Kosmetiikkaa Kajaanissa

MESTIS / Ennakko
Forssan Palloseura matkaa tänään Mestiksen päätöskierroksella Kajaanin Hokin vieraaksi. Kummallekaan joukkueelle ottelu ei liene elämää tärkeämpi: Hokin kuudes sija on jo lähes kirkossa kuulutettu ja vierasjoukkue FPS:kin laittoi kautensa pakettiin viemällä pisteen Turusta.

Kotijoukkue Hokki kävi lauantain kierroksella käytännössä varmistamalla kuudennen sijansa, kun se hävisi vieraissa pudotuspelivastustaja Kiekko-Vantaalle niukasti 4-3. Hokki johti ottelua jo 1-3 viimeisessä erässä, mutta lopulta kotijoukkue jyräsi rinnalle ja ohi laajemman materiaalinsa turvin.

Maanantaiseen otteluun Hokki ei kuitenkaan lähde höntsäilemään, vaan peliin keskitytään yhtä tiiviisti kuin kaikkiin muihinkin runkosarjaotteluihin. Hokki-valmentaja Timo Meriläinen luottaa joukkueensa lähtevän täysillä otteluun, vaikka vierailija majaileekin sarjan häntäpäässä.

- Ei siinä auta sarjataulukkoon tuijottaa, kun peliin valmistautuu. Se pitää onnistuminen pitää löytyä omasta tinkimättömästä työstä, olipa siellä vastassa kuka tahansa. Parhaamme teemme loppuun asti ja katsomme mihin se riittää, Meriläinen ruotii runkosarjan päätösottelua.

Lisäjännitystä Hokin kannattajille tuo sinikypärä Sami Kaartisen ennätysjahti. Pistepörssissä toisena ja maalipörssissä ensimmäisenä ennen päätöskierrosta tehoilla 28+22=50 oleva Kaartinen jahtaa Sportin Markus Jämsän nimissä olevaa Mestiksen yhden kauden maaliennätystä. Jämsä heilutti Mestishistorian ensimmäisellä kaudella 2000-2001 maaliverkkoja 30 kertaa, joten kahdella maalilla Kaartinen sivuaisi ennätystä ja kypärätempulla siirtäisi sen historiaan.

Poissa Hokin riveistä ovat tämän illan ottelusta Jonne Hattunen, Jarkko Heikkinen, Ville Nissinen, Teemu Juntunen sekä Lauri Rämet. Loukkaantumisista ei kuitenkaan ole kyse, vaan valmentaja Timo Meriläisellä on laaja pelaajarinki ja edellä mainitut pelaajat ovat tänään huilivuorossa.

Viimeistä viedään

FPS taisteli hienosti vieraissa TuToa vastaan ja nousi avauserän 3-0-tappioasemasta tasoihin, kävi jo välillä johdossakin, mutta TuTo ehti vielä tasoittamaan pelin viime minuuteilla. Forssalaisille kuitenkin tasapeli riitti varmistamaan paikan väliinputoajien autuaassa maastossa sysäten KJT:n karsintoihin Uudenkaupungin Jää-Kotkien seuraksi.

Kolmen päästetyn maalin jälkeen Juha-Matti Taponen sai Turussa tarpeekseen ja Kai Rautio vaihtoi hänet pois maalilta ensimmäisen erän jälkeen. FPS:n viisi viimeistä ottelua torjunut Ville Salminen paikkasi Taposen jättämää aukkoa ja tekikin sen varsin mallikkaasti, joten Kajaanissa nähtäneen Salmisen paluu pohjoiseen. Aiemmin kaudella Salminen jätti Hokin jäätyään maagisesti kajaanilaisten vartioineen Pasi Häkkisen varjoon.

FPS saa jälleen mukaan kovaa taklaavan puolustaja Anssi Rantasen sekä hanskansa Sport-ottelussa pudottaneen Jarno Kanteluksen, joiden piti huilata TuTo-ottelu kymppitilin täyttymisen takia.

Vierailijoiden viiden viimeisen ottelun pistepörssi on sikäli erikoisen näköinen, että kenelläkään kärkiviisikosta ei ole alle kymmentä jäähyminuuttia. Jukka-Pekka Koistinen, Matti Raunio, Juha Nurmisto sekä Marko Ronkainen ovat keskittyneet urputtamiseen siinä pelaamisen sivussa. Vitossijalla majaileva Kantelus sen sijaan kohenteli asemiaan Mestiksen jäähypörssissä tappelemalla Kalle Mattilaa vastaan. Tanssillaan Kantelus nousi jaetulle kolmannelle sijalle jäähypörssissä, jota johtaa suvereenisti UJK:n Pasi Reunanen 195:lla minuutilla.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kolmesti. Kotijoukkue Hokki on voittanut otteluista kaksi (lukemin 3-1 ja 5-1) ja vierailija FPS yhden (7-5). Illan ottelussa kotiyleisön raivokkaasti kannustama Hokki hakee selvänumeroista voittoa vierailijastaan. Pudotuspelit viikonloppuna aloittava Hokki haluaa voiton alle ennen seuran historian ensimmäisiä playoff-kamppailuja.

» Lähetä palautetta toimitukselle