Välieräsarja huipentuu Mikkelissä

MESTIS / Ennakko
Mikkelin Jukureiden ja Kajaanin Hokin välieräsarja huipentuu keskiviikkona Kalevankankaalla. Runkosarjan voittaneet sarvipäät karkasivat ottelusarjassa jo 2-0-johtoon, mutta linnapaidat kirivät rinnalle kahden voittonsa turvin.

Hyvällä liikkeellä koko ottelusarjan ajan pelanneet kajaanilaiset ovat tehneet liki mahdottomasta mahdollisen. Harvassa ovat ne henkilöt, jotka uskoivat linnapaitojen nousuun syvästä suosta. Mestis-historiansa parasta kiekkoa pelaava Hokki näytti kuitenkin tasonsa ja kaatoi menestymään tottuneen sarvipäälauman kahdesti peräkkäin.

Maanantaina pelatun neljännen ottelun jälkeen valmentajat Vladimir Kolek ja Risto Dufva käänsivät ajatukset nopeasti keskiviikkona edessä olevaan ratkaisupeliin.

- Meille tilanne on helppo. Kukaan ei olisi uskonut, että pelaamme näin hyvin Jukureita vastaan. Jukurit on ylivoimainen suosikki sarjassa ja heille on katastrofi jos finaalipaikkaa ei tule. Kaikki paine on heidän puolellaan eikä meillä ole hävittävää. Menemme keskiviikkona Mikkeliin ja voitamme, Kolek totesi itsevarmasti.

- Äskeinen puheenvuoro oli psyykkausta. Hokilla on nyt paikka kaataa suuri joukkue. Heille on valtava pettymys jos luu jää käteen, niin hyvän nousun he ovat tehneet, Dufva vastasi.

Kokeneella kotijoukkueella kovemmat paineet

Jukurit lähtee keskiviikon kamppailuun kovemmat paineet niskassaan. Kotietu ja kovien pelien kokemus ovat sarvipäille selvä etu, mutta menestykseen tottuneen mikkeliläisyleisön edessä pelaaminen ei välttämättä ole helppoa kahden hukatun ottelupallon jälkeen. Mieleen voi hiipiä tilanne viime keväältä, jolloin Jukurit johti välieräsarjaa Sportia vastaan voitoin 2-0, mutta taipui lopulta pronssiotteluun Sportin kolmen peräkkäisen voiton jälkeen.

Jukureiden pahimpana peikkona välieräsarjassa on häärinyt linnapaitojen puolustaja Teemu Kolehmainen, joka vastasi sekä kolmannen että neljännen ottelun voittomaalista. Kolehmainen on vertynyt mikkeliläisiä vastaan kovaan vireeseen ja neljässä ottelussa on syntynyt yhtä paljon pisteitä (2+2), mitä mies keräsi runkosarjan kymmenen ottelun aikana Hokki-nutussa.

Sekä Hokin että Jukureiden viisikkopuolustus on sarjan aikana ollut tiivistä ja kurinalaista, joten kovin suuria maalijuhlia Kalevankankaalla tuskin vietetään. Kun vielä viimeisinä lukkoina häärivät pudotuspeleissä hyvin suoriutuneet Jaakko Suomalainen ja Joni Myllykoski, ei ottelun ratkaiseminen tule olemaan helppoa.

Molemmat joukkueet ovat selvittäneet kevään aikana kahdeksan pudotuspeliottelua ilman jatkoaikaa. Neljä välieräkoitosta ovat olleet niin tasaisia, että ratkaisun hakeminen jatkoerästäkään ei yllättäisi.

Hokilla edessä kaikkien aikojen ottelu

Hyvin Jukureiden vauhdissa kestäneellä Hokilla on keskiviikkona edessä kaikkien aikojen ottelu. Voitto varmistaisi seuran historian ensimmäisen Mestis-mitalin, joten nälkää hyvähenkiseltä joukkueelta ei taatusti ottelusta puutu.

Ensimmäisen ottelunsa alun hermoiluun menettäneellä kajaanilaisjoukkueella ei keskiviikkona ole varaa vastaavaan. Kurinalainen ja liikkuva mikkeliläisjoukkue rankaisee armotta jokaisesta virheestä, joten linnapaitojen on oltava valmiina alusta asti.

Tasaisten joukkueiden tasaisen sarjan päätösottelun ratkaisee lopulta tahtotila. Hokki on ollut tähänastisissa välierissä nälkäisempi joukkue, mutta Jukureiltakin löytyy varmasti kiinnostusta palata vuoden tauon jälkeen finaaleihin. Sarvipäiden nelossentteri Harri Suutarinen ainakin tietää, millä tavalla joukkue finaalipaikkansa varmistaa.

- Kun saamme rennon ja kovan meiningin päälle eli samoilla lääkkeillä kuin tähänkin asti on menty. Tiukennamme vielä otetta ja karsimme tyhmät liikkeet pois niin kyllä me tämä sarja hoidetaan, Suutarinen vakuutti neljännen ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle