U20: Kanada ylivoimainen pronssiottelussa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi taisteli nuorten MM-kisojen pronssiottelussa Kanadaa vastaan urhoollisesti, mutta hävisi selvästi paremmalle joukkueelle. Kanadan voitto kirjattiin lopulta maalein 4–0.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkue joutui tyytymään MM-kisojen neljänteen sijaan, kun se jäi Kanadan jyrän alle pronssiottelussa. Joukkueiden tasoero tuli selväksi alusta asti, mutta Suomi roikkui mukana toisen erän loppupuolelle saakka.

Lopulta Quinton Howdenin maali katkaisi Suomen selkärangan. Sami Aittokallio torjui Freddie Hamiltonin laukauksen eteensä, ja Howden oli paikalla ensimmäisenä. Suomalaisvahti yritti vielä liukua laukauksen eteen, mutta kiekko lipui hänen jalkojensa välistä häkkiin.

Suomi jäähyilee, mutta kestää

Kanada hallitsi ottelun avauserää, kun Suomi sortui jäähyilyyn. Leijonat pääsivät pelaamaan ylivoimaa ensin, mutta Ville Pokka joutui rikkomaan hyökkäyssiniviivalla. Oman jäähynsä päätyttyä Kanada tarvitsi 48 sekuntia ylivoimaa johtomaalin tekemiseen.

Tanner Pearson hakeutui Konsta Mäkisen ja Suomen maalin väliin, ja Mark Scheifele antoi hänelle laukaisusyötön suoraan lapaan. Pearson ohjasi kiekon ohi Aittokallion.

Erän loppupuolen Suomi pelasi pitkälti alivoimaa. Ensin Markus Granlund joutui jäähylle huitomisesta, pari minuuttia hänen jäähynsä päättymisen jälkeen Mikael Kuronen koukkaamisesta. Kurosen jäähyn aikana Suomi viivytteli vaihtonsa kanssa, ja sai joukkuerangaistuksen pelin viivyttämisestä.

Pulkkinen tuhlaajapoikana

Suomi onnistui kuitenkin tappamaan jäähynsä, ja pääsi ensimmäiselle erätauolle vain yhden maalin tappioasemassa. Toisen erän alussa Teemu Pulkkisella oli erinomainen tilaisuus tasoittaa peli, kun hän pääsi puolittaiseen läpiajoon pitkän pystysyötön jälkeen. Mark Visentin kuitenkin torjui laiturin helposti.

Kanada käänsi hyökkäyksen nopeasti toiseen päähän, missä Mäkinen menetti kiekon Howdenille. Tämä löysi maalin edestä Scheifelen, joka sijoitti tarkasti yläkulmaan.

Pulkkinen sai uuden mahdollisuuden, kun erotuomari näki Visentinin heittäneen mailansa Markus Granlundin laukauksen tielle. Pulkkisen yritys rangaistuslaukauksessa oli kuitenkin kesy.

Kolmas erä kosmetiikkaa

Toisen erän lopussa Miikka Salomäki ajautui Ryan Stromen kanssa Suomen maalin sisään. Pari jäi taistelemaan maalin eteen, ja lopulta tuomari vihelsi pelin poikki. Suomalaisten ihmetys oli melkoinen, kun tilanteesta tuomittiin jäähy vain Salomäelle.

Jäähyn aikana Howden iski 0–3-osuman, ja peli oli käytännössä ohi. Suomi taisteli kolmannessa erässä tosissaan, muttei saanut kiekkoa Visentinin taakse.

Lopussa Howden kaunisteli vielä lukemia, kun Simo-Pekka Riikola menetti mailansa, ja karkasi vaihtoon kesken Kanadan pyörityksen.