Kärpät löysi uuden tason

Oulun Kärpät pelasi toistaiseksi parhaan finaaliottelunsa, ja kun Blues ei onnistunut käyttämään maalipaikkojaan, nappasivat vieraat selvän 4-0-voiton. Suurimmat sankarit olivat kaksi maalia tehnyt Tommi Paakkolanvaara sekä nollapelin torjunut Tuomas Tarkki.

Blues oli voittanut keskiviikkona, ja nyt sillä oli kotijäällään mahdollisuus tasoittaa ottelusarja kotijäällään. Ben Eaves oli jäänyt kokoonpanosta pois loukkaantumisen takia, ja Jeff Szwez nousi mukaan, tosin vain 13. hyökkääjäksi.

Maalitonta yli ottelun puolenvälin

lisää

Kärppien uudet sankarit
[lue lisää]

Ottelun kuvakooste
[katso kuvat]

Ensimmäinen erä oli lievästi Bluesin. Toki Kärpilläkin omat tilaisuutensa oli, kuten Juho Jokisella, joka pyyhki vapaassa paikassa pölyt kiekon päältä. Hannes Hyvönen pääsi laukomaan suoraan syötöstä, mutta Bernd Brückler veti pidemmän korren.

Bluesin paras maalintekopaikka aukesi Jaakko Uhlbäckille, joka sai loistavan syötön Tomi Salliselta. Tuomas Tarkki esitti tilanteessa hienon torjunnan. Kun muutkaan tilanteet eivät tuoneet maalia, lähdettiin erätauolle tilanteessa 0-0. Brückler torjui yhdeksän ja Tarkki 16 kertaa.

- Ekassa erässä meillä oli hyvä vaihe, mutta emme saaneet paikoista maaleja, arvioi Blues-hyökkääjä Tero Koskiranta.

Kärpät jyrää

Toinen erä oli täydellistä Kärppien hallintaa. Ensimmäinen hieno tilaisuus aukesi Jari Viuhkolalle Kristian Kuuselan nappisyötöstä, mutta Viuhkolan laukaus meni pieleen osittain siksi, että maila katkesi tilanteessa.

Kärpät pääsi ylivoimalle Ville Lajusen otettua kaksiminuuttisen kuuden minuutin jälkeen. Janne Pesonen laukoi pyörityksen päätteeksi ohi, eikä maalinteossa onnistunut myöskään Juhamatti Aaltonen jokunen hetki aiemmin.

Kärpät siirtyi ansaitusti johtoon ajassa 33.07. Ondrej Kratena vei Juha Gustafssonin kahville ja antoi kulmasta syötön maalin eteen, josta Tommi Paakkolanvaara jatkoi kiekon maaliin. Bluesin Mikko Lehtonen pelasi tilanteen huonosti eikä saanut Paakkolanvaaraa pidettyä.

- Etenkin tuo Kärppien ensimmäinen maali jäi harmittamaan. Meille tuli siinä helppo kiekonmenetys omassa hyökkäyspäässä, totesi Blues-valmentaja Petri Matikainen.

Kaksi pikamaalia ja yksi lisää

Blues tuli päätöserään selvästi paremmin kuin toiseen, ja painostikin erän alkuvaiheet. Pasi Tuominen laukoi tolppaan kolmen minuutin pelin jälkeen, ja tilannetta käytiin varmuuden vuoksi tarkastamassa videolta.

Eräänlaiseksi käännekohdaksi erässä muodostui Tuomisen ja Teemu Normion kaksinkamppailu Blues-päädyssä. Normion maila tarttui kaukalon laitaan sillä seurauksella, että laitamainoksien suojus irtosi. Sen korjaaminen kesti useita minuutteja ja se tappoi ison osan Bluesin hallintaa.

- Kyllähän sellainen tauko rikkoo rytmin. Saimme peliä aktiivisemmaksi sen jälkeen, arvioi kärppähyökkääjä Kristian Kuusela.

Kärpät pääsi hetken kuluttua ylivoimalle, kun Ville Viitaluoman maila osui Janne Pesosen kasvoihin. Sen aikana ei maalia syntynyt, mutta minuuttia myöhemmin Jaakko Uhlbäck kaatui itsekseen ja avasi Kratenalle hyvän maalipaikan. Siitä tsekkihyökkääjä ei onnistunut. Pyöritys kuitenkin jatkui ja lopulta Paakkolanvaara teki vanhanaikaisella maalin. Kiekko livahti Brücklerin haaroista sisään ennen kuin Koskiranta ehti sen pelastamaan.

Kärpät iski samalla minuutilla vielä toistamiseen, kun Hannes Hyvönen siirsi kiekon Pesosen hienosta syötöstä ohi Brücklerin. Illan upein maali syntyi kolmisen minuuttia myöhemmin, kun Jonas Andersson pääsi läpi ja harhautti Brücklerin peterforsbergmaiseen tyyliin.

Blues sai kiekon kerran Kärppien maaliin, mutta tilanteessa Oskar Osala huitoi Tarkkia rangaistuksen arvoisesti. Tarkin nolla kesti loppuun saakka, yhteensä hän torjui pelin aikana 31 kertaa.

Sarja katkolle

Kärppien voitto tiesi sitä, että sarja on ensimmäistä kertaa katkolla lauantaina Oulussa.

- Kun jokainen laittaa 110 prosenttia likoon, niin hyvää tulee. Pelaamme tilanteen loppuun asti ja toivotaan parasta, sanoi Kuusela.

Kari Jalonen oli luonnollisesti tyytyväinen esitykseen.

- Tämä oli meidän paras peli, ehjä kuusikymmenminuuttinen. Energiataso oli hyvää luokkaa, eikä joukkueessa ollut heikkoja lenkkejä.

Petri Matikainen löysi pelistä hyvää.

-Kyllä me hyvin lähdettiin peliin ja saatiin ihan hyvä ensimmäinen erä siihen. Kärpät oli kuitenkin tänään aktiivisempi ja ne oli parempia varsinkin kiekollisessa pelissä.

Matikainen kuitenkin kiisti, että Blues olisi väsynyt.

- En mä usko, että meiltä missään vaiheessa tänäänkään bensa olisi loppunut. Jotenkin vaan ei päästy rytmiin siinä ja ehkä Kärpät vaan oli niin vahva, että katsomoon näytti hetkellisesti siltä, että me oltaisiin väsytty. Ne ovat niitä tilanteita, jotka pitäisi pystyä tappamaan pois ja odottaa, että se oma hetki tulee. Siinä me oltiin tänään vähän vaiheessa.