LeKin juhlatunnelmat jatkuivat kaukalossa - Hokin vierasvoittoputkelle päätös

MESTIS / Raportti
Tomi Peltonen oli vahvassa vireessä.
Kuva © Oona Sarajärvi
LeKi juhlisti kymmenen vuoden mittaista Mestis-taivaltaan lauantaina Hokki-ottelussa. Ennen ottelua Lassi Mattilan pelinumero jäädytettiin, ja lempääläläinen juhla jatkui myös kaukalon puolella, kun joukkue katkaisi Hokin viiden ottelun mittaisen vierasvoittoputken.

− Henkilökohtaisesti lämmittää, monena vuonna ollut mukana, ja nyt vanhan pelikaverin paita nousi kattoon, melkein silmä kostui. Toivottavasti paikallisten jätkien paitoja saataisi jatkossakin seinälle, oli hieno tilaisuus. Kauden ennätysyleisö, tämän perään on tässä huudeltu. Toivon ja uskon, että kun tällaisia suorituksia tarjoamme, niin väki löytää tänne, tunnelmoi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela illan juhlallisuuksia.

Vierasjoukkue Hokki tuli otteluun allaan viiden ottelun mittainen voittoputki vierasotteluista, viimeisimpänä 3-2-taisteluvoitto K-Vantaasta perjantaina. Joukkue oli saanut myös sairastuvalta vahvistuksia hyökkäykseensä ja pääsi pelaamaan täydellä kokoonpanolla.

Johtui se sitten juhlallisuuksista tai Hokin edellisen pelin rasituksesta, oli LeKi paremmalla jalalla liikkeellä kaksi ensimmäistä erää.

Illan ensimmäisen iski kuitenkin Hokki nopeasta vastahyökkäyksestä, ennen kuin peli ehti kunnolla alkaakaan. Pasi Kouvalainen toi kiekon alueelle ja löysi takatolpalta Timo Hiltusen, jolla oli helppo työ laukoa avausmaali.

Avauserässä molemmat käänsivät peliä pienessä kaukalossa nopeasti. Myös tulostaululla lukemat tasoittuivat pelitapahtumien mukaisiksi, kun Tomi Peltonen sai liikaa tilaa keskellä ja yllätti Sami Väliharjun.

LeKin äärimmäisen kova karvaus tuotti vaikeuksia Hokille, minkä tuloksena lempääläläiset pääsivät kolme kertaa lähes putkeen ylivoimalle. Ylivoimatilaisuudet eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta, ja Hokki rankaisikin heti omasta paikastaan. Maalintekijänä kunnostautui Tino Metsävainio.

− Vähän mietitytti, kun edellisestä pelistä oli kahdeksan päivää. Aika paljon harjoituksissa kamppailimme. Todella hyvin tulimme peliin, kiekollinen peli avauserässä oli hyvää, ei montaa kertaa tällä kaudella ole onnistuttu noin hyvin peliin lähdössä. Juuri sitä, mitä oli harjoiteltu, Kuusela iloitsi.

Molempien puolustaminen oli melko repaleista, ja hyviä maalipaikkoja aukesikin molemmissa kenttäpäädyissä.

− Ensimmäisessä erässä olimme kokolailla alakynnessä, mutta omissa maalipaikoissa kerrankin tehokkaita. Tulos ei kuvannut lainkaan sitä, mitä tapahtui kentällä, tunnusti Hokki-valmentaja Jari Laukkanen.

LeKi aloitti toisen erän todella hyvin. Saukkopaidat loivat kovaa painetta Hokki-päätyyn, ja palkintokin seurasi, kun Tuomas Koskinen iski pelin tasoihin. Hetkeä myöhemmin Hokki teki virheen omassa päässä ja maalin eteen yksin unohtunut Manu Honkanen vei isännät jo johtoon.

− Kakkoseräkin oli hyvä, toki maalit ohjaavat peliä, me olimme siinä kuitenkin tappiolla. Ainoa asia, mihin pystyi puuttumaan, oli maltti ja kärsivällisyys, ja pysyä pois jäähyaitiosta. Tänään onnistuimme, Kuusela summasi.

Erän edetessä Hokkikin pääsi paremmin mukaan, mutta illan kompastuskivi, rangaistukset, laittoivat kapuloita rattaisiin tasoitushaaveille.

− Avauserän jälkeen mielestäni pelitapahtumat tasaantuivat, mutta LeKi meni menojaan ja otti ansaitut kolme pistettä, Laukkanen näki.

Hokki dominoi kolmatta, LeKi ratkoi tylysti

Hokki aloitti kolmannen erän kuin uudesti syntynyt. LeKi-maalilla Christian Heljanko joutui työllistetyksi myös parin huippukopin verran, ja kotijoukkue roiski kiekkoa pitkäksi. LeKin passiivisuus kostautuikin, kun Niklas Näppi tasoitti pelin Markus Korkiakosken komeasta syötöstä.

− Kolmannen erän alku oli vahva Hokilta. Tiesimme, että kolmas peli heille tähän viikkoon ja eilen menty vähän ohkaisella materiaalilla. Täytyy sanoa, että vastustaja tuli siihen todella hyvin, ja vielä tuli tasoihin. Sitten saimme vähän salakavalan maalin siihen, ja loppu oli hyvä esimerkki voittavasta pelaamisesta, Kuusela tiivisti.

LeKi kuitenkin kuittasi heti erän ensimmäisestä hyökkäyksestään. Jimi Kurosen siniviivasta lähtenyt laukaus lipui Hokki-verkkoon kovan maskin takaa.

Maaliin johtanutta tilannetta lukuun ottamatta koko kolmas erä oli lähestulkoon täysin yhtä maalia Hokin painaessa vimmatusti päälle. Kuusela yritti herätellä joukkojaan aikalisän myötä, mutta tulosta sekään ei tuottanut.

Hokki sai kiekon jo lähestulkoon maaliin, mutta videotarkistuksen jälkeen peliväline ei ollut ylittänyt maaliviivaa kokonaan. Heti seuraavasta tilanteesta Hokki otti jäähyn, jonka aikana Matias Haaranen laukoi LeKin illan ainoan ylivoimamaalin.

Lopulta Hokin oma, hyvä loppukiri katkesi typeriin omiin virheisiin. Heti rangaistuksen jälkeen LeKi naulasi viimeisen naulan Hokin vierasvoittoputken arkkuun, kun Tommi Välimaa ja Juuso Rämö pääsivät ylivoimahyökkäykseen, eikä Rämö erehtynyt.

− Aika perinteisiä maaleja meille, pari annoimme omista kiekollisista hölmöilyistä, sitten viiivasta tuli kiekkoa laitahyökkääjiltä liian helposti läpi, ja yksi sitten alivoimalla. Sekin on sellainen asia, mitä on tässä pitkin kautta mietitty, kertasi Laukkanen.

− LeKillä oli paljon hyvyyttä, taitavia, hyviä ja tehokkaita hyökkäjiä sitten, kun maalihanat aukesivat. Hienoja suorituksia ja hienoja maaleja, Hokki-luotsi kehaisi vastustajaa.

Seuraavat ottelut joukkueet pelaavat ensi viikolla. LeKi pelaa perjantaina Jokipoikien vieraana, Hokki puolestaan on kaukalossa jo keskiviikkona SaPKon isännöitävänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle