Ahmat helpohkosti voittoon

Ottelun alussa näytti, että KOO-VEE tekee ottelusta Ahmoille vaikean ja on jopa lähellä pistettä. Kun peli vanheni, Ahmat otti ottelun hallinnan itselleen ja voitti lopulta selkeästi 1-5.

Ottelu alkoi tasaisesti ja molemmat joukkueet pitivät vauhtia päällä. Parin minuutin pelaamisen jälkeen KOO-VEE sai ensimmäisen erikoistilanteen, kun joukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa. Kotiyleisön iloksi joukkue saikin tehtyä avausmaalin, kun Kalle Kylkilahti nousi ja pisti kiekon vasemmalta puolelta ränniin. Toista laitaa paikalle ehtinyt Toni Aro pysäytti pelivälineen ja antoi toiseen aaltoon tulevalle Henri Virralle. Virta ampui heti maalia kohti ja pienessä maskissa ollut Ahmojen maalivahti Kai Tillanen ei nähnyt kiekkoa.

Alusta asti katsomoon näki, että KOO-VEE ei lähtenyt kunnioittamaan Mestis-vastustajaa, vaan pelasi täysin ennakkoluulottomasti ja vailla paineita.
Vaikka vastus oli kova, niin periksi ei kotijoukkue antanut. KOO-VEEn ensimmäinen maali herätti hyvinkääläiset, mutta vasta toisessa erässä vierasjoukkue alkoi dominoimaan selkeästi.

Ahmat pääsi tasoihin vajaan kymmenen minuutin kohdalla, kun Andreis Kostjukovs pisti kiekon sisään aivan takatolppaa hipoen. KOO-VEEn puolustaja ei pystynyt estämään latvialaista ja ottelu oli tasan.
Ahmat pelasi 4-3-miehityksellä lähes kaksi minuuttia, mutta maalia ei nähty. KOO-VEEn maalissa torjunut Henri Hänninen pelasi upeasti ja teilasi muutaman namukkaan maalintekopaikan.

Ahmat vyöryttivät hyökkäyksiään vaihto vaihdolta enemmän kohti kotijoukkueen maalia. KOO-VEEn puolustajat olivat kuitenkin hereillä ja pitivät taitojensa ylärajoilla vahvoja hyvinkääläishyökkääjiä loitolla.

Lopullinen herääminen

Toisen erän alussa Ahmojen Dusan Halloun lähti kahdeksi minuutiksi jäähypenkille miettimään tekojaan. KOO-VEEn ylivoima oli toimivaa, vain maali jäi puuttumaan. Kiekkoa hierottiin pelaajalta toiselle, ja haettiin hyvää vetopaikkaa. Puolustajat pääsivät ampumaan kohti Tillasen maalia, mutta Ahmojen puolustajat pitivät KOO-VEEn hyökkääjät pois maskista.

Mitä pitemmälle erä jatkui, sitä enemmän Ahmat hyökkäsivät ahneemmin ja vahvemmin. Useasti KOO-VEEn maalivahti Hänninen masensi hyökkääjät ja napsi laukauksia hanskallaan.
Faktaahan on se, että joskus se kiekko menee maaliin. Enemmin tai myöhemmin. Nyt se oli enemmin. Ottelun puolenvälin käännyttyä toiselle puolelleen Dusan Halloun teki lopulta ottelun voittomaaliksi jääneen osuman. Halloun karvasi vahvasti ja pysäytti Hännisen avauksen puolustajalle. Kiekko kimposi kulmaan, mistä Halloun kävi hakemassa pelivälineen. Tsekkihyökkääjä nousi maalille ja survoi kiekon sisään.

Muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin samantapainen osuma, jälleen Ahmojen tekemänä. Janne Lehtinen pelasi tilanteen loppuun maalin edessä ja kiekko löytyi maalin sisältä. Entisen liigakiekkoilijat Semi Pekki ja Jukka Penttinen saalistivat syöttöpisteet mieheen.

Pekki ja Penttinen pääsivät aikaisemmassa tilanteessa 2-0-hyökkäykseen, mutta Hänninen torjui poikittaissyötöstä vedetyn kiekon upeasti.
KOO-VEEn puolelta Juha Helminen ja Tomi Pylvänäinen pääsivät myöskin läpi, nyt vain 2-1-hyökkäykseen. Helminen pisti kiekon hieman takatolpan ohi.

Viimeinen naula arkkuun

Erän alussa pääsi läpi ottelun todella mainiosti pelannut Tomi Tervala puolittaiseen läpiajoon. Ville Liukko oli pakotettu koukkaamaan Tervala nurin. Joku toinen tuomari olisi voinut antaa tilanteesta jopa rangaistuslaukauksen, nyt tuli vain 2 minuutin jäähy.

Viljami Taimiston jäähyn aikana Ahmat iski alivoimalla. Maalintekijänä jälleen Janne Lehtinen. Hänet pelattiin vapaaksi ja mies kahvitti Hännisen maalilla. 1-4-tilanne oli selviö ja ottelu alkoi ratketa.
Ottelun viimeinen maali olikin sitten kaikkein kaunein. Ahmojen ylivoimaviisikko syötteli ja levitti KOO-VEEn nelikkoa. Viimein paikka pelattiin Janne Lehtiselle, joka veti suoraan syötöstä yläriman alle. Henri Hänninen ei ehtinyt millään poikittaissyöttöön mukaan. Tosin ei olisi päässyt moni muukaan maalivahti.

Ahmat oli tänään selkesti KOO-VEEta vahvempi, nopeampi ja rutinoitunempi. Yksinkertaisesti. KOO-VEE kaatui saappaat jalassa eikä voinut paremmalleen mitään. Joukkue pelasi kuitenkin loppuun asti ja hyökkäsi viimeiselle sekunnille asti. Joukkueen tahtotaso oli korkealla ja se pelasi kuten Joukkueen kuuluukin.

Ahmat on taistellut koko kauden Mestiksessä kovempia joukkueita vastaan. Siinä tahdissa alkaa pelitapa muuttua puolustavaksi ja vastaiskuja kyttäillen. Nyt vastassa oli astetta heikompi joukkue ja Ahmat oli se, jolla oli enemmän hävittävää. Joukkueen piti nyt pitää enemmän kiekkoa itsellään ja olla aktiivisempi osapuoli. Alku näytti uhkaavalta, kun KOO-VEE painoi päälle. Ahmat kuitenkin heräsi KOO-VEEn ensimmäisestä maalista ja otti lopulta pisteet kotiin.

Hauskaa

KOO-VEEn faniporukka oli ainakin katsellut Siwan mainoksia televisiosta ja toteutti missioonsa. Yleisöä nauratti erään pikkupojan kovat huudot ottelun tuomaria kohtaan. "Samperin puusilmä, kauhee samperin puusilmä" tuli varmasti yleisölle tutuksi huudoksi.