Viimeistä viedään

MESTIS / Ennakko
Jukurit päättää Mestiksen runkosarjan kotiottelunsa tiistaina, kun se kohtaa Kajaanin Hokin. Runkosarjan voiton varmistaneella kotijoukkueella ei ole ottelussa enää juurikaan panosta, mutta vierailija Hokilla on vielä kotietu tähtäimessä. Yksi voitto riittäisi sen varmistamaan, joten tekeekö Hokki jälleen yllätyksen Mikkelissä?

Aikaisemmissa kahdessa kohtaamisessa voittajaksi on selviytynyt vierasjoukkue. Ensimmäinen keskinäinen taisto päättyi Kajaanissa tasan ja seuraavassa Hokki vei kaikkien yllätykseksi pisteet Mikkelistä. Jukurit kuitenkin tasasi puntit ennen joulutaukoa kepittämällä Hokin Kajaanissa maalein 4-1.

Peliaikaa tarjolla

Perjantain tunteita kuohuttaneessa ottelussa Jukurit menetti neljä pelaajaa sairastuvalle. Erityisesti kahden sentterin poissaolo ehti säikäyttää mikkeliläisiä pahanpäiväisesti, mutta näillä näkymin sarvipäät selvisivät ikävännäköisistä tilanteista pelkillä harmailla hiuksilla.

KooKoota vastaan vammoja kärsineet pelaajat tosin eivät kaikki peliin osallistune. Sarjatilanne antaa Risto Dufvalle hyvän mahdollisuuden antaa peliaikaa niillekin, jotka eivät ole jokaisessa ottelussa jäälle päässeet.

Potentiaalia vakiokentällistenkin ulkopuolelta kuitenkin löytyy. Tomi Lindfors on hakenut pelivirettään vielä pitkän loukkaantumisen jälkeen. Nopea laitahyökkääjä saanee fyysisen Ari Kovasen ja nöyrällä asenteella työskentelevän taitavan Tero Kettusen ohella nyt paljon peliaikaa. Samoin Jesse Kiukkaan voi odottaa pääsevän entistä enemmän tositoimiin.

Jukurit voi lähteä otteluun vailla paineita. Kotiyleisön edessä joukkue tuskin sortuu löysäilyyn ja kentälle harvemmin päässeet pelaajat ovat täynnä motivaatiota – hyvällä peliesityksellä on vallattavissa paikka kokoonpanosta tuleviinkin peleihin. Myöskin vastustaja pitänee isännät hereillä heti alusta lähtien.

- Jukurit on kärkijoukkue ja he voittavat runkosarjan. Se ei ole mikään yllätys, sillä joukkue on hyvä ja vahva. Nimilistan perusteella he lähtivät suosikkina kauteen ja runkosarjan aikana he todistivat olevansa paras joukkue, toteaa Hokki-luotsi Vladimir Kolek.

Kajaanilaisten sairastupa tyhjenemässä

Kajaanin Hokki on pelannut alavireisesti viime ajat. Viimeisestä 11 ottelusta vain kolmessa ovat linnapaidat juhlineet voittoa, eikä urakka Mikkelissä ainakaan helpotu.

Hieman tilannetta kuitenkin parantavat sairastuvalta kokoonpanoon palaavat pelaajat. Loppukauden poissa olevien Veli-Antti Leinosen ja Juho-Tuomas Appelin lisäksi vain Matti Tiihosen pelaaminen on epävarmaa. Vantaalla pelikuvioihin palanneiden pelureiden lisäksi Tuomo Kortelaisen odotetaan olevan jälleen kunnossa.

- Ne pelaajat, jotka pelasivat jo lauantaina, ovat ok. Lisäksi toivon, että Tuomo Kortelainen palaa kokoonpanoon jo tiistaina. Lisäksi Miika Kurka ja Jarkko Oikarinen pelasivat viikonloppuna A-junioreissa ja ovat nyt käytettävissä, puntaroi Kolek.

Hokin lähteminen Mikkelin otteluun on helppoa. Latausta ei tarvitse erikseen etsiä, sillä kotietu ei ole vielä varma. Jäljellä olevista runkosarjan peleistä toinen pitäisi voittaa, jotta pudotuspelit päästäisiin aloittamaan Kajaanissa. Voittoon venyminen Mikkelissä vaatii huippuottelun, vaikka kotijoukkue ei aivan terävimmillään olisikaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle