Hokki vei pisteet Forssasta hienolla pelillä

Räväkästi ottelun aloittanut Kajaanin Hokki oli tänään liian kova pala isäntäjoukkue Forssan Palloseuralle. Ajoittain forssalaiset pystyivät haastamaan Hokin vahvasti, mutta tämä ei riittänyt lähellekään voittoa ja vierailijat kuittasivat pisteet selvin lukemin.

Forssan maalinsuulla pelasi yllättäen Pasi Keinänen, vaikka ennakkoon oli ilmoitettu Juha-Matti Taposen luistelevan maalilla. Taponen itse katseli peliä kentän päädystä varusteet päällään ja huoltaja oli hoitamassa luukkumiehen tehtäviä.

Peli alkoi nololla tavalla forssalaisten kannalta. Sauli Kela sai syötön Teemu Juntuselta siniviivalle, joka harhautti kolme FPS:n pelaajaa kauniilla kärkikikalla. Kela pääsi nokikkain Keinästä vastaan ja suht helppo kuti löysi tiensä Keinäsen längistä verkkoon.

Kun noin neljä minuuttia oli pelattu, Hokin toinen maali oli enemmän kuin lähellä. Keinänen seikkaili maalinsa takana, josta Hokin hyökkääjä sai kiekon ja syötti maalin eteen vapaaksi jääneelle Petteri Heikkiselle, joka forssalaispuolustajan estelyistä huolimatta sai jonkin sorttisen laukauksen kohti maalia. Muilta puuhiltaan Keinänen kuitenkin ehti maalilleen ja potkaisi kiekon laitaan.

Vain reilu minuutti edellisestä maalista oli Vesa Lehtisen vuoro sohlata maalin takana. Lehtisen munauksen huomasi alta aikayksikön Hokki-hyökkääjä, mutta ratkaisevalla hetkellä kajaanilainen kadotti kiekon lavastaan. Pian tästä konkarihyökkääjä Matti Raunio sai paikan Pasi Häkkisen maalille, mutta Raunio ei onnistunut Häkkistä ohittamaan.

Erän puolivälissä nähtiin illan toinen osuma, kun Hokki voitti aloituksen 100-0 ja Sami Siltavirran löysä ranneveto sujahti maissa olleen Keinäsen yli todella helponnäköisesti. Tilanteessa ei ollut maskia juuri nimeksikään. Pian 0-2-maalin jälkeen Tuomo Hirvonen passitettiin kakkoselle kiinnipitämisestä, mutta paras tilanne tuli Hokki-päätyyn. Raunio karkasi puolittain yksin läpi, mutta kajaanilaispuolustaja ehti vetämään Rauniolta jalat alta ja tuli illan erotuomarin Tom Laaksosen aika arpajaisille. Lopulta Laaksonen päätyi rangaistuslaukaukseen, mutta Raunio ei päässyt tolppaa lähemmäksi yrityksellään.

Musta minuutti

Erän alussa FPS tuntui saavaan peliinsä jotakin järkeä, ja vihreät miehet hyökkäsivät järjestäen kohti Hokin maalia. Jälleen tuloksetta.

Viiden minuutin pelin jälkeen Tapio Ahtonen tavoitteli kiekkoa laidassa ja Hokki-pelaaja kompastui oman pelaajansa mailaan. Vierestä tilannetta katsonut Laaksonen näki kuitenkin Ahtosen olleen asialla ja kotijoukkue joutui toistamiseen alivoimalle. Vain minuutti Ahtosen jäähystä Tuomo Hirvonen päätti tehdä seuraa jäähyaitioon, kun Sami Kaartinen oli liian liukas mies Hirvosen pideltäväksi.

Hokki alkoi myllyttämään 5-3-ylivoimaa todella kauniisti. Paikkaa haettiin kauan ja hartaasti, jonka jälkeen maalin takanurkalta Kimmo Happo löysi Kaartisen, joka siirsi lukemat jo kolmeen nollaan. Hokki ei kuitenkaan tähän vielä tyytynyt, kun Hirvosen rangaistus vielä jatkui. Lauri Lahesalun poikittaissyötöstä edellisen syöttänyt Happo laukoi Keinäsen vartioiman maalin alanurkkaan ja jälleen forssalaisvahti oli voimaton. Toinen helpon näköisesti uponnut maali Keinäselle.

Ottelun edettyä jälkimmäiselle puoliskolleen oli aika nähdä turhan tuttu tapaus tämänvuotiselle FPS:lle. Jussi Eloranta taklasi Ville Nissistä kovaa, josta Laaksonen näytti päätyovea Elorannalle ja palkitsi liuhuletin ottelurangaistuksella. Elorannan vitosen aikana Hokki tuntui varsin hampaattomalta, eivätkä vierailijat päässeet kunnolla edes FPS:n siniviivan yli.

Vielä erän loppuun Marko Ronkainen pääsi nokikkain Häkkisen kanssa, mutta nostaminen läheltä ylös ei kuitenkaan onnistunut ja forssalaiset säilyivät nollakerhossa.

Pelkkää pelailua

Päätöserä alkoi Hokin puolustaessa ja turvaamalla vankkaa johtoaan. Jälleen kerran vähälukuisen forssalaisyleisön sydäntä tykytti Vesa Lehtinen. Lehtinen oli avaamassa hyökkäystä ja luisteli oman maalin edestä. Eteen sattui kuitenkin Hokin hyökkääjä ja riisti kiekon. Forssalaisten onneksi kuitenkin Keinänen ehti hyppäämään kiekon päälle. Hetki tästä jälleen Raunio sai paikan Häkkisen maalille, mutta jälleen Hokki-vahti veti pidemmän korren.

Vierailijoiden Jarkko Heikkisen otettua koukkausjäähyn päätti myös FPS-luotsi Pekka Laksola yrittää herätellä joukkuettaan ottamalla aikalisän. Kotijoukkueen ylivoima pyöri mallikkaasti, mutta vieläkään ei päästy toivottuun tulokseen. Ylivoiman jälkeen FPS-puolustus hölmöili jälleen kohtalokkaasti ja yksin jätetty Jussi Kulmala ei kyennyt pysäyttämään Miikka Kuuselan ja Juha Silvanderin johtamaa ylivoimahyökkäystä. Kauniilla seinäsyötöllä tilanteesta pelattiin kerralla kaksi kärpästä, kun ensin Kulmala meni vipuun ja heti perään Keinänen.

Kajaanilaisilla oli vielä varaa missata tyhjä maalikin, kun vasta jatkosopimuksen Hokkiin tehnyt Zdenek Eichenmann ei osunut tyhjien maalipuiden väliin Kimmo Hapon hienosta syötöstä. Myös kotijoukkue sai rakennettua muutaman tekopaikan, ja lopulta FPS sai murrettua Häkkisen nollan. Puolitoista minuuttia ennen loppusummeria Rami Mattila pääsi yksin läpi ja veti kiekon suoraan Häkkisen syliin. Mattila lähti jo itse luistelamaan vaihtoaitioon hukattua tekopaikkaa manaten, mutta pian huomasikin yleisön reaktiosta Häkkisen nollan särkyneen.

Karsintoihin, pudotuspeleihin vaiko viivojen väliin?

Tässäpä onkin hyvä kysymys, kun puhutaan FPS:n ja Hokin tilanteesta. Tänään, kun FPS pelasi ilman SM-liigan apuja, oli peli toisinaan täysin ns. munatonta. Hyökkäyksiin lähtö tahmasi pahasti välillä.

Jos kajaanilaiset olisivat koko kauden tähän asti esittäneet tuollaisia otteita, olisi sijoitus paljon korkeammalla sarjassa. Hokin tilastoja kun katselee, ei löydä mitään kompastuskiveä, miksi pelit ovat menneet huonosti. Kun esimerkiksi FPS:lla tämä heikko lenkki on päästetyt maalit, ainoastaan hännänhuippu, pistepajatso UJK on päästänyt enemmän maaleja.

Nyt kun ilmoitettiin, että Markon taskukokoinen pikkuveli Toni Ronkainen ei tulekaan FPS:aan kun hänen nykyinen joukkue on laittanut niin paljon vastaan, kiinnostaisi tietää, minkälaisia pelaajahankintoja aikoo Palloseura vielä tehdä. Joulutauolla lupailtiin 2-3 vahvistusta tulevan. Saas nähdä.