Toimintona uudelleenkäynnistys - SaPKo hakee vieraskiertueelleen mieluisaa päätöstä

MESTIS / Ennakko
Vaaralliset Hermes-hyökkääjät eivät jätä käyttämättä runsain määrin olevaa tilaa ja aikaa.
Kuva © Antti Varonen
Perjantaina murskatappion RoKin vieraana kokenut SaPKo jatkaa matkaansa Kokkolaan. Niklas Appelgren uupuu hyvässä tuloksellisessa vireessä olevan Hermeksen kokoonpanosta, mutta illan kotijoukkue ei anna sarjakärjelle tasoitusta.

SaPKo ja Hermes ovat kohdanneet kuluneella kaudella kahdesti. Ottelut olivat toisiinsa nähden kuin eri maailmoista. Ensimmäisessä kohtaamisessa pässipaidat nujersivat kokkolalaiset 3-2, ja toisessa, Kokkolassa pelatussa ottelussa Hermes murskasi vaisun SaPKon 7−1-lukemin.

Kultakypärällä tai ilman

Hermes on punnertanut itsensä jälleen taisteluun sarjataulukon kärkipään sijoituksista. Seitsemän ottelun tappioputkensa aikana joukkue valahti taulukossa reilusti alaspäin, mutta sen jälkeen seitsemästä pelatusta ottelusta se on napsinut kuusi voittoa.

Edellisen kerran joukkue pelasi sarjapisteistä yli viikko sitten KeuPaa vastaan. Joukkue nollasi 3−0-voitossaan keuruulaiset täysin, eikä kohti Juraj Hollya lauottu kuin vain kerran kolmen metrin säteeltä maalista.

Hermeksen kultakypärä Niklas Appelgrenia ei nähdä lauantaina joukkueen riveissä, koska hyökkääjä pukee päälleen Sportin paidan ottelussa Tapparaa vastaan. Appelgrenin pikavisiitti Vaasassa ei kuitenkaan vaikuta joukkueen iskukykyyn merkittävästi.

Uudelleenkäynnistys murskatappion jälkeen

SaPKon pohjoisen vieraskiertueen ensimmäinen pysäkki Rovaniemellä RoKin vieraana ei päättynyt savonlinnalaisten kannalta suotuisasti. Mestiksen häntäpäässä oleva RoKi rokotti paikoistaan armottomasti, mikä lopulta hajotti pässilauman paletin täydellisesti.

Rovaniemeläisille peräti 3−7-lukemin hävinnyt SaPKo on kuluneella kaudella usein pelannut vahvasti tappiota seuranneessa ottelussa. Tuoreessa muistissa oleva murskatappio näkyykin lauantaina Kokkolassa jäälle luistelevassa pässilaumassa vain voimaannuttavana tekijänä.

Seuraa Heitä

Viljami Wacklin #19 | K-Vantaa

Keskushyökkääjä

Muutama viikko sitten sopimuksensa SaPKon kanssa purkanut Wacklin kohtaa entisen joukkueensa. Miehen pistetili Hermeksessä on vielä avaamatta.

Juuso Forsström #91 | SaPKo

Keskushyökkääjä

Joukkueen kapteeni avasi perjantaina kauden maalitilinsä. Tuottavatko terävä liike ja pirteä peli-ilme tulosta myös lauantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle