Jukurit vei huikean kiekkoillan

MESTIS / Raportti
Runkosarjan ykkösjoukkue Mikkelin Jukurit kaatoi Kajaanin Hokin perjantaina tiukan taistelun jälkeen maalein 0-1 (0-0,0-0,0-1) ja siirtyi ottelusarjassa 2-0-johtoon. Jukureiden suurimpina sankareina olivat voittomaalin vajaat kaksi minuuttia ennen loppua iskenyt Tuomo Jormakka sekä pudotuspelien kolmannen nollapelinsä pelannut Jaakko Suomalainen.
haastattelu

Illan ratkaisijan mietteitä
[lue lisää]

Kajaanilaisittain historiallisessa välieräottelussa erinomaisesti taistelleelle Hokille jäi lopulta luu käteen, sillä joukkue ei kovasta yrityksestä huolimatta saanut tasoitettua ottelusarjaa.

Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 58.03 kun aiemminkin linnapaitoja kiusannut hyökkääjä Tuomo Jormakka ohjasi puolustaja Markku Erholtzin siniviivalaukauksen ohi Joni Myllykosken Jukureiden pelatessa ylivoimaa.

- Maali tuli aika maukkaaseen paikkaan. Joukkue taisteli hienosti, vaikka välillä tuntui että ollaan jyrän alla. Kun tuommoiseen paikkaan tekee maalin alle kaksi minuuttia ennen loppua niin mikäs sen parempaa, Jormakka kertasi ottelun jälkeen.

Jormakka oli itse käynnistelemässä maaliin johtanutta tilannetta ja miehellä oli tekopaikka aiemminkin. Lopulta taistelu toi kaivatun tuloksen maalin muodossa.

- Pakki heitti viivasta ja tarkoituksena oli ohjata ykkösellä. Ja sieltä se taisi lirahtaa maalivahdin kainalosta, Jormakka jatkoi.

Loistava taistelu molemmilta

Toisessa välieräottelussa kaukalossa nähtiin pudotuspelikiekkoa parhaimmillaan. Kaksi tosissaan taistelevaa joukkuetta tappeli jokaisesta kiekosta tosissaan. Taklauksia jaettiin ja maalipaikkojakin luotiin mukava määrä vähämaaliseen mutta vauhdikkaaseen otteluun.

Kamppailun vähämaalisuuden suurimmat syylliset löytyvät molempien joukkueiden tolppien välistä. 29 kertaa torjunut Joni Myllykoski ja 30 kertaa kiekon tielle ehtinyt Jaakko Suomalainen pelasivat huikean ottelun.

- Peli oli juuri semmoinen kuin numerot näyttävät. Tasainen peli, molemmilla oli omat paikkansa. Kumpi vaan voi voittaa tämmöiset pelit, Jukureiden valmentaja Risto Dufva kommentoi.

- Kun oman joukkueen peliä arvioi niin tämä oli hyvä taistelupeli. Vire oli juuri oikea vieraskentälle ja se kulminoitui alivoimissa. Pelasimme loistavaa alivoimaa ja onnistuimme erinomaisesti myös viiden minuutin jäähyn aikana. Se oli kova paikka, Dufva jatkoi.

Kovaan paikkaan Jukurit joutui ajassa 44.42 kun Kalle Kaijomaan maila osui tahattomasti juuri jäähyltä päässeen Tuomo Kortelaisen kasvoihin ja mies sai suihkukomennuksen korkeasta mailasta. Hokin ylivoimapeli tyrehtyi Jaakko Suomalaisen loistotorjuntojen lisäksi Kimmo Hapon saamaan kaksiminuuttiseen.

Hokki selkä seinää vasten

Kuudennessa pudotuspeliottelussa jo kolmannen nollapelin pelannut Jaakko Suomalainen on torjunnoillaan ajanut Hokin tiukkaan paikkaan. Linnapaitojen on voitettava lauantaina Mikkelissä, mikäli toiveet loppuottelupaikasta halutaan pitää hengissä.

- 2-0 on liikaa etua, sillä Jukureilla on hyvä paikka ratkaista ja he lähtevät otteluun selvänä suosikkina, Hokin valmentaja Vladimir Kolek kommentoi.

- Olen erittäin pettynyt tulokseen. Olemme 2-0 takana vaikka olemme olleet neljä ja puoli erää parempi joukkue. Peli oli meiltä hyvä ja olen erittäin tyytyväinen esitykseen, mutta emme onnistu maalinteossa. Mistään muusta se ei ole kiinni, Kolek jatkoi.

Perjantaina Suomalaisella oli nollapelissään tuuriakin, sillä Atte Vallin laukaus pysähtyi ylärimaan ja puolustaja Markku Erholtz torjui pelivälineen kertaalleen maaliviivalta. Maalivahti antoi tosin tuuristaan huolimatta vakuuttavan näytön taidoistaan venymällä muutamaan loistotorjuntaan.

Joni Myllykoski ei Hokin maalilla joutunut venymään aivan Suomalaisen torjuntojen veroisiin koppeihin, mutta tärkeitä torjuntoja kertyi Myllykoskellekin. Myllykoski sai Suomalaisen tapaan kertaalleen apua maalikehikosta kun Markku Erholtzin siniviivalaukaus kimposi korkeuksiin ylärimasta.

Jukureiden rivit harvenivat alakerran osalta jo ottelun neljännellä peliminuutilla kun Mikko Mäenpää joutui Juho Keräsen taklaamaksi mikkeliläismaalin takana ja loukkasi jalkaansa tilanteessa. Mäenpää poistui koppiin avauserässä, mutta palasi vielä kaukaloon toiseen erään. Yhden kokeiluvaihdon jälkeen mies jätti pelin lopullisesti kesken.

Kentälliset ottelun alussa:

Hokki:

39 Tuomas Nikoskelainen - 41 Teemu Virtala - 9 Kimmo Happo

14 Markus Haverinen - 8 Jarkko Oikarinen - 16 Niko Saarenpää

31 Juho Keränen - 28 Ville Vimpari - 19 Juha Silvander

11 Matti Tiihonen - 21 Tuomo Laukkanen - 10 Miika Kurka

5 Kai Öhberg - 4 Teemu Kolehmainen

95 Jarkko Heikkinen -18 Antti Halonen

7 Tuomo Kortelainen - 6 Atte Valli

12 Sampo Ylisiurua

35 Joni Myllykoski (1 Tuomas Lohtander)

Jukurit:

24 Lasse Kanerva - 31 Petri Lehtonen - 12 Antti Laakso

29 Olli Sipiläinen - 28 Mika Niemi - 14 Samuli Piiroinen

16 Petri Koskinen - 10 Jesse Welling - 18 Tuomo Jormakka

25 Niko Kantelinen - 23 Harri Suutarinen - 19 Tomi Lindfors

20 Simo Mälkiä - 7 Markku Erholtz

9 Kalle Kaijomaa - 8 Kaj Lindström

27 Mikko Mäenpää - 15 Esa Hämäläinen

6 Tuomas Anttonen - 11 Jesse Kiukas (13. hyökkääjä)

1 Jaakko Suomalainen (30 Kai Tillanen)

» Lähetä palautetta toimitukselle