Hokki tasoitti välieräsarjan

MESTIS / Raportti
Mestis-historiansa parasta jääkiekkoa pelaava Kajaanin Hokki jatkaa vakuuttavia otteitaan. Jälleen veitsi kurkulla pelannut Hokki voitti neljännen välieräottelun maalein 3-1 (1-0,1-1,1-0) ja tasoitti ottelusarjan lukemiin 2-2.
haastattelu

Suutarinen uskoo finaalipaikkaan
[lue lisää]

Ottelun voittomaaliksi jäänyt 2-1-osuma syntyi mikkeliläisittäin harmittavalla tavalla. Maalivahti Jaakko Suomalaiselle sattui musta hetki ja mies imaisi Teemu Kolehmaisen siniviivalämärin maaliinsa ajassa 23.31. Syöttöpisteen maaliin sai Juho Keränen.

- Semmoista sattuu, Jukureiden valmentaja Risto Dufva kommentoi.

Kolehmaisesta on muodostumassa Jukureille todellinen painajainen, sillä mies ratkaisi myös edellisen Mikkelin pelin voiton Hokille. Maanantaina Kolehmainen johti sarvipäiden kaatoa maalilla ja maalisyötöllä.

Kolehmaisen maali ei olisi Hokin kannalta juuri parempaan paikkaan tulla, sillä Jukurit tasoitti ottelun vain pari minuuttia aiemmin Markku Erholtzin osumalla. Erholtzin siniviivalta ampuma rannelaukaus upposi Hokin maalia vartioineen Joni Myllykosken taakse mikkeliläisten pelatessa ylivoimaa. Esityön ajassa 21.29 syntyneeseen maaliin tekivät Antti Laakso ja Petri Lehtonen.

- Tämän päivän peli oli aika samanlainen kuin pelit ovat ensimmäisen ottelun jälkeen olleet. Olimme paremmin mukana kuin kahdessa edelliskohtaamisessa, joten se on hyvä merkki meille, Dufva valoi uskoa omiinsa.

- Ensimmäisessä kotiottelussa olimme parempia ja hävisimme 0-1. Tänään Jukurit pelasi kauden parhaan suorituksensa meitä vastaan, mutta he hävisivät. Meillä oli tänään kovempi halu voittaa ja voitto tuli. Nyt keskitämme kaikki ajatukset keskiviikon peliin, Hokki-valmentaja Vladimir Kolek kommentoi.

Molemmat tuhlasivat paikkoja

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa paikkansa useampaankin maaliin, mutta heikon viimeistelyn vuoksi lukemat jäivät pieniksi. Varsinkin Hokilla oli tilaisuutensa ratkaista ottelu aiemminkin, sillä Jaakko Suomalainen ei ollut perjantain nollapeli-iltansa kaltaisessa vireessä.

Ensimmäisen kerran Suomalainen joutui antautumaan ajassa 9.29. Tuolloin Kimmo Happo laukoi kiekon b-pisteen kaarelta tarkasti mikkeliläismaalin takanurkkaan. Esityön maaliin tekivät Jarkko Oikarinen ja Teemu Kolehmainen.

Kahdesta päästetystä maalista huolimatta Suomalainen pelasi kelpo pelin ja torjui monta vaarallista Hokki-paikkaa. Myös linnapaitojen maalia vartioinut Joni Myllykoski joutui venymään moneen tärkeään pelastukseen.

Jukurit ei saanut päätöserän viime hetkilläkään luotua painetta kajaanilaismaalille vaan Hokki selvitti alueelleen tulleet tilanteet varsin vaivattomasti. Viimeisen naulan mikkeliläisarkkuun iski Tuomo Laukkanen, jonka purkukiekko lipui tyhjään mikkeliläismaaliin juuri kun Jaakko Suomalainen vaihdettiin kuudenteen kenttäpelaajaan.

Tuurikin oli tilanteessa Hokin puolella, sillä ajassa 59.18 maaliviivan ylittänyt kiekko ammuttiin mikkeliläispäätyyn lähes omalta päätyviivalta. Maaliin kiekko löysi tiensä laidan kautta.

Valmentajat psyykkasivat toisiaan

Molemmat valmentajat käänsivät pelin jälkeen ajatuksensa nopeasti keskiviikon ratkaisevaan kamppailuun. Lehdistötilaisuuden lopuksi kuultiinkin mielenkiintoinen vuoropuhelu Kolekin ja Dufvan välillä.

- Meille tilanne on helppo. Kukaan ei olisi uskonut, että pelaamme näin hyvin Jukureita vastaan. Jukurit on ylivoimainen suosikki sarjassa ja heille on katastrofi jos finaalipaikkaa ei tule. Kaikki paine on heidän puolellaan eikä meillä ole hävittävää. Menemme keskiviikkona Mikkeliin ja voitamme, Kolek totesi itsevarmasti.

- Äskeinen puheenvuoro oli psyykkausta. Hokilla on nyt paikka kaataa suuri joukkue. Heille on valtava pettymys jos luu jää käteen, niin hyvän nousun he ovat tehneet, Dufva vastasi.

- Nyt se psyykkaus tuli takaisin, Kolek jatkoi.

- Tämä on vain jääkiekkoa. Tämä ei tuo varuskuntaa Mikkeliin takaisin vaikka voitammekin eikä Kajaanista lähde varuskunta vaikka Hokki häviääkin, Dufva totesi jo astetta vakavampana.

- Kumpi tahansa joukkue tästä meneekin jatkoon, Sport ei tule pääsemään helpolla finaaleissa. Tämä on ollut jääkiekkoa parhaimmillaan. Erinomainen sarja, jota pelataan hyvällä energialla, Dufva jatkoi.

Ottelussa oikeutta jakanut päätuomari Tommi T. Laitinen onnistui urakassaan hienosti, vaikka valmentajien mielipiteet oikeudenjakajan tuomioista vaihtelivatkin.

- Toivottavasti Laitinen viheltää viimeisen pelin, sillä hän oli tänään erinomainen. Ratkaisupeliin ei mitään pillipiipareita kaivata, Dufva sanoi.

- Minä olen vähän eri mieltä, joihinkin Laitisen tuomioihin pettynyt Kolek vastasi.

Kentälliset ottelun alussa:

Hokki:

39 Tuomas Nikoskelainen - 41 Teemu Virtala - 9 Kimmo Happo

14 Markus Haverinen - 8 Jarkko Oikarinen - 16 Niko Saarenpää

11 Matti Tiihonen - 28 Ville Vimpari - 19 Juha Silvander

31 Juho Keränen - 21 Tuomo Laukkanen - 10 Miika Kurka

5 Kai Öhberg - 4 Teemu Kolehmainen

95 Jarkko Heikkinen -18 Antti Halonen

7 Tuomo Kortelainen - 6 Atte Valli

12 Sampo Ylisiurua

35 Joni Myllykoski (1 Tuomas Lohtander)

Jukurit:

24 Lasse Kanerva - 31 Petri Lehtonen - 12 Antti Laakso

16 Petri Koskinen - 10 Jesse Welling - 14 Samuli Piiroinen

29 Olli Sipiläinen - 17 Janne Jaakkola - 18 Tuomo Jormakka

25 Niko Kantelinen - 23 Harri Suutarinen - 13 Ilpo Salmivirta

20 Simo Mälkiä - 7 Markku Erholtz

9 Kalle Kaijomaa - 8 Kaj Lindström

15 Esa Hämäläinen - 22 Ilkka Kallioinen

6 Tuomas Anttonen - 11 Jesse Kiukas (13. hyökkääjä)

1 Jaakko Suomalainen (30 Kai Tillanen)

» Lähetä palautetta toimitukselle