JYP-Akatemian upea nousu ei riittänyt - Kiekko-Vantaa ratkaisi ottelun loppuhetkillä

Frank Gymer ratkaisi ottelun lohipaidoille.
JYP-Akatemia sai lauantai-illan iloksi Kiekko-Vantaan vieraaksi. Ottelusta muodostui fyysinen mittelö, jossa isojakin taklauksia viljeltiin runsaasti. Maalineduskahakoitakin oli tasaisin väliajoin. Lopulta viime hetken maalilla Kiekko-Vantaa voitti luvuin 3-2.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän ja kärsivällisen vierasottelun. Joukkue ei hätkähtänyt, vaikka Akatemia tuli kahden maalin takaa tasoihin.

− Pelasimme hyvän pelin. Tänään oli tasapainoinen esitys. Ei ehkä energiat ollut tapissa, mutta korvasimme sen kärsivällisellä vieraspelaamisella, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kehui joukkuettaan.

Ensimmäinen erä oli tasainen. Molemmille joukkueille siunaantui erän aikana hyviäkin maalipaikkoja, mutta vain Kiekko-Vantaa sai kiekon maaliin. Julius Rantaeskola pääsi laukomaan vapaasti tulisen rannelaukauksen ohi kotijoukkueen maalilla pelanneen Veini Vehviläisen.

Läpi erän vantaalaiset pääsivät Akatemian puolustusalueelle varsin helposti ja pääsivät luomaan pyörityksiä. Akatemia kuitenkin puolusti pääsääntöisesti tiiviisti oman maalinedustansa ja vantaalaisten pelaajat pyörivät enimmäkseen kulmissa.

Akatemian oma hyökkäyspelaaminen oli alkuerästä varsin hyvärytmistä, mutta erän vanhetessa vantaalaisten tiivis keskialueen puolustaminen sai pysäytettyä kotijoukkueen hyökkäykset jo keskialueella, tai viimeistään omalla puolustussiniviivalla.

− Vastassa oli joukkue, joka puolustaa äärimmäisen laadukkaasti, ja siellä oli hyvä tasapaino puolustamisessa. Heidän omalla alueella oli kilpikonna-puolustus, JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kehui.

Vantaalaisten karvauspelaaminen oli varsin maltillista silloin, kun ei ollut mahdollisuutta tai järkevää mennä aktiivisesti karvaamaan. Riiston saadessaan molemmat joukkueet käänsivät peliä nopeasti takaisin hyökkäyssuuntaan.

Toisen erän alku kotijoukkueen hallintaa

Akatemia tuli toiseen erään hyvällä liikkeellä. Hurrikaanipaidat saivat luotua vahvoja pyörityksiä vantaalaisten puolustusalueella, mutta peli pyöri enimmäkseen kulmissa. Vantaalaiset puolustivat edelleen tiiviisti omaa maalinedustaansa, joten Akatemia ei saanut luotua kuin muutamat laadukkaat maalipaikat. Lohipaitojen oma hyökkäyspelaaminen tökki ajoittain pahasti, kun kotijoukkueen aktiivinen karvauspelaaminen alkoi puremaan paremmin ja paremmin.

Kotijoukkueen hallinnasta ja kahdesta ylivoimastaan huolimatta vierailijat tekivät maalin, kun Toni Leinonen tehtaili rangaistulaukauksesta maalin ja vei joukkueensa 2-0-johtoon. Maalin jälkeen vantaalaiset näyttivät saaneensa omasta pelaamisestaan kiinni ja sai luotua muutamat laadukkaat maalipaikat.

Erän lopussa Akatemialla oli muutama laadukas maalipaikka tulla maalin päähän, mutta vierasjoukkueen maalilla pelannut Aaro Peltonen torjui eleettömästi ja varmasti.

− Alivoimista ja pahimmista selvisimme sillä, että yhdessä taistelimme ja laitoimme kroppaa likoon, Mälkiä kertoi.

Akatemia tuli kolmanteen erään vahvasti tulemalla maalin päähän Henri Niemen maalilla. Maalin jälkeen jyväskyläläisjoukkue sai mahdollisuuden tulla heti tasoihin ylivoimalla, mutta muutamista laadukkaista maalipaikoista joukkue ei saanut tasoitusmaalia tehtyä.

Akatemia tuli lopulta tasoihin erän puolivälin jälkeen Waltteri Lehtosen maalilla. Tilanteessa Peltosen maalilla oli loistava maski näköesteenä. Akatemian maalin jälkeen vantaalaiset saivat luotua painetta kotijoukkueen puolustusalueelle. Painostus lopulta tuotti hyvin tulosta, kun Frank Gymer vastahyökkäyksen jälkeen iski voittomaalin vain kaksi minuuttia ennen ottelun loppua.

− Pystyimme rohkeasti jatkamaan tasoitusmaalin jälkeen pelaamista ja se oli homman avain miksi tänään saimme pisteet, Mälkiä kommentoi.

− Tyytyväinen pitää olla aina, kun tässä sarjassa pisteitä saa. Nämä ovat pienistä asioista kiinni.

Kaiken kaikkiaan Akatemia tuhlaili maalipaikkoja ja sai maalinsa tehtyä vasta kolmannessa erässä. Ahvenjärvi oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa kolmanteen erään.

− Kaksi erää hiihtelimme. Kolmanteen erää halusimme vähän raikkautta, ja tulimme ihan uudella energialla. Kolmanteen erää olen äärimmäisen tyytyväinen, joukkue otti erätauolla kopin siitä, mitä kopissa kävimme läpi.

− Tänään se riitti tuohon, Ahvenjärvi päätti.