LeKi juhlii ennen ottelua − Hokki kuokkimaan pirskeisiin parhaansa mukaan

MESTIS / Ennakko
LeKi jäädyttää Mattilan pelinumeron 33.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Lempäälän Kisa jäädyttää pitkäaikaisen hyökkääjänsä Lassi Mattilan pelinumeron ennen lauantain Hokki-ottelua. Samalla lempääläläisryhmä juhlii kymmenvuotista taivaltaan Mestiksessä. Vierailija Kajaanista tekee kaikkensa, jotta saukkopaitojen ilta menisi pieleen.

LeKi lähtee juhlaotteluunsa Mestiksen yhdeksänneltä sijalta. Hokki majailee kaksi sijaa ja kaksi pistettä lempääläläisten alapuolella. Hokki on pelannut LeKiä kaksi ottelua enemmän tämän kauden runkosarjassa.

Vuonna 2007 Mestis-taipaleensa aloittanut LeKi jäädyttää Lempäälän oman pojan Lassi Mattilan pelinumeron ennen ottelun alkua. Lempinimellä Mocca tunnettu keskushyökkääjä edusti LeKiä lähes 300 Mestis-ottelun verran.

Edellinen ottelu Hokin heiniä − takana vaihtelevia suorituksia

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet vain kerran aiemmin, kun lokakuussa Kajaanissa pelattu ottelu päättyi isäntäjoukkueen 5−2-voittoon. Tuolloin Christoffer Seppelin iski Hokille, ja nykyään Ilveksen riveissä pelaava Juho Liuksiala teki LeKille kaksi maalia.

Vaikka Hokki oli edellisessä kohtaamisessa parempi, ovat joukkueet esittäneet sen ottelun jälkeen tasaisia otteita. Painoarvoa liki kaksi kolme kuukautta sitten pelatulle ottelulle ei sovi liikaa asettaa, vaikka se jotain varmasti heijastaakin.

Aiemmista kohtaamisista on aina otettavissa jotain mukaan seuraaviin kohtaamisiin.

LeKillä on takana miltei viikon tauko peleistä. Joukkue voitti viime viikon perjantaina Peliitat kotihallissaan maalein 5−4. Sitä ennen LeKi hävisi yhden maalin pelissä Espoo Unitedille vieraissa.

Hokki sen sijaan on voittanut ja hävinnyt vuorotahtia neljä edellistä otteluaan. Jos sama kierto jatkuisi, odottaisi kajaanilaisryhmää LeKin kotiluolassa vierastappio.

Juhlapäivän sankarin viittaa ja tilastotaikuutta

Tuomas Koskinen ratkaisi kiihkeän Peliitat-ottelun hieman tunteita nostattaneella maalilla pelin viimeisellä minuutilla. Myös kapteeni Sami Laakso oli LeKin kantavia voimia tuossa ottelussa. Koskinen on ollut alkukauden varjojen mailla, mutta onnistuminen tärkeään paikkaan saattoi olla tarvittava potku nuoren hyökkääjän takalistoon, ja tulosta alkaa syntyä.

Hokki pelasi viimeksi eilen perjantaina, joten joukkueiden pelituntuma on huomattavan erilainen lähdettäessä illan otteluun. Edellisen ottelun viime hetkien ratkaisija Niklas Näppi saattaa saada sormensa LeKin voitonavaimiin juhlahumun keskellä, sillä hän on yksi Mestiksen vaarallisimpia hyökkääjiä sille päälle sattuessaan.

LeKi on ottanut kaikista Mestis-joukkueista vähiten kaksiminuuttisia, kun taas Hokki on ottanut niitä viidenneksi eniten. Tehdyissä ylivoimamaaleissa molemmat joukkueet ovat kuitenkin sarjan häntäpäätä.

Millään tilastojen alueella illan joukkueista ei ole löydettävissä merkittäviä eroja, joten Lempäälän ja Kajaanin kohtaamisesta sopii odottaa tasaista vääntöä − juuri sellaista kuin juhlaottelu kaipaa.

Seuraa Heitä

Tuomas Koskinen #13 | 1

Keskushyökkääjä

Koskinen iski tärkeän ratkaisumaalin edellisen ottelun päätöshetkillä. Sisuuntuiko taistelijaluonne onnistumisesta, ja jatkuuko maalitehtailu juhlien keskellä?

Christoffer Seppelin #21 | Hokki

Vasen laitahyökkääjä

Seppelin iski Hokille kaksi maalia edellisessä LeKi-ottelussa. Vaikka siitä koitoksesta on jo kauan, on Seppelin ollut joukkueensa kantavia voimia myös viime aikoina.

» Lähetä palautetta toimitukselle