Michaud torjui pisteen sarjakärjeltä

Ahmojen pisteellisten kotiotteluiden putki venyi jo seitsemään, kun joukkue tasasi pisteet sarjajohtaja Kiekko-Vantaan kanssa maalein 2-2. Vierailija hallitsi ottelua välillä mielin määrin, mutta Ahmojen tarkka puolustuspeli peräti 50 kertaa torjuneen Alfie Michaud’n johdolla jätti yhden pisteen Hyvinkäälle.

Pelin henki oli selkeä. Vaikka molemmat joukkueet neljällä hyökkäysketjulla ja kolmella pakkiparilla pelasivatkin, ei Ahmojen materiaalin leveys riittänyt vastaamaan sarjajohtajan neljän tasavahvan ja luisteluvoimaisen ketjun peliin, joten Kiekko-Vantaa hallitsi tapahtumia ja vei laukaukset maalia kohti 52-31.

Ahmojen vahvuus oli tarkka puolustuspeli, ja joukkueen avainhahmo oli ehdottomasti jo Mikkelissä loistanut maalivahti Alfie Michaud. Kanadalaisvahti osallistui aktiivisesti kaukalon tapahtumiin loistavan mailapelinsä turvin, liikkui erinomaisesti ehtien suoraan poikittaissyötöistä tulleiden laukaustenkin eteen eikä juurikaan antanut reboundeja torjunnoistaan. Michaud’n torjuntaprosentti on kahden Mestis-pelin jälkeen 95,40.

Avauserä oli kenttätapahtumiltaan tasaisin, kun kotijoukkue pysyi hyvin vantaalaisten vauhdissa mukana. Avausmaalin Ahmat pääsi iskemään vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen hyvinkääläisyleisölle jo varsin tutuksi tulleen yhdistelmän jälkeen. Juha-Pekka Loikas kiihdytti laidalta läpiajoon Jukka Penttisen avaussyötöstä, eikä Kiekko-Vantaan maalivahdille Joni Hallikaiselle jäänyt juurikaan torjuntamahdollisuuksia Loikaksen lauottua tarkasti takayläkulmaan.

Pian maalin jälkeen pirteästi aloittaneilla Ahmoilla oli erinomainen mahdollisuus toiseenkin osumaan, mutta Janne Lehtisen maalipaikan Joni Hallikainen onnistui torjumaan. Kaukalon toisessa päässä lähinnä onnistumista oli Tuomas Nikoskelainen, joka laukoi Jonni Kiiskin poikittaissyötöstä tolppaan. Hyvä paikka oli myös Ari-Pekka Pajuluomalla ylivoimakuvion päätteeksi, mutta Alfie Michaud venyi eteen.

Loikaksen maali numero 16

Toiseen erään tuli erittäin aktiivisesti laukonut Kiekko-Vantaa, ja kiekkosade tuotti tulostakin. Michaud torjui puolittain karkuun kipaisseen Petja Pietiläisen kudin, mutta sen enempää Michaud kuin ahmapuolustuskaan eivät havainneet kiekon jääneen maalivahdin patjan viereen, josta Hannu Väisänen pääsi sen maaliin lyömään.

Pari minuuttia avausmaalinsa jälkeen Kiekko-Vantaa siirtyi jo johtoon hyödynnettyään ylivoimamahdollisuutensa, ja näytti siltä, että peliä hallinnut vierailija lähtisi saman tien karkumatkalle. Michaud torjui sekä Jonni Kiiskin siniviivalaukauksen että Pete Suonpään jatkon, mutta ei voinut enää mitään, kun Ari-Pekka Pajuluoma löi toisen reboundin längistä sisään.

Erän lopulla kenttätapahtumat hieman tasoittuivat, ja kotiyleisön riemuksi Ahmojen ykkösvitja iski nopeasta hyökkäyksestä pelin 2-2:een. Miikka Jäsken laukaus ohjautui hieman onnekkaasti Ilari Filppulan mailasta maalin takatolpalle, josta Loikas jatkoi kiekon tyhjiin. Ottelun toinen maali oli Loikakselle jo kauden 16:s, ja hän nousi takaisin sarjan maalintekijätilaston kärkeen ohi Hokin Sami Kaartisen.

Kolmannessa erässä ei maaleja enää nähty, vaikka Kiekko-Vantaa laukoikin peräti 17 kertaa kohti Alfie Michaud’n vartioimaa maalia. Kovin montaa huippupaikkaa vierailijalle ei kuitenkaan ollut, vaan Ahmat puolusti tarkasti maaliaan. Vaarallisin tilanne oli hieman ennen erän puoltaväliä, kun Pete Suonpään ketju loi täysin vapaan paikan maalille, mutta vaikka Ilari Filppula ehti jo maalia tuulettamaankin, nollasi Michaud senkin tilanteen.

Minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua Ahmat sai mahdollisuuden yrittää voittomaalia, kun Pete Suonpää koukkasi hyökkäykseen lähdössä ollutta Janne Lehtistä kaksiminuuttisen arvoisesti. Jatkoajan alussa kotijoukkue loikin hyvän tilanteen, mutta parhaat paikat siunaantuivat lisäajallakin vantaalaisille. Kaksi ylivoimahyökkäystä ja Ilari Filppulan laukaus b-pisteiden välistä eivät kuitenkaan riittäneet Michaud’n yllättämiseen.

Vantaa menettää taas puolustajan

- Ahmoja täytyy kehua, kun yli puoli joukkuetta seisoo tolppien välissä, Kiekko-Vantaan valmentaja Jarmo Kauppi tuumasi.

- Kaksi merkkausvirhettä meiltä johti maaleihin. Kuluttavaa pelata, kun itse rakentaa peliä, ja kaveri odottaa ja iskee vastaan. Ihan hyvä Mestis-peli.

Kiekko-Vantaan hyökkäysketjut olivat jälleen kerran tasaisia. Kaksi maalia ja tolppalaukaus olivat kaikki eri ketjujen aikaansaannoksia. Yllättävää ei ollut sekään, että puolustuksessa Jonni Kiiski oli suuressa roolissa ja hyvin tonttinsa myös hoiti. Maalilla Joni Hallikainen oli hyvä, vaikka Michaud’n varjoon jäikin. Kumpikaan takaiskumaali ei olisi ollut torjuttavissa.

Vantaalaisten puolustuspää kapenee entisestään, sillä valmentaja Jarmo Kaupin mukaan yksi joukkueen puolustajista siirtyy lähiaikoina pohjoisimman liigaseuran eli Oulun Kärppien riveihin. Lähtijän nimeä Kauppi ei vielä suostunut kertomaan, mutta kyseessä lienee joko Jonni Kiiski tai nuoremman polven Matias Schantz. Aiemmin Kiekko-Vantaa on jo menettänyt alakerrastaan Mika Peltosen Norjaan ja Jukka Hakkaraisen Ilvekseen.

Ahmojen valmentaja Janne Tormonen kiitteli loistavaa maalivahtipeliä, mutta muistutti samalla, että jokainen pelaaja taisteli sillä tasolla kun pystyi, ja se piti joukkueen hengissä.

Alfie Michaud’n lisäksi kotijoukkueen ehdoton avainpelaaja oli jälleen kerran maaleista vastannut Juha-Pekka Loikas. Tärkeässä roolissa senttereistä oli totutusti myös Janne Lehtinen, jonka tärkeistä aloitusvoitoista Ahmat loi useita paikkoja. Kiitoksen ansaitsee myös Markus Juvakosken johtama nelosketju, joka paitsi antoi nimekkäämmille ketjuille levähdysaikaa, loi kovalla yrityksellään myös pari maalipaikaa.