Taisto viivojen välissä

MESTIS / Ennakko
Lauantai-iltana Mestiksen joulutauko viimein päättyy ja Forssassa kevätkausi avataan ottelulla Kajaanin Hokkia vastaan. Viimeisistä playoff-paikoista taistelevat joukkueet pelaavan omia playoff-otteluitaan jo hyvissä ajoin, kun samalla molemmat yrittävät välttää putoamisviivaa.

FPS:n maalilla pelaa tuttuun tapaan Juha-Matti Taponen ja Pasi Keinänen on luukkuvahdin roolissa. FPS lähtee otteluun vain kolmella pakkiparilla, kun Toni Vähämäki on poissa kokoonpanosta. Tämä antaa tilaa Vesa Lehtiselle, joka pelaa kakkospakkiparissa Anssi Rantasen kanssa.

Hyökkäysosastolla FPS on saanut takaisin nivusvammoista kärsineen Juha Nurmiston sekä pitkään henkilökohtaisten syiden takia sivussa olleen Marko Ronkaisen. Sen sijaan Rami Jokisen paluu jalkavammasta myöhästyy hieman, eikä miestä tänään vihreissä nähdä.

FPS koki suuren menetyksen joulutauolla, kun virolaiskiituri Andrei Makrov pakkasi kamansa lähteäkseen Venäjälle. Makrovin puuttuminen tulee varmasti näkymään joukkueessa, sillä Makrovin kaltaisia maalintekijöitä FPS:sta ei liiemmin löydy.

Hokin vierasviikonloppu, II osa

Hokki matkaa toista kertaa tällä kaudella koko viikonlopun kestävälle pelireissulle. Vaikeasta maantieteellisestä sijainnista johtuen kilometrien minimoimiseksi Hokki pelaa tänään FPS:aa ja heti huomenna KJT:ta vastaan Järvenpäässä. Edellisestä vastaavasta rundista ei tullut muistoksi muuta kuin huono mieli, kun ensin Ahmat kukisti Hokin kotonaan ja seuraavana oli FPS:n vuoro. Hokki-valmentaja Timo Meriläinen ei ota kuitenkaan edellisreissusta paineita ja lähtee Forssaan pisteet mielessä.

- Kyllähän sitä sillä mielin lähdetään, että voitetaan. Ne [FPS- ja KJT-pelit] ovat tärkeitä pelejä meille kun sarjataulukkoa katsoo. Itse asiassa nämä ovat meille vähän niin kuin playoff-pelejä - jos nämä ensimmäiset pelit vieraissa voitetaan, niin me olemme ylittäneet ison kynnyksen. Meillä on nyt omissa käsissä tuleva menestys, Meriläinen pohtii viikonlopun urakkaa.

Sarjataulukossa Hokki ja FPS yrittävät välttää putoamispykälää, mutta samalla kurottautua huhtikuussa alkaviin playoff-otteluihin. Lähtökohdat vierasjoukkueella ovat tähän uudet, sillä joulutauolla Hokki purki sopimuksen maalivahti Ville Salmisen kanssa, kun taas itävaltalaissentteri Zdenek Eichmann solmi koko kauden kattavan jatkosopimuksen seuran kanssa.

Hokki-hyökkääjistön kermaan kuuluva Sami Kaartinen kurvaili yhdessä Mikko Saavisen kanssa Ranskassa leijonapaidassa, kun miehet valittiin Mestiksen maajoukkueeseen. Kaartinen oli joukkueen tehokkain pelaaja 2+2 tehoilla. Myös hänellä on tavoitteena viedä pisteet ensin Forssasta ja sen jälkeen Järvenpäästä.

- Niistä peleistä lähdetään pisteet hakemaan ja suuntana on playoff-pelit. Jos nämä voitetaan niin sitten on helpompi rakentaa menestystä runkosarjan jatkuessakin.

FPS

Raunio-Ahtonen-Eloranta

Saarinen-Hirvonen

Ronkainen-Koistinen-Kantelus

Lehtinen-Anssi Rantanen

Kallio-Mattila-Nurmisto

Kulmala-Asko Rantanen

Kinnunen-Tapio-Huuhanmäki

Hokki

Kaartinen-Happo-Eichenmann

Lahesalu-Saavinen

Kuusela-Silvander-Pesonen

Siltavirta-Nissinen

Tenhunen-Kela-Juntunen

Puustinen-Halonen

Heikkinen-Yläinen

» Lähetä palautetta toimitukselle