Rampa ja nöyryytetty sarjakärki Ahmojen kimppuun

MESTIS / Ennakko
Vahvasti aloittanut Kiekko-Vantaa on hävinnyt vasta kahdesti ja johtaa sarjaa, mutta lunta tuli tupaan senkin edestä Kouvolassa, kun vantaalaiset hävisivät 0-9. Myös Ahmat jäi omassa pelissään maaleitta, vieläpä tv-kameroiden edessä, joten Tikkurilan alkuiltaan luistellee kaksi sisuuntunutta joukkuetta.

Jatkuvista loukkaantumisista huolimatta lähes voitosta voittoon kulkenut Kiekko-Vantaa koki KooKoon vieraana tylyn kohtalon. Valmentaja Jarmo Kaupin mukaan tappion merkit olivat olleet ilmassa jo parin ottelun ajan, mutta ensimmäisen pisteettömän pelin maalilukemat olivat melkoisen tylyt: 0-9. Maalipaikoissa Vantaa ei edes jäänyt paljon jälkeen, mutta kiekko ei pomppinut joukkueelle lainkaan.

Lauantain pelissä murskatappion vaikutuksevat jäänevät siihen, että Kiekko-Vantaa lähtee otteluun erittäin motivoituneena. Pelaajien itseluottamukseen yksittäinen ottelu ei vaikuta. Huolia aiheuttavat kuitenkin loukkaantumiset, sillä ketjullinen joukkueen parhaita hyökkääjiä on yhä sivussa kokoonpanosta. Pistekärki Teemu Kuusisto kokeilee HPK:ssa, ja Henri Ekholm ja Ari-Pekka Pajuluoma ovat polvivammaisia. Maanantaina Jokereiden liigaryhmän mukaan loukkaantumisen jälkeen palaava Mikko Ruutu vahvistanee lauantaina Kiekko-Vantaata.

Ahmoille, joka voitti joukkueiden edellisen kamppailun keväällä, mutta joka ei ole koskaan saanut pisteitä mukaansa Tikkurilan hallista, viime pelit ovat olleet vaikeita puolustuksen vuotaessa. Joukkueen sijaluku sarjataulukossa on pudonnut kymmenenneksi. Tv-pelissä Jukureiden vieraana joukkue ei muutamista hyvistä paikoistaan huolimatta saanut pikkumustaa kertaakaan kohteeseensa, joten näytön paikka on Ahmoillakin.

Loikas pelikiellossa, Jokela Ässissä

Ahmojen pelivoimaa vähentää lauantaina joukkueen tärkeisimpiin pelaajiin kuuluvan keskushyökkääjä Juha-Pekka Loikaksen pelikielto. Loikas huilaa ansaitusti ehdittyään ottaa jo kauden tässä vaiheessa kolme kymmenminuuttista selkään kohdistuneista taklauksista, joten jukurivalmentaja Risto Dufvan sarjan parhaaksi ketjuksi luonnehtimasta kolmikosta on Vantaalla pelissä vain kaksi kolmannesta. Alkukauden tehoilla 0+0 pelanneella keskushyökkääjä Jan Erikssonilla olisikin hyvä tilaisuus avata pistetilinsä entistä joukkuettaan vastaan.

Antti Jokelan laina Ahmoihin jäi yhden ottelun mittaiseksi, joten maalitolppien väliin asettuu joko Patrick Machreich tai Joonas Lindberg.

Yksi Ahmojen ja Kiekko-Vantaan välisten otteluiden helmistä on siinä, että joukkueissa pelaa runsaasti aikoinaan myös vastustajan riveissä kiekkoilleita miehiä. Ahmoista Kiekko-Vantaata ovat edustaneet Erikssonin lisäksi Janne Lehtinen, Juha Kaunismäki ja Kim Sjöblom. Vantaalaisista kokemusta ahmapaidasta on Petteri Linnonmaalla, Petja Pietiläisellä, Aki Kauppisella, Sami Heinosella ja Mikko Kainulaisella. Myös loukkaantunut Henri Ekholm on pelannut ahmapaidassa aikoinaan harjoitusottelussa.

Päivitetty 19.10.2002 klo 13.31

» Lähetä palautetta toimitukselle