Kuriton esitys ei tuonut pisteitä Hokille

Tänään oli Jukureiden vuoro juhlia
Joulutauon jälkeen voittomaalikilpailussa Hokille hävinnyt Jukurit tuli joukkueiden väliseen kamppailuun täysin uudella ilmeellä. Joukkueiden paremmuudesta ei tällä kertaa jäänyt minkäänlaista epäselvyyttä Jukureiden viedessä pisteet lukemin 4-2 (2-0,0-0,2-2).

Pari viikkoa sitten nähdystä taistelevasta ja kurinalaisesta kajaanilaisryhmästä näytti olevan muisto vain jäljellä. Ensimmäisen erän ensiminuuteista lähtien Hokki oli täysin vastaanottavana osapuolena Jukureiden vyöryessä Hokin puolustusalueelle.

- Ensimmäinen erä meni meiltä täysin ohi. Meillä oli tehty otteluun pelisuunnitelma, mutta muutamat pelaajat päättivät olla noudattamatta sitä, eli suomeksi sanottuna kuriton esitys meidän porukalta, sivalsi Hokin päävalmentaja Petri Mattila omiaan.

Jukurit onnistu avauserässä maalinteossa kahdesti. Ensimmäisen kerran kiekkoa kaivettiin Teemu Seppäsen selän takaa kolmannen peliminuutin jälkeen. Jesse Rohtla antoi kulmasta loistavan syötön vapaana olleelle Jukureiden kultakypärä Mika Partaselle, joka sivalsi kauden neljännentoista maalinsa ja siirsi Jukurit 1-0 johtoon.

Jukureiden toisesta osumasta vastasi tarkalla rannelaukauksella Turo Asplund.

Kotijoukkueen ote herpaantui

Puhtaita papereita ei myöskään kotijoukkue saanut, hyvästä alusta huolimatta. Toiseen erään Hokki pystyi kampeamaan itseään yhä paremmin peliin mukaan ja luomaan tilanteita Andreas Bernardin maalille. Bernard esitti lukuisia torjuntoja, joista muutamassa tilanteessa oli osittain rutkasti onneakin matkassa.

Lukuisista jäähyistä huolimatta toinen erä oli maaliton. Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen ei ollut tyytyväinen otteen kadottamiseen.

- Kaksijakoinen peli meidän joukkueelta. Ensimmäinen erä oli erittäin hyvä mutta toisen erän jäähykierre vaikeutti meidän pelaamista ja kadotti puolustusrytmiä, analysoi Pikkarainen.

Yhden ketjun pelaaminen ei riittänyt pisteisiin

Hokkikin onnistui vihdoin ja viimein maalinteossa. Illan ottelussa Hokin parhaimmistoon kuulunut Joonas Alanne pääsi nousemaan kiekon kanssa maalille.

Bernard torjui ensimmäisen laukauksen, mutta kadotti tämän jälkeen kiekon näköpiiristä. Bernard jähmettyi tolpan juurelle ja Veli-Valtteri Leinosella oli edessään puoliksi tyhjä maali. Leinonen ampui kiekon päin Bernardin patjaan, josta tilanteen rakentanut Alanne siirsi irtokiekon maaliin.

Vain muutama minuutti myöhemmin Hokki punnersi pelin tasalukemiin. Jäähypenkinltä pelikentälle hypännyt Teemu Virtala pääsi nostamaan ylivoimahyökkäystä. Virtala antoi tarkan syötön Mika Koiviston lapaan, joka sivalsi pelin tasalukemiin.

Kajaanilaisten ilo päättyi lyhyeen. Heikki Lukkari komennettiin istumaan kahden minuutin rangaistusta kampituksesta ja vain kuusi sekuntia tämän jälkeen Toni Hyvärinen laukoi ranteella kotijoukkueen jälleen johtoasemaan. Tästä Hokki ei enää kyennyt nousemaan. Jukureiden neljännen osuman iski Iiro Memonen.

Mattilan palaute oli joukkueelle suoraa ottelun jälkeen.

- Vaikea voittaa jos hävitään noin paljon tilanteita kokoajan. Tehtiin isoja virheitä siinä vaiheessa, kun peliä olisi pitänyt lähteä ratkomaan. Meillä on pelaajia kotona odottamassa näyttöpaikkaa ja nämä pelaajat antoivat omat näyttönsä tänään. Jos pelaat hyvin, niin saat pelata jatkossakin. Tämä on raakaa hommaa ja sitä on turha pelaajien jälkeenpäin itkeä enää jos ei tule peliaikaa, linjasi Mattila.

Pikkarainen kaipasi tunnetta omien pelaamiseen enemmän.

- Viime aikoina meille on ollut haasteellista syttyä näihin peleihin. Kun tunne häviää pelaamisesta, niin koko peli katoaa samalla. Siinä on meillä tekemistä jatkossa, Pikkarainen summasi.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavat ottelunsa ylihuomenna. Jukurit matkustaa Turkuun TUTOn vieraaksi ja Hokki isännöi kotikentällään Kajaanissa K-Vantaata.