Bluesilla näytön paikka mestareita vastaan

LIIGA / Ennakko
Espoon Bluesilla on kasvojenkohotuksen paikka maanantain kotiottelussa hallitsevia mestareita Oulun Kärppiä vastaan. Espoolaiset ovat voittaneet viimeisistä viidestä kotiottelustaan vain kaksi. Nyt joukkue pääsee levänneenä testaamaan Kärppien hurjan syyskunnon.
uutinen

Korpikarin leuka leikattiin
[lue lisää]

Maanantai-illan koitos Espoon Areenalla on paitsi mielenkiintoinen kamppailu hyvin aloittaneen Bluesin ja liigaa jälleen johtavan Kärppien välillä, myös "sotiemme veteraanit"-teeman ympärille koottu paketti. Kyseessä on hyväntekeväisyyskampanja, jossa pyritään tukemaan sotaveteraaneja erilaisin keräyksin. Näin ollen tapahtuma tulee poikkeamaan hieman normaalista liigapelistä.

Päästetäänkö koirat ulos?

Yksi Bluesin akilleen kantapäistä varsinkin kotipeleissä on ollut maalinteko. Edellisissä kahdessa pelissä, jotka Blues kotonaan pelasi tuli kuokkaan ensin Jokereilta ja sitten Pelicansilta; molemmat tappiot rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Bluesin maalisaldo jäi yhteensä kolmeen osumaan kahdessa ottelussa.

-Kyllä me pystytään laadukkaita maalipaikkoja luomaan jatkuvasti, mutta ei olla vaan tarpeeksi tehokkaasti käytetty niitä hyväksi, totesi Bluesin valmentaja Lauri Marjamäki.

-Kotona meille tulee jotenkin kiire joskus ja sitten ollaan ikään kuin menty lukkoon. Voittamisen kynnys on ollut meille toisinaan korkea, vaikka kyllähän kotona on voittojakin otettu. Ehkä meillä kuitenkin on kotihallissa jonkinlaista ylimääräistä painetta mukana, hän jatkoi.

Toinen kompastuskivi on ollut, jälleen kerran, rangaistuslaukauskilpailu. Siinä missä vastustajan hyökkääjät ovat hassutelleet Bernd Brückleriä mitä mielikuvituksellisimmilla harhautuksilla, Bluesin tähtipelaajat ovat näissä tilanteissa jäätyneet lähes järjestään. Olisi typerää sanoa, ettei näillä olisi mitään merkitystä, sillä pitkässä juoksussa rankkareilla hävityt pisteet todellakin tuntuvat. Myös Marjamäki myöntää ongelman:

-Kyllä niitä viikoittain meillä tietty porukka harjoittelee, ja kyllä niitä myös mietitään joukkueen kesken. Viimeksi päätettiin laittaa Dale Clarke vetämään, vaikka hän onkin pakki, sillä hän ei ainakaan ota ylimääräisiä paineita noista. Sehän tekikin sitten heti maalin. Sen jälkeen naureskeltiin, että seuraavaksi laitetaan kolme pakkia vetämään, niin alkaa verkot heilua.

Vierailija Kärpät on Bluesille tuttu joukkue jo viime kauden välieristä lähtien. Jälleen suvereenisti pelannut oululaisryhmä on hävinnyt koko kauden aikana vain neljä peliä.

-Kyllä me Kärpät tiedetään aika hyvin. Siinä on meille kova haaste. Eipä heillä juuri heikkouksia ole, joten oman hyvän pelin kautta tätä lähdetään voittamaan. Tää on meille muutenkin kova viikko, joka näyttää missä mennään. Välillä meidän taso on vähän heilahdellut, mitä tietysti sattuu jokaiselle jengille jossain vaiheessa. Yritetään nyt pelata täydet 60 minuuttia hyvää peliä, Marjamäki toteaa.

Kärpät hurjassa vireessä

Oulun Kärpät on hävinnyt kahdesti viimeisistä 14 ottelustaan, ja vain neljä kertaa koko kauden aikana. Sanomattakin on siis selvää, että vastus ei voisi olla juuri kovempi. Kärppien joukkueenjohtaja Ari Hilli ei kuitenkaan pidä tämänhetkistä pelaamista täydellisenä:

-Kaikessa on vielä parannettavaa meillä. Niin se on, että kaikessa tekemisessä tähdätään kevääseen, sitä vartenhan nää runkosarjapelit on.

-Tiukka vieraspelihän tästä on tulossa. Blues on kova kotijoukkue, ja se on sitä tekemistä jatkanut, mitä on parin viime vuoden aikana aloittanut. Heillä on hyvä viisikkopelaaminen ja tietysti erikoistilanteet, Hilli jatkaa.

Joukkueet lähtevät illan otteluun suhteellisen terveillä miehistöillä. Kärpiltä on silti sivussa puolustajat Jere Karalahti, joka kärsii jalkavammasta, sekä Oskari Korpikari. Lisäksi hyökkääjä Teemu Normio on sivussa illan ottelusta. Bluesin tilanne on se, että Kari Kalto on pitkäaikaispotilaana vielä toistaiseksi sivussa, mutta lievistä loukkaantumisista kärsineet hyökkääjät Arto Kuki sekä Jaakko Uhlbäck palaavat todennäköisesti molemmat maanantain pelissä joukkueen kokoonpanoon. Uhlbäck nousee valmentaja Marjamäen mukaan Ville Viitaluoman ja Oskar Osalan rinnalle, ja Carlo Grünn siirtyy Kukin seuraksi kolmosvitjaan. Hyökkääjät Mikko Lehtonen sekä Matti Uusivirta palaavat kummatkin maaottelutauon jälkeen.

Kotijoukkueen maalin suulla aloittaa jälleen Bernd Brückler, ja kakkosvahti Jere Myllyniemelle on luvassa piakkoin uusi Mestis-komennus tuntuman ylläpitämisen takia. Kärppien maalin suulle astelee myös mitä todennäköisimmin Tuomas Tarkki, vaikka joukkueenjohtaja Ari Hilli ei sitä vielä halunnutkaan julkistaa.

Vaikka maanantai ei ole pelipäivistä parhain, luvassa lienee kuitenkin keskimääräistä parempitasoinen liigaottelu, jossa kotijoukkueen taso todella mitataan. On syytä toivoa, että viime aikoina mukavasti kasvamaan päin ollut yleisömäärä saa tämän pelin myötä jatkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle