Pystyykö Peliitat yllättämään toistamiseen?

MESTIS / Ennakko
Peliitat yllätti avauskamppailussa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Perjantai-iltana heinolalaisyleisö saa jännittää sitä, kumpi kaukaloon pyyhältävistä joukkueista on liikkeellä tuoreemmilla jaloilla. Puolivälierien ensimmäinen osaottelu päättyi jymy-yllätykseen, kun Peliitat kampesi TUTOn nurin Kupittaalla lähes 104 minuuttia kestäneessä maratonkoitoksessa. Onko maailman kuuluisin ”gorilla” nyt laskeutunut turkulaisten harteille?

Ennakkoarvailuissa Peliittojen mahdollisuuksien ottelusarjassa katsottiin lepäävän juuri ensimmäisen osaottelun yllätyksessä. Tämän heinolalaiset myös tekivät maalillaan 80 torjuntaa keränneen Joonas Kuuselan unelmapelin avustamana. Jälleen voitaisiin toistaa vanha klisee "Peliitoilla ei ole enää kuin voitettavaa". Kysymys kuitenkin kuuluu, kumpi joukkueista kykenee palautumaan nopeammin keskiviikon fyysisesti ja henkisesti raastavasta näytelmästä.

Maalivahdin lisäksi Kupittaalla uuden vaihteen löysi koko heinolalaisten kärkipelaajisto. Jani Keinänen näytti vaarallisuutensa tekaisemalla kolme pistettä (1+2), ja hiljattain sairaslomalta palannut Ville-Veikko Väkeväinen osoitti maalillaan, että Peliitat-puolustus pystyy pelin jäädyttämisen lisäksi myös ratkaisuihin. Peliittojen on kuitenkin löydettävä vielä seitsemäskin vaihde peliinsä pysäyttääkseen ärsytetyn TUTOn.

Tovereilla taas on paljon parannettavaa keskiviikon suorituksesta. Tuolloin joukkueen hehkutettu ykköskentällinen osoitti, että se on valmiina iskemään häkkejä pudotuspeleissä. Toisaalta kentällinen osoitti myös sen, ettei se ole vielä valmis puolustamaan voittoon saakka. Tästä hyvänä osoituksena olivat Ville-Vesa Vainiolan ja Derek Famularen 102. minuutilla ottamat "hölmöt" jäähyt, joihin ottelu lopulta ratkesi. TUTOn neljäs kentällinen esitti keskiviikkona ehkäpä joukkueen järkevintä kiekkoa kummassakin päädyssä. Nyt olisi muiden aika ottaa mallia.

Koska Peliitat on jo todistanut, että Juhani Tammisen katraan kaataminen on täysin mahdollista, on sillä kaikki avaimet pitkittää sarjaa ja jopa aiheuttaa "todellinen yllätys". Toisaalta myös TUTO on saanut oppitunnin siitä, mitä pudotuspeleissä voittamiseen vaaditaan. Tammisen sanoin "tämä on sotaa millimetreistä".

- Yksi taistelu hävittiin, mutta ei koko sotaa. Taistelu jatkuu, olivat TUTO-käskyttäjän kommentit tappiopelin jälkeen.

Myös heinolalaisyleisöllä on mahdollisuus järjestää sarjassa yllätys. Saapuuko Peliittojen pyhäkköön perjantaina suurilukuisempi kannattajajoukko kuin Kupittaalle keskiviikkona (1299)?

Joukkueet eivät ole tiedottaneet kokoonpanomuutoksista. Ainakaan Peliitat ei todennäköisesti lähde vapaaehtoisesti muuttamaan hyvin toimineita kentällisiään. Myös TUTOn joukkue on vakiintunut jo siinä määrin, että muutoksia on luvassa enimmillään puolustupäähän, mikäli Pasi Hirvonen palaa joukkueen vahvuuteen.

Ottelu 1: Kuuden erän verran kiekkoa Kupittaalla

» Lähetä palautetta toimitukselle