Peli-ilon löytänyt United Jokipoikien kimppuun Joensuussa

MESTIS / Ennakko
Molemmat joukkueet lähtevät keskittynein ilmein illan kamppailuun.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Vahvasti viime aikoina pelannut Espoo United on noussut sarjan hänniltä jo lähelle pudotuspelikahinoita. Espoolaiset pyrkivät jatkamaan nousuaan Mehtimäellä, mutta helppoja pisteitä nousuvireiseltä Jokipojilta ei ole tarjolla.

United vieraili perjantaina IPK:n vieraana ja venytti voitolla pisteputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Kuudesta edellisestä ottelusta joukkue on kyennyt voittamaan viisi. Pahnan pohjalta nousuun lähteneet espoolaiset ovat enää kolmen pisteen päässä pudotuspelisijasta.

Myös Jokipojat on ollut viime aikoina piristymään päin ja noussut takaisin sarjakolmoseksi. Viiden viimeisen ottelun saldona on kolme voittoa ja 10 pistettä. Perjantaina joukkue taisteli Heinolassa kahden maalin takaa tasoihin, mutta Peliitat korjasi lopulta voiton jatkoajalla.

Jokipojat on tällä kaudella ollut toistaiseksi ylitsepääsemätön este Espoo Unitedille, sillä joensuulaisryhmä on voittanut joukkueiden molemmat aiemmat kohtaamiset maalein 2−4 ja 4−1.

Jokipoikien pahin lama ohi

Viimeisimmissä otteluissa Jokipoikien otteissa on ollut havaittavissa eteenpäin menoa. Aiemmin pahassa tappiokierteessä ollut joensuulaisryhmä on saanut eheytettyä etenkin puolustustyöskentelyä, ja tämä on konkretisoitunut muutaman voiton muodossa.

Vaikean alkukauden pelannut Nico Friman on alkanut päästä vauhtiin, ja pirteästi pelannut laituri tekaisi Heinolassa joukkueen molemmat maalit. Frimanilla on nyt kaikkiaan 13 maalia kasassa. Myös nuori puolustaja Ville Räsänen on pelannut erittäin hyvin viimeisimmissä peleissä napsien näissä myös muutamia tehopisteitä.

Tuomas Huhtasen ja Samu Pitkäsen joukkueeseen tulo on myös piristänyt ärjypaitoja. Pitkänen ei tosin vielä ole päässyt viime kauden hurjalle tasolleen, mutta otteluitakin hänellä on vasta kourallinen takana.

Jokipojilta puuttunee ottelusta hyökkääjä Joona Manninen, mutta muutoin poissaoloja ei ole.

Karsintapeikolta karkuun kohti pudotuspelitaistoa

Espoo United pelaa tällä hetkellä joka ottelussa tärkeistä pisteistä, ja joukkue on onnistunut kääntämään painetilan onnistumisiksi kaukalossa. Perjantaina joukkue haki laadukkaan puolustuspelinsä turvin niukan 2−3-vierasvoiton Iisalmesta.

− Itseluottamus alkaa nousemaan joka jätkällä, ja kyllähän sen huomaa, että siellä on nyt jokaisella jätkällä hauskaa tuolla jäällä, kuvaili hyökkääjä Jani Elgbacka joukkueen tämän hetken tunnetilaa seuran verkkosivuilla.

IPK-ottelussa United otti useita turhia jäähyjä ja oli luovuttaa tämän myötä ottelun IPK:n käsiin. Lopputulos oli kuitenkin espoolaisittain onnellinen kolmen pisteen myötä.

Puolustaja Niklas Tikkinen oli sivussa perjantain ottelusta, mutta saattaa palata kaukaloon Joensuussa. Korvaajana toiminut debytantti Erno Hopponen suoriutui kuitenkin tehtävästään hyvin. Maalivahti Rasmus Tirronen pelasi hienosti IPK-ottelussa, mutta on mahdollista, että Joonas Harald on aloittava maalivahti lauantaina.

Seuraa Heitä

Nico Friman #25 |

Hyökkääjä

Hiljalleen kauden edetessä otteitaan parantanut hyökkääjä alkaa olla jo kuin kotonaan Mehtimäen kaukalossa. Heiluuko Unitedin verkko?

Olli Iisakka #77 | RoKi

Laitahyökkääjä

Parantanut peliään, ja saanut koko ajan enemmän peliaikaa. Maalasi keskiviikkona JYP-Akatemiaa vastaan, ja alusti voittomaalin perjantaina Iisalmessa. Jatkuuko hyvät otteet?

» Lähetä palautetta toimitukselle