Sport jälleen pari pykälää Jokipoikia edellä

Niko Tuhkanen unohdettiin yksin ja mies tälläsi tästä voittomaalin.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jokipoikien ja Sportin väliset taistot ovat olleet viime aikoina tasaisia ja jännittäviä, eikä keskiviikkoiltainen koitos juuri tästä eronnut. Sport oli jälleen hiukan parempi ja aloitti kiertueensa Itä-Suomessa laadukkaalla esityksellä voittamalla Joensuussa numeroin 2-4 (0-0, 1-2, 1-2).

Vaasan Sport oli keskiviikkona kokonaisuudessan piirun verran Joensuun Jokipoikia parempi, ja sekös miellytti vaasalaisvalmennusta.

- Minä olen tyytyväinen jokaiseen äijään tuolla kopissa, kiitteli tyytyväinen vierasvalmentaja Pasi Räsänen.

Jokipoikien otteet olivat ottelussa kohtuulliset, mutta parannettavaa jäi.

- Lähelle päästiin, muttei riittävän lähelle. Edelleen meillä on sen viimeisen parin pykälän ottaminen vielä tekemättä. Ei me huonosti tänään pelattu, puolestaan tuumi Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski.

Ensimmäinen erä ei vielä maaleja kummallekaan joukkueelle tarjonnut. Vierasjoukkue oli kuitenkin hallitsevampi osapuoli.

- Oltiin hyvin valmistauduttu ja pelattiin hyvä ensimmäinen erä pitkästä matkasta huolimatta. Homma lähti hyvin käyntiin, analysoi ensimmäistä erää Räsänen.

Eka erä oltiin sukkasillaan, summasi puolestaan Haapakoski.

Peli käyntiin toisessa erässä

Ensimmäisen erän hissuttelun jälkeen Sport hyppäsi entistä enemmän kuskin paikalle ja oli Jokipoikia askeleen edellä. Painostus tuottikin vierailijoille tulosta, kun sen nelosketju eteni rintamana Jokipoikien maalinedustalle ja parin torjunnan jälkeen kiekko löysi tiensä verkon perukoille Samuli Virkkusen survomana.

Jokipojat kuittasi ottelun tasoihin ylivoimansa aikana, kun Joona Karevaara ohjasi Esa Lehikoisen viivakudin ohi hyvin tänään torjuneen Jonathan Iilahden. Maalin jälkeen nähtiin hetki hurlumhei-kiekkoa, kun joukkueet ryntäsivät päästä päähän.

Sport hyödynsi oman maalipaikkansa paremmin ja siirtyi jälleen ottelussa johtoon. Johtomaalin juoni Sportin kakkosketju. Kiekko tuotiin maalin takaa maalin eteen, josta sen hirveästä maalinedusruuhkasta änki sisään Juho Iloviita.

Erän lopussa Jokipojille vielä tarjottiin kavennukseen hyvä mahdollisuus, kun se pääsi pyörittämään ylivoimaansa. Markus Nässlin passitettiin neljäksi minuutiksi jäähyaitioon korkean mailan takia, mutta Jokipoikien ylivoima oli heikkoa.

Pienet ovat marginaalit

- Voitot ovat kyllä pienistä marginaaleista kiinni. Yksittäinen tilanne, teetkö sen hyvin vai huonosti, voi kääntää pelin. Momentum meinasi pikkaisen kääntyä, kun otettiin maalin jälkeen kaksi jäähyä, analysoi Räsänen.

Sport karkasi nimittäin jo kahden maalin karkumatkalle, kun vaasalaispakki Niko Tuhkanen liukui salakavalasti takatolpalle, jonne hän sai loistopassin Jani Kiviniemeltä. Momentum vaihtui Sportin otettua kaksi peräkkäistä jäähyä ja Jokipojat pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa.

Jokipojat loi pari hyvää paikkaa ylivoimansa aikana ennen kuin tulosta vihdoin syntyi. Pomppukiekon ilmasta laukoi maaliin Roope Ranta. Kotijoukkueen kiri kuitenkin hyytyi, kun sen kiekolliset ratkaisut olivat heikkoja Sportin pelatessa viisaasti johtoasemassa. Lopullisen niitin iski tyhjään maaliin Erik Riska.

Molempien joukkueiden ottelut jatkuvat perjantaina vieraskentillä. Jokipojat matkustaa Jyväskylään Akatemian vieraaksi, ja Sport jatkaa jo tänä iltana Savonlinnaan, jossa se kohtaa perjantaina SaPKon.