Kiekollisen pelin laatu illan teemana Jyväskylässä

MESTIS / Ennakko
Likola kantaa joukkueensa kultakypärää.
Kuva © Timo Savela
Lauantai-illan Mestiksen kierroksella JYP-Akatemia saa vieraita Vantaalta, kun Kiekko-Vantaa saapuu Jyväskylään. Molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi pisteitä, sillä sarjan keskikasti on erittäin tasainen. Molemmilla on tappiot alla, joten illan ottelusta on tulossa tasainen mittelö.

Akatemia tulee otteluun kotitappio niskassaan, kun Espoo United kävi keskiviikkona Jyväskylästä hakemassa täyden pistepotin. Akatemia päästi espoolaiset kolmen maalin johtoon, mutta pääsivät kuitenkin otteluun mukaan. Edellisistä viidestä ottelusta on ottanut kaksi voittoa.

Kiekko-Vantaa tulee Jyväskylään kolmen ottelun tappioputkessa, viimeisin häviö tuli edellisessä ottelussa Hokkia vastaan kotona. Joukkueella on siis laskeva trendi menossa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla Akatemia on ollut vahvempi. Edellisessä kohtaamisessa hurrikaaniryhmä tuli kolmen maalin takaa tasoihin.

Ratkaisukohdat

Akatemialla oli vaikeuksia edellisessä ottelussa maalinteon kanssa. Maalipaikkoja jyväskyläläisjoukkue sai luotua paljon, mutta tietty rentous maalinteosta puuttui. Joukkue onkin tehnyt neljänneksi vähiten maaleja sarjassa. Tätä ei ole auttanut se, että Akatemia pelaajien syöttöjen laatu ja niiden vastaanottaminen on ollut välillä ihmeellisen heikkoa.

Akatemia on päästänyt Mestiksessä eniten maaleja, tosin tähän on vaikuttanut edellisen viikon isot häviöt. Hurrikaaniryhmä on ainoa joukkue kärkiviisikossa, jonka maaliero on miinuksilla. Joukkueen puolustuspelaaminen takkuillut ja oman maalinedustan puolustaminen on ollut heikohkoa. Omalla puolustusalueella on tullut paljon merkkausvirheitä, joten maalinedustalla on ollut vapaita pelaajia.

Näihin on tultava selkeä muutos parempaan, mikäli Akatemia meinaa voiton ottaa. Vaikka Kiekko-Vantaa kuuluu sarjan heikoimpiin vierasjoukkueisiin, Akatemia ei ole sen paremmin pelannut kotiotteluissaan. Akatemian pitää pystyä puolustamaan tiiviimmin ja avauspelaamisessa syöttöjen laatu ja niiden vastaanottaminen pitää olla paremmalla tasolla.

Vantaalaisten puolustuspelaaminen on parantunut, SaPKo tappiosta huolimatta. Tämä on auttanut hyökkäyspelaamistakin, kun vantaalaisilla paremman puolustamisen myötä on ollut enemmän mahdollisuuksia pitkiin hyökkäyksiin. Vantaalaisten aikoinaan pitkä ja perään- ajattelu on haudattu, kun lohipaidat on ajoittain nopeuttanut avauspelaamistaan.

Alkukaudesta vantaalaisilla vaivasi tehottomuus ylivoimalla, mutta viime aikoina tähän on tullut parannusta. Vantaalaisten otteluissa yleensä toiset erät ovat olleet joukkueelle parhaimpia. Useimmat ottelut ovat ratkenneet jo ennen kolmatta erää.

Seuraa Heitä

Arttu Likola #31 |

Hyökkääjä

Joukkueensa kultakypärä on ollut johtavia pelaajia pisteiden teossa. Likola pelaa illasta toiseen hyvällä tasolla, eikä isompia notkahduksia olla nähty. Samaa tarvitaan illan ottelussa.

Aaro Peltonen #4 | Vapaat agentit

Maalivahti

Peltonen on noussut joukkueensa ykkösmaalivahdiksi Jani Kauton ollessa Jokereiden matkassa vieraskiertueella. Hän tarjoaa joka ilta joukkueelleen mahdollisuuden voittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle