Periksiantamaton Jokipojat kahden maalin takaa voittoon

MESTIS / Raportti
Jokipojat ei lauantaina taipunut espoolaispuristuksessa.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Hienojen yksilösuoritusten sävyttämässä ottelussa Espoo Unitedin turvallinen johtoasema kääntyi lopulta 3−2-vierastappioksi voittomaalikilpailussa Mehtimäellä. Kotijoukkue Jokipoikien kiri käynnistyi kunnolla vasta kolmannessa erässä, mutta se kantoi aina voittoon asti.

Espoo United jatkoi pisteputkeaan jo kahdeksaan otteluun, mutta joukkueelle jäi paljon jossiteltavaa lauantain ottelusta. Vieraat pelasivat erinomaista kiekkoa kaksi ensimmäistä erää, ja 2−0-johtoasema oli täysin ansaittu kahden erän jälkeen.

Etenkin avauserässä keskialueen hallinta oli täysin Unitedin hallussa. Vieraat tekivät Jokipoikien avauspelin vaikeaksi ottamalla ärjypaidoilta tilan ja ajan pois. Ärjypuolustajien annettua pakotettuja, hätäisiä avauksia onnistuivat espoolaiset saamaan helppoja kiekonriistoja ja kääntämään peliä nopeasti vastaan.

Unitedin maalivahti Rasmus Tirronen torjui Jokipoikien yritykset todella eleettömästi aina päätöserän puoliväliin asti. Tirrosen osoittauduttua tavalliseksi kuolevaiseksi väkevästi päätöserässä esiintynyt Jokipojat tuli väkisin tasoihin ja lopulta ohi.

− Hieno Mestis-ottelu. Kova vaatimustaso pelille, ja vauhti oli hyvää. Jokipojat tuli takaa rinnalle ja voittolaukauksilla otti kaksi pinnaa. Sillä tavalla harmittaa, mutta hieno viikko silti meille, ja tästä on hyvä jatkaa, jakoi ristiriitaisia tuntemuksiaan United-valmentaja Timo Hirvonen.

Espoon johto suli – Jukuri säväytti torjunnallaan

Ottelun avauserässä Espoo United pelasi erinomaisen organisoitua jääkiekkoa, ja otti tapahtumat hallintaansa. Etenkin vieraiden ykkösketju oli alati vaarallinen kaukalossa, ja se järjestikin ottelun avausmaalin ajassa 11.44 Juuso Kaijomaan iskettyä maalin kasvattiseuransa verkkoon.

Toisessa erässä espoolaiset olivat siirtyä maalinedushässäkän päätteeksi 2−0-johtoon, kun kiekko oli painumassa tyhjään maaliin ohi jäässä maanneen ärjyvahdin Samuel Jukurin. Jukuri venytti kuitenkin jostain vielä raajansa kiekon eteen ja torjui sen ilmasta maaliviivalta.

− Jukuri teki semmoisen torjunnan, etten mä oo ihan äsken nähnyt. Se oli yksi ottelun käänne. En tiedä, millä jonglöörisyöksyllä se sen teki, hämmästeli Jokipoikien luotsi Ari Aaltonen yhtä kauden komeinta torjuntaa.

Lopulta toisen erän ylitettyä puolivälin Kaijomaa tuplasi vierasjohdon ohjattuaan Janne Kivilahden kovan syötön upeasti aivan maalin yläkulmaan. Jokipojilla oli erässä myös omat paikkansa, mutta Tirronen venyi pariin otteeseen loistaviin torjuntoihin, ja vaikutti olevan ottelussa ohittamaton.

Päätöserässä Jokipojat sai kirivaihteensa päälle, mutta hakkasi pitkään päätä seinään yrittäessään ohittaa Tirrosta. Viimein ajassa 49.03 kotijoukkueen kuparinen rikkoontui pienellä onnella. Puolustaja Matti Koistinen ampui kiekon siniviivalta maalille. Kiekko kimposi Tirrosen torjunnasta Oskari Lehtisen luistimen kautta sisään.

Myös Jokipoikien tasoitus syntyi Tirrosen antamasta helpohkosta paluukiekosta. Ärjysentteri Ville Halonen oli tarkkana maalin edessä ja niittasi kiekon Tirrosen torjunnasta tyhjään maaliin vain kolme minuuttia ennen päätössummeria.

Hirvoselta kehut Summaselle

Maalittoman jatkoajan jälkeen ottelussa edettiin voittomaalikilpailuun. Kisassa nähtiin vain yksi maali, mutta sitäkin hienompi sellainen. Kotijoukkueen Lauri Huhdanpää hassutti Tirrosta hämäämällä vievänsä kiekon kämmenelle mutta antoikin kiekon lirua maaliin koskematta siihen.

− Huhdanpää teki "tommihuhtalat". Oon nähnyt aikaisemmin, kun Tommi Huhtala teki tuollaisen Bluesissa. Nyt näin toisen kerran, Aaltonen kehui taidokasta suoritusta.

Aaltonen antoi myös tunnustusta erinomaiseen vireeseen päässeelle Espoo Unitedille.

− Espoo on hyvä joukkue, ja tiedettiin se. Jos haluaa Espoolta viedä pisteitä, niin hyvin saa pelata. Tänään onnistuttiin.

Espoolaisten pistetahti on muuttunut täysin erilaiseksi sen jälkeen, kun Raimo Summanen liittyi seuran valmennusryhmään. Espoolaisluotsi Hirvonen jakoi tunnustusta Summasen panokselle joukkueen nykytilaan.

− "Ramin" rakkaus ja intohimo tätä lajia kohtaan on esimerkillistä, ja tietotaito tähän lajiin on kärkiluokkaa maailmassa. Hienoa, että on saatu Rami tähän mukaan.

Jokipoikien ottelut jatkuvat ensi keskiviikkona kotona JYP-Akatemiaa vastaan. Espoo United puolestaan matkaa perjantaina Keuruulle KeuPan vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle