Kärpillä ensimmäinen ottelupallo

LIIGA / Ennakko
Viikonloppua viettävälle oululaisyleisölle tarjotaan varsinainen herkkupala, kun Suomen mestaruus on katkolla kotijoukkue Kärpille lauantaiottelussa. Helpolla kultamitalit eivät kuitenkaan Ouluun jää, sillä vierailija Espoon Blues on osoittanut, että joukkue taistelee viimeiseen asti.

Kolmessa ensimmäisessä finaalissa Kärpät ei innostunut pelaamaan kuin korkeintaan erän verran. Lopun ajasta oululaiset olivat enemmän ja vähemmän ahtaalla, kun Blues puski päälle höyryjunan tavoin. Kärpät pyrki näissä peleissä pitämään Bluesia pois hyviltä tekopaikoilta ja kaiken takana seisoi mainiossa pudotuspelivireessä oleva Tuomas Tarkki.

Osansa oli myös sillä, että Bluesin viimeistely on loppuotteluissa ollut luokatonta. Maalintekijöiksi kaavaillut pelaajat Ryan Kellerin johdolla ovat kerta toisensa jälkeen epäonnistuneet, vaikka paikkoja on riittänyt.

-Toivottavasti pojat lauantaina tekee enemmän maaleja. Ihan sama kuka sen maalin tekee, vaikka minä heittämällä tuolta, jos se hyväksytään. Minä voin kokeilla sitä, Bluesin käskijä Petri Matikainen ideoi torstaina.

Torstaina pelatussa neljännessä ottelussa tahti oli toinen. Kärpät liikkui kepeällä jalalla ja joukkueen asennepuoli oli kunnossa. Kärpät on osoittanut tällä kaudella, että kun hyvä vire sattuu kohdalle, ei sille löydy pysäyttäjää. Oululaisten ykköskenttää on syytetty tehottomuudesta, mutta torstaina sekin teki töitä kovalla asenteella. Pudotuspeleissä pätee kuitenkin aina lainalaisuus materiaalin leveyden tärkeydestä.

Joka uskaltaa, voittaa

Lauantain ottelusta voidaan odottaa tasokasta kiekkonäytelmää. Nurkkaan ahdistettu sisukas Blues tulee takuulla tekemään kaikkensa, jotta sarja jatkuisi. Kotijoukkue on puolestaan saanut taas koneitaan käyntiin ja sen peli rullaa torstain perusteella mainiosti.

Yksi avaintekijöistä onkin uskallus. Halu ja rohkeus ottaa riskejäkin, jotka voivat johtaa maaliin. Pieniä päätöksiä: mennäkö kiekkoon vaiko ei, harhauttaako vai nakata kiekko nurkkaan. Röyhkeys, kylmäpäisyys ja uskallus ovat asioita, joihin harvat kykenevät panosten ollessa huipussaan.

Lauantaina varsinkin kotijoukkueen pelaajilla on myös mahdollisuus päästä yleisön hellään huomaan. Lauantaitunnelmissa elävä Raksila lienee varsin meluisa paikka, sillä onhan nyt tarjolla harvinaista herkkua. Vaikka oululaisia on hellitty viime vuosina mitaleilla, on ratkaisupeli takuulla sytyttävä seikka.

Sarjasta aiemmin kirjoitettua:

Ottelu 4: Kärpät löysi uuden tason

-Artikkeli: Kärppien uudet sankarit

-Kuvakooste

Ottelu 3: Pelissä mukana

-Haastattelu: Kuoppala nousi sankariksi

-Haastattelu: Paakkolanvaaralle ensimmäinen pudotuspeliosuma

-Haastattelu: Tuomiselle riittää uskoa ja virtaa

-Kommentti: Kuolema saa odottaa

-Kuvakooste

Ottelu 2: Antti Ylönen Kärppien onnekas sankari

-Haastattelu: Tarkki torjui Kärpille toisen kiinnityksen

-Kuvakooste

Ottelu 1: Kärpillä isännän otteet

-Kommentti: Ei lainkaan huono tulikaste

-Haastattelu: Jaakola lamaannutti Bluesin

-Kuvakooste

Ottelusarjaennakko: Finaalikonkari ja tulokas vastakkain

-Haastattelu: Kärppäpakisto valmiina finaaleihin

-Haastattelu: Petri Matikainen haastaa Kari Jalosen

-Artikkeli: Mistä on pienet pakit tehty?

-Kommentti: Kovien jätkien pelit

-Artikkeli: Kohti kolmatta porrasta


» Lähetä palautetta toimitukselle