Työn sankarit kohtaavat

MESTIS / Ennakko
Forssassa ottavat sunnuntaina yhteen kaksi viikonlopun toisen pelinsä pelaavaa häntäpään joukkuetta. Hokki taipui lauantaina Ahmoille, ja FPS nipisti vieraspisteen KooKoolta. Hokin valmentaja Timo Meriläinen oli lauantaina selvästi pettyneempi joukkueensa suoritukseen kuin forssalaisluotsi Pekka Laksola omiinsa, joten kajaanilaisilla on näytön paikka.

FPS on ollut viime kierrokset melko hyvässä vireessä. Keskiviikkona vierasvoitto Ahmoista katkaisi forssalaisten kolmen tappion putken, ja lauantaina joukkue puolusti pisteen kovalta KooKoolta. Myöhään kasatun ryhmän yhteiset kuviot alkavat pikku hiljaa löytyä. Hokilla sen sijaan on käynnissä vaikea jakso. Nousijan alkuhuuma tyrehtyi avauspelin Sport-voittoon, sen jälkeen tilille on kilahtanut vain piste jatkoaikatappiosta Hermekselle. Hokin alkuohjelma on ollut melko hankala, mutta kaksi viimeisintä tappiota - Hermekselle kotona ja Ahmoille vieraissa - on tullut sellaisista peleistä, jotka Hokki olisi voinut ennakkokaavailujen mukaan hyvinkin voittaa.

FPS on saanut kahdessa viime ottelussaan puolustuksen kuntoon. Maaliahne Ahmat saatiin pidettyä kahdessa maalissa, ja Kouvolassa FPS:n tiivis viisikkopeli jätti KooKoon samaan lukemaan. Puolustusta vahvistaa entisestään HPK:lta lainassa oleva Janne Juppo, joka tosin ei loukkaantumisen jäljiltä ole vielä parhaassa vireessään. Virolaisvahvistus Andrei Makrov on pääsemässä entiseen vireeseensä, ja hänen merkityksensä joukkueelle on valtava. Makrov tekee nopeudellaan ja taidollaan forssalaisten vastaiskuista vaarallisia. Myös Jukka-Pekka Koistinen on avannut kauden hyvin. Ykkösketju Kantelus - Koistinen - Raunio on vireessä ja saa paljon peliaikaa. Maalin suulla nuori Juha-Matti Taponen on onnistunut kahdessa viime pelissä hyvin. Kun joukkue on saanut näistä peleistä myös pisteitä, on Pasi Keinäsen vaikea syrjäyttää Taposta.

Jos FPS:n kaksi viimeisintä peliä ovat olleet niukkamaalisia, on Hokin otteluissa verkko heilunut sitäkin tiuhemmin. Kajaanilaisten kahden viimeisen pelin maaliero on yhteensä 9-12. Hokin hyökkäyksessä kaksi miestä on noussut ylitse muiden. Elämänsä vireeseen päässyt Sami Kaartinen taistelee nähdyn kaltaisilla otteilla pistepörssin kärkisijoista, ja KooKoon hylkäämä kiekonjakelukone Antti Karhula kerää syöttöpisteitä tuttuun tahtiinsa. Muut hyökkääjät sen sijaan eivät ole päässeet Mestis-vauhtiin. Ykkösketjun Janne Pesonen ja Harri Korpela ovat olleet pettymyksiä. Maalihanat eivät ole auenneet, ja tehopörssiluku on reippaasti pakkasen puolella. Puolustus on ollut kauttaaltaan melko hatara, vähäinen Mestis-kokemus näkyy. Maalin suulla debytoi lauantaina Sami Kitinprami, joka ei onnistunut sen paremmin kuin alkukauden pelit pelannut Ville Salminenkaan. Sunnuntaina voi olla taas Salmisen vuoro torjua.

FPS:llä on hyvät mahdollisuudet voittoon, sillä sen terävät vastaiskut aiheuttavat päänvaivaa Hokin kokemattomalle puolustukselle. Forssalaisten puolustus on päässyt hyvään vireeseen. Jos se saa huippuvireisen Sami Kaartisen eliminoitua, tekee Hokki tuskin monta maalia kotijoukkueen verkkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle