Peliitat murskasi KooKoon Kymijoen derbyssä

Peliitat jyräsi nyt vieraskentälläkin.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com
Kouvolassa nähtiin keskiviikkoiltana vauhdikas ja tapahtumia täynnä ollut Mestis-kamppailu, kun KooKoo kohtasi ”paikallisvastustaja” Heinolan Peliitat. Maalintekopeliä hallitsi Peliitat murskaamalla kouvolalaiset yllättävästi lukemin 1-5 (0-3, 0-2, 1-0).

KooKoon ja Peliittojen välillä on nähty kuluvan kauden mittaan muutamia värikkäitä otteluita ja samaa kaavaa jatkoi myös keskiviikon kohtaaminen. Jos KooKoo sai viime kamppailusta raavittua täydet kolme pistettä Peliittojen huimasta loppukiristä huolimatta, jäi KooKoo tällä kertaa aivan jalkoihin Peliittojen rynnistettyä hurjaan 1-5-vierasvoittoon.

Ottelu käynnistyi suhteellisen vauhdikkaasti ja tilanteita riitti kummassakin päässä kenttää reilusti. Kummatkin maalivahdit Mikko Rämö ja Janne Juvonen aloittivat kuitenkin vahvasti pitäessään maalinsa koskemattomina. Peliitat tuli hanakasti kimppuun jokaisessa vaihdossa pakottaen KooKoon pyörimään kulmissa.

– Minä onnittelen Peliittoja siitä, että pelasi hyvin sen meidän alkurynnistyksen ajan, vaikka me saatiinkin siihen muutama maalipaikka, KooKoo-luotsi Juha Juujärvi kertaili hävityn pelin alkua.

- Tiedettiin Peliittojen tosi aggressiivinen ja aktiivinen alivoimapeli, mutta silti vaan törmättiin siihen linjaan. Se alivoimapeli antoi heille varmasti lisää itseluottamusta, että pystyy täällä voittamaan, jatkoi Juujärvi.

Peliittojen tehokas kaksiminuuttinen

KooKoon tuhlaillessa omat ylivoimansa ja maalintekopaikkansa, passitti tuomarikaksikko Marko KovanenTuomas Pöyhönen seuraavaksi KooKoo-pelaaja Jaakko Lehtosen jäähyaitioon koukkaamisesta. Peliitat kerkesi pelaamaan ylivoimaa vain parikymmentä sekuntia ennen kuin seuraava oranssimusta lähti istumaan kaksiminuuttista.

Peliitat näytti KooKoolle, miten ylivoimaa pitää pelata. Ensin Joni Kainulainen siirsi kiekon maalin edestä tyhjänä ammottaneeseen rysään ja alle minuuttia myöhemmin Risto Mattila iski komean häkin suoraan Sami Holapan syötöstä.

- Hyvän erikoistilannepelaamisen pohjalta saatiin ylivoimalla onnistumiset ensimmäiseen erään ja pelasimme läpi koko ottelun hyvää alivoimaa, iloitsi Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen.

Vain hetken kuluttua aikaisemmasta maalista Jaakko Lehtonen rupesi sooloilemaan kiekon kanssa ollessaan alimmainen pelaaja. Tämä myös kostautui, kun KooKoosta alkukaudella potkut saanut Ville-Matti Koponen riisti kiekon ja taiteili kiekon läpiajosta Rämön selän taakse.

– Meidän puolustajalta karmea virhe omassa päässä, mutta sekin oltaisiin vielä voitu paikata. Vähän ylipuolustettiin, paikattiin virhettä ja oli hirveä halu auttaa, Juujärvi kertasi 0-3-maalin syntyä.

Heinolalaisten maalitehtailu jatkui

Toisen erän alussa KooKoo pääsi taas kokeilemaan ylivoimapeliään, tällä kertaa lähes kolme minuuttia putkeen, mutta jälleen ilman tulosta.

Peliittojen selvitettyä alivoimansa pääsi heinolalaisten kakkoskenttä hyökkäykseen. Ville Järveläinen laukoi ensin ruuhkaan, josta Ville-Veikko Eerola huitaisi sen puolivahingossa Sami Holapalle, joka sai kunnian siirtää kiekon tyhjään reppuun Rämön ajauduttua maalilta ulos. Tämä riitti samalla myös Mikko Rämölle ja maaliin luisteli Kristian Järvinen.

Topi Kettunen jatkoi Peliittojen maali-iloittelua erän puolivälin korvilla lähes samanlaisella puolivahingossa lapaan tulleella kiekolla kuin Holappakin. Nuori Kettunen teki samalla uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa.

– Siinä oli huonoa puolustamista. Kiekko pomppi ehkä hieman onnekkaastikin, mutta kuitenkin jos se mies olisi ollut merkissä, sitä maalia ei olisi koskaan tullutkaan, ”Jupe” manasi puolustustaan.

KooKoo ja Antti Roppo pääsivät yrittämään kavennusta myös rangaistuslaukauksesta, mutta unelmapelin peliittamaalilla pelannut Janne Juvonen hoiti yrityksen kylmän viileästi.

Ottelun loppu oli suurimmaksi osaksi pelailua, mutta sitten KooKoo avasi maalitilinsä ja pilasi samalla Janne Juvosen nollapelihaaveet. Koko pelin pirteästi pelannut Niklas Sirén iski kavennuksen maalinedushässäkän päätteeksi.

– Tiivistettynä erikoistilannepeli oli meiltä huonoa tänään ja me päästettiin liian helposti maaleja. Mutta nyt siinä maalille pelaamisessa oli sitä meinikiä, millä maaleja voi tehdä. Juvonen oli hyvä ja me kipsattiin lähellä piti -paikoissa Sirenin maalia lukuunottamatta, Juujärvi jatkoi.

- Joukkueena tehtiin paljon hommia ja erittäin hyvä Juvosen maalivahtityöskentely siihen päälle niin saatiin palkinto, Karjalainen kiitteli joukkuettaan.

Ottelun viimeisillä sekunneilla nähtiin vielä pieni maalineduskahakka, jonne Matt Nickerson ryntäsi ylimääräisenä pelaajana ja kirjasi samalla itselleen ulosajon. Näin ollen Nickerson on poissa KooKoon seuraavasta ottelusta.

Peliittojen runkosarja jatkuu perjantaina kotiluolassaan Heinolassa, kun vastaan asettuu Lempäälän Kisa. KooKoon ottelee seuraavan kerran lauantaina, kun vastaan luistelee TUTO Hockey.