Toisen sarjaneljänneksen kärkiottelu

MESTIS / Ennakko
Syyskuussa viimeksi kotijäällään pisteittä jääneen Ahmojen putki joutuu koetukselle, kun vastaan luistelee sarjajohtaja Kiekko-Vantaa, joka ei ole kauden aikana hävinnyt kuin Jukureille ja KooKoolle.

Mestiksen runkosarja on lauantain kierroksen jälkeen puolessa välissä, eli muutamaa poikkeusta lukuunottamatta joukkueet ovat kohdanneet toisensa kertaalleen niin kotona kuin vieraissakin.

Ahmat oli ensimmäisen sarjaneljänneksen jälkeen karsijan paikalla, mutta kun vastustajat on kohdattu toistamiseen, on meno ollut kärkijoukkueiden tasoa. Hyvinkääläisten 15 pisteen saalista tehokkaammin on pelannut ainoastaan lauantainen vastustaja, sarjajohtaja Kiekko-Vantaa 16 pojollaan. Ahmojen ja Vantaan kohtaamista voikin perustellusti pitää toisen sarjaneljänneksen kärkiotteluna.

Ahmojen kanssa samaan pistemäärään on yltänyt myös KooKoo. Selvästi erottuvaan viiden parhaan ryhmään kuuluvat 14 pisteellään myös Jukurit ja KalPa, joilla on keskinäinen ottelu rästissä.

Ahmat vilkutteli hyvästit pienoiselle lamakaudelleen keskiviikkona, kun joukkue haki Jukureilta makean vierasvoiton uuden maalivahtinsa Alfie Michaud’n loistotorjuntojen myötä. Lauantaina Ahmojen kotiyleisö pääsee ensimmäistä kertaa katsastamaan kanadalaisvahdin tason. Liigassahan kahdeksan erää Tapparan paidassa sujuivat epävarmasti, mutta Mikkelissä miehen valitsivat Ahmojen parhaaksi niin ottelun järjestäjät kuin Jatkoaikakin.

Kiekko-Vantaata vastaan sivussa on flunssainen puolustaja Pasi Tamminen, jota paikkaa A-ikäinen Lauri Mattila. Tukosen Lauri on yhä loukkaantuneena sivussa.

Itävaltaisen maalivahdin Patrick Machreichin sopimus on purettu.

Kiekko-Vantaa on saanut hioa kuvioitaan viiden päivän ajan, sillä ryhmän edellinen koitos oli maanantaina tv-kameroiden edessä, jolloin joukkueen voittoputki napsahti poikki hyvätasoisessa ottelussa KooKoota vastaan. Radanvarsikamppailuun luisteluvoimainen Vantaa saa taas neljä ketjua kasaan, kun inttiesteistä kärsinyt Heikki Löfman ja kuumeillut Petteri Linnonmaa palaavat kokoonpanoon.

Huomiota herättänyt Pasi Nielikäinen on pelikiellossa vielä kaksi peliä, mutta linjatuomaria vahingossa Kokkolassa huitaissut puolustaja Aki Kauppinen on taas edustuskelpoinen. Sen sijaan edellisessä pelissä KooKoota vastaan mukana ollut jokeriapu Samuli Jalkanen palasi jo liigaryhmään.

» Lähetä palautetta toimitukselle