Yön kierroksella seitsemän ottelua, suomalaiset toimivat järjestäjinä

Yöllä pelattiin NHL:ssä seitsemän ottelua. Suomalaisiset pääsivät vain syöttöpisteille. Yön tehokkain oli Los Angelesin Zigmund Palffy kolmella tehopisteellään.

Ottawa voitti Edmontonin maalein 2-0. Syynä oli jälleen Patrick Lalime, joka piti toisen kerran peräkkäin maalinsa puhtaana. Nollapeli oli Lalimelle kauden seitsemäs. Ottawa voitti Edmontonin kotonaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1992. Kuukausi sitten joukkueet kohtasivat aikaisemmin ja peli päättyi Ottawalle 2-0. Marian Hossa sekä Magnus Arvedson maalasivat Ottawalle. Janne Niinimaa pelasi Edmontonin paidassa yli 23 minuuttia ilman tehomerkintöjä, Toni Dahlman lähes kahdeksan minuuttia Ottawan puolella.

Columbus - Montreal

Columbuksen Jaroslav Spacek iski voittomaalin, kun jatkoaikaa oli pelattu 28 sekuntia. Spacek syötti myös Geoff Sandersonin tekemän maalin. Andrei Markov iski Montrealin ainokaisen kolmannessa erässä Saku Koivun syötöstä. Koivu pelasi reilut 21 minuuttia ja ampui kahdesti kohti Blue Jacketsin maalia. Columbuksen Lasse Pirjetä oli ns. "terve raaputus". Columbus on hyvässä vedossa, vain yksi tappio viimeisistä seitsemästä ottelusta. Columbus hakee todella pudotuspelipaikkaa läntisestä konferenssista, matkaa on tällä hetkellä yhdeksän pistettä. Mahdotonta paikan nappaaminen ei ole, mutta Columbus saa tehdä urakalla töitä sen eteen.

Nashville - NY Islanders

Nashville liittyi viimeisenä joukkueena NHL:ssä tällä kaudella niihin, jotka ovat jättäneet vastustajan maaleitta. Jokaisessa edellisessä ottelussa on Nashvillen verkkoon tehty vähintään yksi osuma. Tomas Vokoun sai maininnan nollapelistä itselleen tällä kertaa, torjuen kaikki 36 laukausta. Vladimir Orszagh ja Andreas Johansson tekivät Nashvillen maalit. Kimmo Timonen pelasi Nashvillen puolustuksessa reilut 23 minuuttia ja sai tililleen yhden laukauksen.

Los Angeles - Calgary

Los Angelesin ylivoima oli ollut huonoa viimeisissä peleissä. Joukkue ryhdistäytyi ja otti 4-2-voiton Calgarysta. Merkittävää oli se, että Kings teki kaikki maalinsa ylivoimalla. Zigmund Palffy merkautti itselleen tehot 1+2 ja teki samalla NHL:ssä pisteen nro 600. Mathieu Schneider syötti kaksi maalia. Derek Armstrong säesti: 1+1. Calgaryn Jarome Iginla teki joukkueensa molemmat maalit, Toni Lydmanin syöttäessä niistä toisen ylivoiman aikana. Iginlan toinen maali tuli alivoimalla.
Lydman pelasi Flamesin pakistossa 23 minuuttia.
Mikko Eloranta pääsi jäälle 15 minuutin edestä Kingsin paidassa.

Detroit - Buffalo

Toisen kerran urallaan Sergei Fedorovin valitettua jääajastaan, hän iskee seuraavassa pelissä kaksi maalia. Onko tämä hänen oma tapansa kerätä tehoja? Kuka tietää..
Detroit lisäsi Buffalon tuskaa 4-2-voitolla ja Buffalo on ilman voittoa viimeisessä kahdekssa ottelussa. Jason Woolley sekä Igor Larionov ampuivat Red Wingsin muut maalit, Nicklas Lidströmin sekä Brendan Shanahanin syöttäessä kaksi maalia mieheen.
Tim Connolly ja Denis Hamel iskivät Sabresin maalit.
Detroit teki molemmilla ylivoimillaan maalin, Sabresin epäonnistuttua tekemään ainuttakaan kahdesta yrityksestä.

St.Louis - Philadelphia

Minnesota Wild pidettyä Flyersin maalittomana kahdessa peräkkäisessä ottelussa, aukeni Phillyn ketsuppipullo. 4-3-vierasvoitto jatkoajalla Bluesista. Philadelphian maalintekijöinä olivat jatkoajan ratkaisija Michal Handzus, Kim Johnsson, Marcus Ragnarsson sekä Jeremy Roenick. St.Louisilta onnistuivat Eric Boguniecki, Aleksander Khavanov sekä Scott Mellanby, joka pelasi uransa ottelun nro 1200. Sami Kapanen pelasi reilut 21 minuuttia laukoen kerran kohti Bluesin maalia.

Vancouver - Colorado

Ottelussa pelattiin mahdollisesti luoteisen divisioonan mestaruus selväksi, Vancouverin voittaessa jatkoajalla 2-1. Ottelun ratkaisi Brendan Morrison ajassa 61.58 lisäten Canucksin tappiottomien otteluiden sarjan kahdeksaan. Coloradon tappiottomien otteluiden sarja katkesi kymmeneen.
Milan Hejduk iski toisen erän lopulla Coloradon 1-0-johtoon. Todd Bertuzzi tasoitti kolmannen erän loppupuolella.
Sami Salo pelasi Canucksin puolustuksessa lähes 18 minuuttia. Jarkko Ruutu pääsi vuorostaan pelaamaan, minuutteja kertyi lähes yhdeksän. Riku Hahl Coloradon paidassa pelasi alle viisi minuuttia.