FPS parempi maalintekokisassa

Forssan Palloseura kohtasi sunnuntai-illan kiekkokamppailussa Kajaanin Hokin. Kummankin heikko puolustusinto sekä päätuomari Jussi Pertun jakamat ylivoimatilaisuudet takasivat suuren maalimäärän. Täyden potin keräsi lopulta hyvin viimeistellyt isäntäjoukkue.

Töitä tilastomiehille

Jo ottelun ensimmäisestä erästä lähtien kynä sai suhista pöytäkirjan päällä. Erässä paukutettiin neljä maalia, joiden lisäksi päätuomari Perttu tuomitsi seitsemän kahden minuutin rangaistusta. Vaikka joukkueet eivät varsinaisesti pelanneet kovin rumasti, Perttu poimi rikkeet tarkasti. Erää hallinnut Palloseura koki ensimmäisen takaiskun jo vajaan neljän minuutin pelin jälkeen kun Mikko Saavisen lyöntilaukaus painui helpon näköisesti FPS-maalia vartioineen Pasi Keinäsen selän taakse. Kesyn näköinen laukaus lähti hieman siniviivan jälkeen, eikä Keinästä ollut häiritsemässä kovin kummoista maskia.

Forssalaisten vastaus odotti vaivaisen kolmen minuutin päässä. Janne Kinnunen toimitti laatan oikeaoppisesti tiukassa tilanteessa "sinne päin" ja löysikin maalin nurkalle liukuneen Jaakko Kallion, joka sai sutia tasoituksen maaliviivalta.

Kumpikin joukkue sai ottelun aikana kokeilla ylivoimapeliään. Erän loppupuolella Hokin ylivoima päättyi Lauri Lahesalun ottamaan rangaistukseen. Tasavajaalla pelatessa nuori forssalaispuolustaja Toni Vähämäki vapautti Marko Ronkaisen puolittaiseen läpiajoon vasemmassa laidassa. Ronkainen kaarsi laidasta suoraan maalin eteen ja viskasi kiekon maalin etunurkasta sisään. Lahesalu pääsi Hokin seuraavalla ylivoimalla paikkaamaan ottamansa rangaistuksen kieputtamalla FPS-puolustuksen komeaan nippuun ja viimeistelemällä 2-2 -tasoituksen Keinäsen mailakäden puolelle.

Hurjaa maalijuhlaa

Toinen erä ei jäänyt ensimmäistä heikommaksi. Hokki pystyi tekemään erässä kaksi osumaa isäntien pommittaessa peräti neljä maalia. Erän maalinteon aloitti jälleen Mikko Saavinen. Tällä kertaa Saavisen siniviivakuti upposi heikon pelin pelanneen Keinäsen längistä verkon perille. Seuraavassa vaihdossa Jarno Kantelus ja Petteri Lotila nahistelivat itselleen 10 minuutin rangaistukset. Tuomiot tulivat tilanteeseen nähden varsin helposti. Miehet lähinnä tuupiskelivat hieman toisiaan.

Hokki ehti riemuita voitostaan vain pari minuuttia, sillä Forssaan palannut Andrei Makrov nosti vihreäpaidat jälleen tasoihin. Upean ottelun pelannut virolaisvipeltäjä sai laittaa kiekon Hokki-maalivahti Riku Välitalon taakse helposti. Tästä piti huolen illan toinen huippuonnistuja, Marko Ronkainen, joka toimitti laatan Makroville komealla syötöllä pelialueen kulmasta.

Ennen erän puoliväliä Asko Rantasen kuluttaessa jäähypenkkiä oli illan komeimman maalin vuoro. Lauri Lahesalu passasi ylivoimakuvion päätteeksi oikealla b-pisteellä päivystäneelle Janne Pesoselle, joka tinttasi suoraan syötöstä kerrassaan upean lämärin FPS-maalin ylärimaa nuollen verkkoon. Pasi Keinänen oli täysin voimaton upean laukauksen edessä.

Erän puolivälissä FPS vaihtoi maalilleen nuoren Juha-Matti Taposen ja aloitti voittoon johtaneen nousunsa. Taponen hoiteli ensin hienosti muutaman kajaanilaisten järjestelemän paikan, jonka jälkeen estradi oli FPS-puolustaja Heikki Saarisen. Saarinen teki Palloseuran neljännen ja kuudennen osuman. 4-4 -tasoitus syntyi maalin edestä tahtomaalina muutaman yrityksen jälkeen ja 6-4 -osuma kovalla laukauksella Välitalon hanskapuolelle. Jälkimmäinen osuma olisi ollut Hokki-veskarin torjuttavissa, sillä maskista ei ollut tietoakaan. Saarisen maalien välissä Asko Rantanen pääsi onnekkaasti heiluttelemaan maaliverkkoja, kun löysä siniviivaveto upposi ilmeisesti muutaman kimmokkeen kautta kajaanilaisten maaliin.

Maalikoneet hyytyvät

Ottelun kolmas erä oli Mestis-kiekkoa heikoimmasta päästä. Kentällä esitettiin vaisuja otteita lukuunottamatta Hokin hurjaa takaa-ajoa viimeisen viisiminuuttisen aikana. Sami Kaartinen pääsi ronkkimaan kajaanilaiset peliin mukaan erän alussa, mutta joukkue ei pystynyt puristamaan enää tasoitusta.

Erän puolivälissä Matti Raunio pääsi yllättämään erätauolla maaliin vaihdetun Ville Salmisen. Ainoa tahra Salmisen papereihin syntyi kun Jukka-Pekka Koistinen pelasi kiekon maalin eteen Rauniolla. Raunio teki pienen sivuttaisliikkeen ja Salminen konttasi sivuun tilanteesta. Kokeneelle forssalaishyökkääjälle jäi ainoaksi tehtäväksi heittää kiekko verkkoon ja ottelun loppunumeroiksi 7-5. Hokki yritti lähes viisi ja puoli minuuttia kavennusta ja tasoitusta ilman maalivahtia. Parhaimmilaan kajaanilaisjoukkue sai pelata kahteen otteeseen kuudella kolmea vastaan. Tulosta ei kuitenkaan nähty ja pisteet jäivät ansaitusti Forssaan.

Otteiden on parannuttava

Komeista maalilukemista huolimatta kumpikin joukkue joutuu parantamaan peliään huomattavasti. Hokki jäi jo nyt pisteittä heikon peräpäänsä takia. Puolustuspäästä nousivat toki iloisesti esiin taitava Lauri Lahesalu ja hienosti taistellut Mikko Juutilainen, joka kuittasi pienen kokonsa hurjalla tsempillä. Lisäksi 5 tehtyä maalia imartelevat kajaanilaisten hyökkäystä, sillä joukkueen kolme ensimmäistä osumaa olivat enemmän tai vähemmän FPS-veskari Pasi Keinäsen lahjoittamia.

Palloseura saa keskiviikkona vieraakseen sarjakärjessä keikkuvan Kiekko-Vantaan. Pelistä puuttui iloisuus ja loppuun asti vääntäminen, joka tuli esiin etenkin kolmannessa erässä vihreäpaitojen lyödessä lähinnä pitkiä kiekkoja. Asennevipu saataneen kuitenkin väännettyä täysille sarjajohtajan vieraillessa Forssassa.