavat, ettei Suomeen ole tultu ottamaan jäähyjä vaan pelaamaan kovaa, mutta reilua peliä. Nähtäväksi jää, parantaako Shelleyn saapuminen JYPin tähän asti kovin heikkoa maalineduspeliä – raameja ja kovuutta tähän varmasti ainakin on.

JYP päätti ennätyspitkän kuivan kautensa tiistain Pelicans-ottelussa viidellä maalilla ja pisti torstaina Tapparaa vastaan vielä yhden paremmaksi. Onnistumisiin pääsi ennen kaikkea ykkösvitja Uhlbäck-Immonen-Virtanen, joka vaelsi monta aiempaa ottelua varjojen mailla. Ässät on kuitenkin kahta edellistä joukkuetta kovemmassa iskussa, ja myös muilta ketjuilta vaaditaan onnistumisia, jotta pisteet eivät Isomäen bussiin lähde.

JYP pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan, ainoa kysymysmerkki on kapteeni Janne Hauhtonen, jonka viime viikolla saama aivotärähdys saattaa pitää hänet poissa kaukalosta lauantainakin. Kolmen pisteen voitto ja JYP ohittaisi sarjataulukossa Ässät – tappiolla taas ero venähtäisi turhan pitkäksi. Siinä lyhyesti ottelun panos.

» Lähetä palautetta toimitukselle