Jokipojat nappasi kotiedun Sportilta

MESTIS / Raportti
Jokipojat oli paikoissa tehokkaampi.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Puolivälierien kolmannessa ottelussa Vaasassa kohtasivat Vaasan Sport, sekä Joensuun Jokipojat. Jatkoajalle venähtänyt ottelu ratkesi Jokipojille pitkänkaavan tahkoamisen jälkeen. Loppunumerot kirjattiin joensuulaisille numeroin 2-3.

Fyysisyyttä, maaleja ja taistelua - tätä kaikkea oli Sportin ja Jokipoikien kohtaaminen. Tilanteita oli riittävästi molemmin puolin pelin voittamiseen, mutta kummallekaan ei maalinteko tahtonut maistua tänään.

- Yleisöön menevää kiekkoa. Paikkansa oli molemmilla. Fyysisyyttä löytyi runsaasti, kommentoi ottelua Jokipojat-luotsi Mikko Haapakoski.

 - Tasaisin näistä otteluista tähän mennessä. Ei saatu tänään vain maaliin, harmitteli puolestaan Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen.

Yksi päivän päätekijöistä oli maalivahtipeli. Sport-veskari Jarno Laitinen venyi upeisiin torjuntoihin ja pelasi perusvarmaa peliä. Esimerkiksi Jokipoikien muutama läpiajo tarttui komeasti miehen räpylään. Kehuja Laitinen keräsi myös päävalmentaja Räsäseltä.

- Laitinen oli hyvä. Hän otti perusvarmoja torjuntoja.

Myös Jokipojat-leirissä oltiin tyytyväisiä maalivahdin työskentelyyn. Antti Rautiolan paikan ainakin kahdeksi peliksi napannut Timo Niemi pysäytti useita hyviä Sport-tilanteita.

- Niemi on pelannut erinomaisesti. Antoi meille tänäänkin mahdollisuuden voittaa, kehui Haapakoski.

Jäähyaitioissa istuskelua

Vanha sanonta kertoo, että jäähyaitiosta ei pelejä voiteta. Lausahdus kävi toteen myös tänään. Sport jäähyili turhankin paljon ottelun kuluessa. Jokipojista kuitenkin vain Roope Ranta onnistui toimittamaan kiekon Sport-rysään ylivoimalla. Räsänen oli tuohtunut tuomareille.

- En tiedä mikä siinä on, kun meille tulee jäähyjä sellaisista tilanteista, mistä vastustajalle ei, manasi isäntien päävalmentaja.

Pudotuspelikiekkoon yleensä kuuluu myös fyysinenpeli. Taistelu oli pelissä myös kovaa. Taklauksia jaettiin armotta läpi ottelun puolin jos toisin, ja maalinedustalla ei ollut vastustajalle tilaa. Jäähyaition ovi aukesi Räsäsen mielestä näiden tilanteiden vuoksi liian helposti.

- Playoff-pelit pitäisi pelata "pelaamalla", eikä hyppimällä tuolla jäällä. Opeteltiin tässä kaksi erää tuota tuomarilinjaa ja pelattiin niillä ehdoilla eteenpäin, jatkoi Räsänen saarnaa.

Vuorotellen maaleja

Maalinteon suhteen Vaasassa mentiin tasatahtiin. Ensin meni johtoon Jokipojat, sitten Sport tuli tasoihin. Viimeiseen maalin nimiinsä korjasi kuitenkin Jokipojat. Sami Blomqvistin jatkoaikamaali ajassa 74:25 takasi toisen kiinnityksen joensuulaisille.

Pelin ensimmäisestä maalista vastasi toisen erän alussa Heikki Puustinen. Joona Karevaaran hieno syöttö löysi juuri jäähyltä vapautuneen Puustisen, joka polki maalintekoon. Myös maalivahti Niemi keräsi tähän syöttöpisteen. Pian perään kuitenkin Erik Riska ohjasi isännät tasoihin.

Roope Rannan ylivoimamaali vei vierailijat jälleen johtoon kolmannen erän alussa. Pian perään kuitenkin tasoitus näki päivänvalon, kun läpi ottelun hyviä otteita esittänyt Kim Nabb ujutti pikkumustan Niemen längeistä sisään.

Blomqvistin maali jatkoajalla kruunasi kuitenkin vierailijoille rattoisan paluumatkan Joensuuhun. Jokipojat johtaa sarjaa nyt otteluvoitoin 2-1 ja seuraavan kerran voitosta taistellaan maanantaina Joensuussa.

- Ollaan 1-2 tappiolla sarjassa. Lähdetään hakemaan kotietua takaisin maanantaina, totesi Räsänen.

Haapakoski ei lähtenyt voitolla kehuskelemaan, vaikkakin oli tyytyväinen omiensa esitykseen.

- Tämä on yksi kiinnitys lisää. Ei ottelusarja millään tavalla ole ratkennut. Maanantaina uutta voittoa hakemaan kotona, päätti Haapakoski.

» Lähetä palautetta toimitukselle