Hokille vihreitä vieraita

MESTIS / Ennakko
Kajaanin Hokki palaa tauolta kotikaukaloonsa. Vieraat saapuvat Forssasta mukanaan uusi hyökkääjä, Jussi Eloranta. Niin ikään isännillä on tarjoilla kaukaloon uusi vahvistus, tsekkihyökkääjä Zdenek Eichenmann.

Sarjan tyvipäähän juuttuneen isäntäjoukkueen hyökkäyspeli on ollut saamatonta. Joukkue on viimeistellyt sarjan 16 ottelussa vain 41 maalia. Se on vähiten viimeistä tilaa pitävän UJK:n jälkeen. Eichenmannista odotetaan tärkeää vahvistusta Antti Karhulan hylkäämään hyökkäyskalustoon. Karhulan lähdettyä hyökkäyspään ykkösmiehenä ykkösvastuu sysätään Sami Kaartiselle.

Puolustuspää on Kajaanissa toiminut hyökkäystä aavistuksen paremmin. Joukkue on päästänyt vähemmän maaleja kuin karsintaviivan yläpuolella majailevat FPS sekä TuTo. Puolustuksesta löytyykin Mestiksen huippunimiä, joista Juri Kuznetsovilla sekä Sami Siltavirralla on kokemusta SM-liigasta. Kun ryhmään lisätään vielä monivuotinen Mestiksen luottopuolustaja Lauri Lahesalu, on osasto hyvässä kuosissa.

Maalillen Hokki sai kesken kauden hyvän vahvistuksen. Pasi Häkkinen teki SM-liigadebyyttinsä SaiPan paidassa pari vuotta sitten ja hakee liigapaikkaa näytöillään Kajaanissa. Häkkinen on päästänyt pelaamassaan kuudessa ottelussa verkkoon ainoastaan 14 osumaa.

Keskiviikkoiltana Hokki yrittää katkaista mittavaksi venähtänyttä voitotonta putkeaan. Joukkueen edellinen voitto on lokakuun puoliväliltä Turusta. Kolmessa viimeisessä ottelussaan Hokki on tehnyt ainoastaan yhden maalin häviten kotonaan sarjajumbo Jääkotkille.

Eloranta tuo kaivattua tulivoimaa

FPS sai maajoukkuetauolla riviinsä tutun vahvistuksen takavuosilta. Jussi Elorannan panosta forssalaishyökkäys kaipaakin toden teolla. Perinteisesti vahva hyökkäys yskähteli pahasti ennen taukoa - tuloksena kolmesta viimeisestä ottelusta vain kolme maalia. Matti Raunio ja Jukka-Pekka Koistinen ovat kantaneet valtaosan hyökkäysvastuusta. Myös Andrei Makrovin panos on merkittävä, mutta virolaisen temperamenttinen luonne aiheuttaa rumia otteita ja siten poissaoloja pelikieltojen muodossa.

Jos ei hyökkäyspää ole vastannut totuttua FPS-tasoa, puolustus on pitänyt perinteitä yllä. Forssalaisten verkkoon on tehty sarjassa toiseksi eniten osumia. Heppoiselle pohjalle rakennettu forssalaispuolustus ei ole pysynyt kasassa ja vastustajat ovat päässeet liian helposti maalintekopaikkoihin. Nuori Toni Vähämäki on pelannut hyvin ja lunastaa pelipaikkaansa jo aikaisessa vaiheessa. Vähämäki on syrjäyttänyt helposti huonoa kautta pelaavan Vesa Lehtisen.

FPS:n maalivahtipeli perustuu nuoren Juha-Matti Taposen onnistumisiin. Pasi Keinänen epäonnistui ykkösveskarina täydellisesti. Taponen astui Keinäsen saappaisiin mainiosti ja on torjunnoillaan tienannut joukkueelleen pisteitä. Maalivahtipeli voidaankin katsoa forssalaisten vahvimmaksi osa-alueeksi.

FPS ei ole onnistunut voittamaan kolmeen otteluun. Tosin noista ottelusta ainoastaan yhdestä forssalaiset joutuivat poistumaan pisteittä. Kotiottelunsa Hokkia vastaan FPS järjesti maalikarkelot voittaen kajaanilaiset maalein 7-5. Kummankin joukkueen ennen taukoa esittämä hyökkäyspeli ei anna aihetta toivoa yhtä massiivisia lukemia, ellei ketsuppipullo aukea kunnolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle