KooKoo kaatoi Hokin toistamiseen

MESTIS / Raportti
Mikko Rämön nollapeli jäi kiinni sekunneista.
Kuva © Miikka Mikkola
Mestiksen pudotuspelejä pelattiin tänä vuonna ensimmäisen kerran Kouvolan Sumulaaksossa. Taistelupari Kajaanin Hokki poistui hallilta toinen tappio niskassaan. KooKoo oli vahvempi maalein 4-1, vaikka suurempaakin maalieroa oli tarjolla.

– Ensimmäinen playoff-peli Kouvolassa vuoden tauon jälkeen ja oli hieno huomata miten hienosti yleisökin oli heti mukana ja eli tunteella, kommentoi kotijoukkueen valmentaja Juha Juujärvi.

Hokilla oli vaikeuksia läpi ottelun. KooKoo puolusti tiukemmin ja oli kiekollisena vahvempi. Maalipaikkoja kotijoukkueelle annettiin jo avauserässä useampi, kun Hokki sai erän alkupuolella vain yhden.

Avausmaalin iski Tomi Peltonen. Hokki-puolustaja lähti kuljettamaan kiekkoa maalin takaa ylös, mutta kompastui kriittisellä hetkellä. Kiekkoon pääsi nuori TPS-laina Santtu Huhtala, joka siirsi kiekon Peltoselle joka siirsi kiekon ohi Teemu Seppäsen.

Ensimmäisen näytöksen puolivälissä kajaanilaiset näyttivät hieman pirteämpiä otteita, mutta kokonaiskuvassa hallinta oli selkeän oranssimustaa. Valkopaidoille annettiin erän loppupuolella mahdollisuuksia tilanteen tasoittamiseen, mutta Mikko Rämö ihastutti kotiyleisöä parillakin hienolla torjunnalla.

– Vähän on käsijarru päällä meidän kiekollisessa pelissä, tokaisi Hokki-luotsi Petri Mattila.

Tunnetaso nousi, maaleja ei syntynyt

– Toisessa erässä huolimattomuus ja yli-innokkuus kulminoitui aika rajustikin. Olihan meillä paikkoja, mutta aikamoista "havaiji-kiekkoa" oli, tiivisti Juujärvi toisen erän.

Molempien joukkueiden tunteet kuumenivat toisessa erässä. Avausmaalin syöttänyt Santtu Huhtala joutui ensin Aleksi Sillanpään korkean mailan ja hieman myöhemmin Heikki Lukkarin polvitaklauksen kohteeksi. Molemmat tilanteet näyttivät ikäviltä, mutta Huhtala pystyi jatkamaan ottelua. Lukkari lensi tempustaan ulos pienen torikokouksen päätteeksi.

KooKoolle annettiin viisi minuuttia ylivoima-aikaa, jota ei saatu hyödynnettyä. Konkarilaituri Mikko Liukkonen otti mielenkiintoisen kiinnipitämisrangaistuksen KooKoon ylivoiman aikana ja kaksi minuuttia tahkottiin siis neljällä neljää vastaan.

Molemmilla joukkueilla oli paikkoja tehdä maaleja, mutta sekä Seppänen, että Rämö esittivät hyviä otteita ja toinen erä päättyi maalittomana. Naamaa hierottiin puolin ja toisin ja tuomaristo sai kotiyleisön faneilta oman osansa buuaamisesta ja vislaamisesta.

KooKoo karkasi

Voittomaaliksi jäänyt puolustaja Julius Nyqvistin ja Miihkali Tepon taiteilema 2-0-maali syntyi vain minuutti kolmannen erän alkamisen jälkeen. Peli näytti kuitenkin hieman tasoittuvan, vaikka hallinta pysyi yhä kotijoukkeella.

– Kolmanteen erään 2-0-maali oli hienosti tehty ja joukkue oli sitoutunut eikä lähtenyt rönsyilemään se peli. Saatiin siihen muutama paikkakin ja pystyttiin ne hyödyntämään, pohdiskeli Juujärvi kolmatta näytöstä.

Niitä kuuluisia tuhannen taalan paikkoja oranssimustat saivat myös kolmannessa erässä. 3-0-maalia jouduttiin odottamaan kuitenkin erän puoliväliin asti. Kaksi tehopistettä ottelussa kasannut laituri Timo-Pekka Heikkinen kiepautti Mikko Alikosken syötön komeasti rystylle ja yllätti Seppäsen kolmannen kerran.

– Puolustuspelissä isoja virheitä tulee ja niistä virheistä maksetaan kova hinta. Kolmas erä ehkä karkeimmillaan näytti sen, kun kaksi maalia tuli huonosta puolustamisesta, suomi omiaan Mattila.

Kahteen maalin oli vielä aikaa. Kolmen maalin johto ei riittänyt muutaman kovan taklauksen ottelussa antaneelle ja muutenkin vahvasti pelanneelle snaipperi Olli Julkuselle; Mikko Liukkonen ja Tomi Peltonen loivat komealla syöttökuviolla vetopaikan B-pisteiden väliin, mistä Julkunen ei erehtynyt. Komea ja kova rannelaukaus laittoi taululle jo 4-0-lukemat.

Vaikka ottelu oli jo ratkennut, ei Mikko Rämö saanut nauttia nollapelistä. Ville Rajala ohjasi Jussi Makkosen laukauksen sisään vain vajaa kaksi sekuntia ennen ottelun päättymistä. Tämä ei kajaanilaisille juuri lohtua antanut vaan KooKoo nappasi pudotuspelisarjassa toisen peräkkäisen voittonsa. Taistelu jatkuu huomenna Kajaanissa.

– Kolmannessa erässä kun peli oli jo ratkennut niin saatiin syöttöketjuja aikaseksi ja uskallettiin kiekon kanssa operoida. Se on yksi mitä on pystyttävä tekemään päästäkseen KooKoon tiukasta keskialueesta läpi, kommentoi Hokki-luotsi Petri Mattila.

– Kiekollinen rohkeus oli hyvää, mutta huolellisuutta, syöttävarmuutta, jopa nöyryyttä kaivataan huomenna lisää. Tyytyväinen tietty voitosta ja jatketaan hommia, sinetöi Juujärvi.

– Huomenna uusi yritys ja koetetaan päästä omalle tasollemme, suuntasi Mattila katseensa jo lauantaiseen kohtaamiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle