Jokipoikien peli "löpsähti"

Antti Rautiolan vartioimalla maalilla oli liikennettä.
Pudotuspelit polkaistiin käyntiin liki 3000 ihmisen edessä Vaasan Kuparisaaressa. Yleisö pääsi todistamaan Sportin ensimmäistä kiinnitystä välieräpaikkaan. Joensuulaiset jäivät nuolemaan näppejään, kun isännät korjasivat voiton lukemin 4-0 (1-0, 1-0, 2-0).

– Kaksi erää pelattiin playoff-kiekkoa. Kolmannen maalin jälkeen peli sitten "löpsähti", harmitteli vierailijoiden päävalmentaja Mikko Haapakoski.
Joensuulaiset loivat paikan jos toisenkin, mutta maaliin asti eivät ärjypaidat kiekkoa koskaan saaneet toimitettua. Osatekijänä oli läpi ottelun loistavasti esiintynyt Sport-puolustus. Myös Sport-luotsi Pasi Räsäsen suunnalta tuli ruusuja puoluspelistä.

– Jätkillä oli tänään hyvää sydäntä puolustaa. Olen muutenkin tyytyväinen. Suhteellisen ehjä peli meiltä, kiitteli "Räpsä".

Vaasalaisten voitosta käy kiittäminen myös hyvin läpi ottelun luukulla häärinyttä Jarno Laitista. Ainoastaan Jokipoikien Roope Ranta onnistui kertaalleen ohittamaan Laitisen, mutta tolppa pelasti isännät takaiskulta. Nollapeli säilyi loppuun asti ja torjuntatöitä tuli 20 laukauksen edestä.

Missä harhaili Antti Rautiola?

Kaikki Sport-maalit eivät suinkaan menneet Jokipojat-veskari Rautiolan piikkiin, mutta ajoittain mies oli pahemman kerran kuutamolla. Etenkin Sportin kolmas maali kuului torjuttaviin laukauksiin. Maali oli todella komea. Kim Nabbin hieno poikkikentän syöttä tavoitti Tommi Laineen, joka antoi pyssyn laulaa sydämensä kyllyydestä. Rautiola oli tilanteesta pahasti myöhässä.

– Vaasassa on haasteellista pelata. Sport on hyvä kotijoukkue ja yleisö elää hyvin mukana, mietiskeli Haapakoski.

Ottelun voittomaalista ensimmäisessä erässä vastasi Jesse Laaksonen. Kiekkotaituri Laaksonen oli mukana vahvasti myös Sportin toisessa osumassa, jossa hän loi vapaantontin Tero Konttiselle. Siirtorajalla Vaasaan Keravalta siirtynyt Konttinen sai viimeistellä ensimmäisen maalinsa uuden kotiyleisön edessä.

Lisää kylmää vettä joensuulaisten niskaan kaatoi vielä Mika Kujanpää kolmannen erän loppupuolella. Tähän maaliin vastaavasti Konttinen teki mallikkaan esityön. Maali syntyi juuri Sport-ylivoiman loputtua. Ylivoima onkin yksi paranneltava asia kohti perjantaita.

– Ylivoimassa on vielä tekemistä. Hiotaan sitä perjantaiksi, täräytti Räsänen.

"Nautitaan tästä nyt vartti"

Loppukevättä ajatellen Jokipojat saattoi kokea pahemmanlaatuisen iskun. Kolmannessa erässä Juuso Rajala loisti poissaolollaan. Varmuutta vamman laadusta ei kuitenkaan vielä ole.

– Pientä vaivaa on. Tarkkaa tietoa ei minulla ole, vakavoitui Haapakoski.

Seuraavan kerran ottelusarjassa taistellaan voitosta perjantaina Joensuussa. Sportin osalta valmistautuminen alkaa välittömästi.

– Nautitaan tästä vartti ja sitten aletaan miettimään perjantain kuvioita, totesi Räsänen.

Jokipojat-leirissäkään ei jäädä peukaloita pyörittämään.

– Meillä oli tänään hyviä elementtejä, mutta jatkossa pitää parantaa. Kaksi erää osoittivat, että pystytään siihen, päätti Haapakoski.