Haussa toinen kiinnitys

MESTIS / Ennakko
Avauskohtaamisesta ei räväkkyyttä puuttunut.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Keskiviikkoiltana Vaasassa pelattu puolivälierien startti päättyi tylysti Sportin 4-0-voittoon. Vaasalaispuolustus oli äärimmäisen hyvässä tikissä, ja ratkaisijoiksi nousivat hieman harvemmin maalinteossa onnistuneet sankarit. Jokipojilla vastaavasti maalinteko tuotti tuskaa. Viimeistelytehokkuus on perjantaina suuressa asemassa.

Ensimmäisen osaottelun ratkaisijoiksi nousi pirteästi pelannut Sportin nelosketju, josta Jesse Laaksonen keräsi tehot 1+1 ja takalinjoilla häärännyt kakkospakkiparin Tero Konttinen keräsi saman pistemäärän. Myös Tommi Laineen johtama kakkoskentällinen esitti hyviä otteita. Sport puolusti tunnollisesti, ja Jokipokien varsinaiset maalipaikat olivat kovin harvassa.

– Terävöitetään omaa tekemistä. Meidän pitää olla vahvoja maalinedustoilla molemmissa päädyissä, ja kaksinkamppailuita pitää voittaa enemmän kuin keskiviikkona, joensuulaisten kakkosvalmentaja Jouni Varis sanoo verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Sport-veskari Jarno Laitinen piti nollapelin ja pysäytti jokaisen Jokipoikien harvoista maalintekopaikoista. Vastapuolen Antti Rautiola ei onnistunut löytämään vielä kunnon pudotuspelivirettä, ja perjantain ottelussa saattaa olla Timo Niemen vuoro. Jokipoikien varakapteeni Esa Lehikoinen palaa pelikiellon jälkeen tositoimiin. Sport ei muuttane kokoonpanoaan juurikaan.

Perjantai-illassa isoon arvoon nousee Jokipoikien viimeistelytehokkuus. Jos Sport jatkaa puolustuspelaamistaan samaan malliin kuin keskiviikkona, niin kotijoukkueella on kinkkiset paikat.

Ottelu 1: Jokipoikien peli "löpsähti"

» Lähetä palautetta toimitukselle