Sarjan avainottelu

MESTIS / Ennakko
Jukureiden otettua sarjan avausvoiton tiistaina ovat paineet toisessa ottelussa isäntäjoukkue Hokilla. Mikäli kokeneet mikkeliläiset vievät voiton Kajaanista, on sarja katkolla jo lauantaina. Mikäli linnapaidat haluavat taistella ottelusarjan voitosta, mahdollisuus iskeä lienee nyt.

Hokki oli historiansa ensimmäisessä välieräottelussa vaisu. Joukkueen peli oli täysin tukossa ensimmäisessä erässä, eikä nopea kavennusosumakaan enää riittänyt. Kolmen maalin takaa-ajoasemasta on Mikkelissä vaikea nousta.

Valmentaja Vladimir Kolek oli keskiviikkoiltana luottavaisin mielin, mille varmasti löytyy katettakin. Kajaani on ollut vaikea paikka vierasjoukkueille, vaikka Jukurit ei runkosarjassa matkapelejä Hokin vieraana hävinnytkään. Hokki pystyy taitavien hyökkääjiensä ansiosta nähtyä parempaankin.

Ongelmaksi uhkaa tosin muodostua puolustuspeli. Muutamat linnapaitojen puolustajat olivat silminnähden vaikeuksissa liukasliikkeisten jukurihyökkääjien kanssa ja alivoimalla neliö sekosi muutamaan otteeseen pahemman kerran. Maalivahti Joni Myllykoskikaan ei ollut aivan parhaimmillaan, joten kotiyleisön edessä koko joukkueella on pienen skarppaamisen paikka.

Kestääkö peliajatus?

Mikkelin pelissä Jukureille riitti kahdeksan minuutin pelaaminen voittoon. Tämän jälkeen joukkueen otteista katosi ote täysin ja erityisesti toisessa erässä vain Jaakko Suomalaisen loisto-otteet tolppien välissä pitivät pelin tasaisena. Totuuden nimissä on toki sanottava sekin, etteivät kajaanilaiset kovin montaa hyvää tekopaikkaa saaneet luoduksi.

Risto Dufva teki ottelun aikana kovia ratkaisuja, muun muassa siirtämällä avainpelaajia penkin päähän. Muutokset tepsivät, sillä päätöserän Jukurit pelasi jälleen kelvollisesti. Osin otteen katoamista voi selittää nopeasti ja melko helposti tulleella johdollakin, joten Kajaanissa sarvipäät välttynevät vastaavanlaisilta ongelmilta. Syytä onkin, sillä runkosarjassa perjantai-illan isännät näyttivät iskukykynsä.

Tehot ovat pudotuspeleissä jakautuneet laajalle. Osat ovat tosin hieman vaihtuneet, sillä maaliahneena laiturina tunnettu Samuli Piiroinen on nakuttanut kuusi syöttöpistettä ja vastaavasti pelintekijänä pidetty Petri Lehtonen on viimeistellyt jo neljä osumaa Lasse Kanervan tapaan. Hokkia vastaan peräti kymmenen eri pelaajaa keräsi tehomerkintöjä.

Materiaalin leveys on Jukureille erinomainen ase. Joukkueen reservistä löytyvät muun muassa Kaj Lindström, Janne Jaakkola ja Ari Kovanen, jotka olisivat monessa muussa Mestis-joukkueessa tyrkyllä jopa kahteen ensimmäiseen kenttään. Jos viime kaudella puhuttiin siitä, että Jukureilta löytyy tarvittaessa ratkaisijoita jopa nelosketjusta, on nyt katsomo oikeampi vaihtoehto.

Mikäli Jukurit pystyy pitämään vireensä yllä ja saa avausmaalin, on se vahvoilla Kajaanissakin. Ottelusta on kuitenkin lupa odottaa tasaista ja Hokilla on puolustuspelin tiivistyessä myös omat mahdollisuutensa. Paineet ovat jossain määrin kainuulaisilla – sarjan ollessa katkolla lauantaina voi Jukurit olla jo liian vaikea voitettavaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle