IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

SaiPa solmi kasan jatkosopimuksia

LIIGA / Uutinen
Kuluvalla kaudella SM-liigassa toiseksi viimeiseksi jäänyt SaiPa ilmoitti tänään kahdeksan pelaajansa pelien jatkuvan joukkueessa tulevinakin vuosina. Nimekkäin jatkosopimuksen solmija on hyökkääjä Kalle Kerman, joka kuului tällä kaudella joukkueensa parhaisiin pistemiehiin.

Lehdistötilaisuuden aluksi toimitusjohtaja Ilkka Kaarna julkisti uudet sopimuksenalaiset pelaajat ja tämän jälkeen kuultiin päävalmentaja Heikki Mälkiän kommentteja pelaajista.

Toisen kautensa SaiPassa pelannut Kalle Kerman teki 56 ottelussa pisteet 16+12=28 ja oli joukkueensa paras maalintekijä. 25-vuotiaan kuopiolaislähtöisen pelaajan jatkosopimus on yksivuotinen.

– Kalle on tärkeä palanen ensi kauden joukkueessa ja oli sitä jo tällä kaudella. Selkeää tulevaisuuden tähtipelaaja-ainesta, kommentoi Mälkiä Kermanista.

Myös hyökkääjä Mika Kauppinen solmi SaiPan kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. 33-vuotias Kauppinen tuli suhteellisen myöhäisellä iällä liigaan, mutta pelasi tällä kaudella jo kahdeksannen liigakautensa, joten hän kuuluu joukkueen kokeneimpiin pelaajiin.

– Kauppinen on monipuolinen pejaaja ja pystyy pelaamaan paikkaa kuin paikkaa. Varma ja tasainen pelaaja, josta tietää mitä saa, sanoi Mälkiä.

Kauppinen oli Heikki Mälkiän luottomies jo Mälkiän muutaman vuoden takaisena SaiPa-aikana, joten Mälkiän jatkaessa joukkueen peräsimessä lienee Kauppisellekin tarjolla merkittävä rooli ensi kauden joukkueessa. Kauppinen on toiminut myös SaiPan kapteenina.

Jokereista kesken kauden Lappeenrantaan siirtynyt puolustaja Olli Malmivaara teki SaiPan kanssa yksivuotisen sopimuksen, joka sisältää myös option seuraavasta kaudesta. Erittäin isokokoinen Malmivaara jäi tällä kaudella pienehköön rooliin Jokerien puolustuksessa, mutta sai loppukaudella SaiPassa kaipaamaansa peliaikaa. 22-vuotias puolustaja on Chicago Blackhawksin NHL-varaus vuodelta 2000.

– Ollilla on erittäin paljon potentiaalia ja tavoitteet korkealla. Halusimme miehen pitää ja kun hän itsekin halusi jäädä ja kehittyä kiekkoilijana täällä, niin siinähän se.

KooKoon ja SaiPan välillä tällä kaudella matkanneet Harri Tikkanen ja Tuomas Vänttinen pelaavat molemmat SaiPassa jatkossa.

22-vuotias Tikkanen on pienikokoinen mutta varmaotteinen kiekollinen puolustaja. Hänen piste-ennätyksensä liigassa on kaudella 2000–2001 syntynyt 7+5=12. Tämän kauden Tikkanen aloitti KooKoossa, mutta palasi sieltä ennen siirtoajan umpeutumista SaiPaan. Tikkasen sopimuksessa on optio kaudesta 2005–2006.

– Tikkasen Harri ylitti odotukset kevään aikana ja kun miehelle saadaan vielä voimaa ja liikettä lisää, niin siinä on hyvä pienikokoinen kiekollinen puolustaja.

KooKoossa Mestiksen pudotuspelejä parhaillaan pelaava Tuomas Vänttinen ei ole vielä kunnolla vakiinnuttanut liigapaikkaansa SaiPasta, mutta sarjatasoa alempana otteet ovat olleet lupaavia. Savonlinnalaislähtöinen keskushyökkääjä teki tänä keväänä KooKoossa 14 ottelussa pisteet 7+5=12. Vänttisen yksivuotinen sopimus ei sisällä optiota seuraavasta kaudesta.

SaiPan nelosketjua parin kauden verran johtanut Ville Koho solmi seuran kanssa 1+1-muotoisen sopimuksen Malmivaaran ja Tikkasen tavoin. Imatralta kotoisin oleva keskushyökkääjä teki SaiPan osalta jo päättyneellä kaudella 55 ottelussa tehot 4+3=7.

– Näkisin että tällä kaudella Kohon Ville löi omassa roolissaan itsensä lopullisesti läpi liigatasolla, oli Mälkiän näkemys Kohosta.

Lappeenrantalaiset solmivat lisäksi yksivuotiset option sisältävät jatkosopimukset junnuhyökkääjiensä Teemu Paakkarisen ja Janne Kolehmaisen kanssa.

Näistä etenkin Kolehmaisen pitäminen saattaa olla vielä arvokasta seuralle, sillä raamikas laituri pelasi 17-vuotiaana tällä kaudella ensimmäiset liigapelinsä ja kuuluu ikäluokkansa lupaavimpiin pelaajiin, mistä osoituksena paikka 18-vuotiaiden MM-kisajoukkueessa tänä keväänä. Muutamaa vuotta vanhempi Paakkarinen pelasi myös ensimmäiset liigapelinsä tällä kaudella, ja teki 19 ottelussa yhden maalin.

Lisäksi ilmoitettiin että Heikki Mälkiän ja Hannu Järvenpään muodostama valmennuskaksikko muuttuu kolmikoksi, kun Jorma Jaatinen saapuu SaiPan fyysiseksi valmentajaksi. Jaatinen on tehnyt pitkään yhteistyötä Mälkiän kanssa ja kaksikko onkin saanut aikaan hyviä tuloksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle